Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний салат з огірків і помідорів з капустою

У цьому салаті овочі залишаються хрусткими, зберігають свою яскравість і соковитість. Капусту для салату слід брати молоду, не переросла, щоб вона не виявилася гіркуватою.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Капуста – 1,5 кг.
  • Цибуля – 700 р.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Оцет – 1 ч. л. на банку 0,5 л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л. на банку 0,5 л.

Процес приготування:

  • Очистити від пошкоджених листів капусту, помити її і обтрусити від води, а потім тонко нашаткувати гострим ножем.
  • Помідори нарізати, як на звичайний салат, часточками. Бажано брати щільні овочі, можна навіть недозрілі.
  • Огірки подрібнити в довільній формі – смужками або гуртками середньої товщини. Вони теж повинні бути міцними і без гірчинки.
  • Цибулю нарізати на половинки кілець, а зубчики часнику розділити на кілька частин.
  • Всі овочі помістити у велику посуд, перемішати спочатку без додаткових компонентів, а потім додати сіль, цукор, чорний мелений перець і знову перемішати. Нехай салатна заготівля постоїть 15-20 хвилин.
  • Банки об’ємом 0,5 літра простерилізувати, підготувати кришки до них. На дно кожної банки покласти по листку лавра.
  • Заповнити ємності салатною сумішшю, трохи притискаючи ложкою. Зверху в кожну банку влити чайну ложку оцту і їдальню – масла.
  • В каструлю або таз, придатні для використання на плиті, налити води, на дно помістити шматок тканини. Поставити банки в ємність, відрегулювати кількість води, щоб вона закривала банки на ¾ висоти, і запалити вогонь. Коли вода закипить, зменшити потужність вогню і стерилізувати салат близько півгодини.
  • Закрити готовий салат кришками з допомогою закаточной машинки, в перевернутому вигляді банки остудити і зберігати в холодному місці до моменту вживання.
  • Приємного апетиту!