Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт салату з огірками та помідорами з часником
Прості інгредієнти і легкий пікантний смак відрізняють цей салат. Овочі в ньому залишаються, як свіжі, а часник, петрушка і кріп доповнюють вітамінний склад і підсилюють приємний аромат. Будьте готові до того, що перед закачуванням салат має настоятися протягом кількох годин.
Інгредієнти:
Огірки – 2 кг.
Помідори – 2 кг.
Зелень петрушки і кропу – по 70 р.
Часник – 2 голівки.
Масло рослинне – 1 ст.
Оцет 9% — 0,5 ст.
Цукор – 200 р.
Сіль – 50 р.
Перець чорний мелений – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Порізати медальйонами огірки. Якщо вони великі, розділити полукружиями.
Таким же чином нарізати помідори. Важливо вибирати тверді овочі, щоб вони розм’якли і не перетворилися на кашу.
Зелень кропу і петрушки вимити, обдати окропом і нарізати, як на звичайний салат.
Часник очистити і кожен зубчик розрізати на кілька тонких пластинок.
Змішати всі нарізані овочі, влити до них рослинне масло і оцет, всипати сіль і цукор. Кількість перцю визначайте самі. Також можна зменшувати або збільшувати обсяг інших підсилювачів смаку. Залишити масу на 3-4 години, щоб компоненти виділили сік і промариновались.
Стерилізацію банок і кришок провести звичним для вас способом. Оскільки заготівля буде стерилізуватися, можна обмежитися обробкою банок окропом.
Салат в рівних порціях розподілити по банкам і дати старт процесу стерилізації. Поставити банки в ємність з водою і після її закипання тримати на вогні 20 хвилин (для банок об’ємом 1 літр). Закатати банки під кришки і поставити остигати. Зберігати в холодному місці.