Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний салат з огірків і помідорів з капустою
У цьому салаті овочі залишаються хрусткими, зберігають свою яскравість і соковитість. Капусту для салату слід брати молоду, не переросла, щоб вона не виявилася гіркуватою.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Помідори – 1 кг
Капуста – 1,5 кг.
Цибуля – 700 р.
Часник – 1 головка.
Сіль – 2 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком.
Лавровий лист – 3-4 шт.
Оцет – 1 ч. л. на банку 0,5 л.
Олія соняшникова – 1 ст. л. на банку 0,5 л.
Процес приготування:
Очистити від пошкоджених листів капусту, помити її і обтрусити від води, а потім тонко нашаткувати гострим ножем.
Помідори нарізати, як на звичайний салат, часточками. Бажано брати щільні овочі, можна навіть недозрілі.
Огірки подрібнити в довільній формі – смужками або гуртками середньої товщини. Вони теж повинні бути міцними і без гірчинки.
Цибулю нарізати на половинки кілець, а зубчики часнику розділити на кілька частин.
Всі овочі помістити у велику посуд, перемішати спочатку без додаткових компонентів, а потім додати сіль, цукор, чорний мелений перець і знову перемішати. Нехай салатна заготівля постоїть 15-20 хвилин.
Банки об’ємом 0,5 літра простерилізувати, підготувати кришки до них. На дно кожної банки покласти по листку лавра.
Заповнити ємності салатною сумішшю, трохи притискаючи ложкою. Зверху в кожну банку влити чайну ложку оцту і їдальню – масла.
В каструлю або таз, придатні для використання на плиті, налити води, на дно помістити шматок тканини. Поставити банки в ємність, відрегулювати кількість води, щоб вона закривала банки на ¾ висоти, і запалити вогонь. Коли вода закипить, зменшити потужність вогню і стерилізувати салат близько півгодини.
Закрити готовий салат кришками з допомогою закаточной машинки, в перевернутому вигляді банки остудити і зберігати в холодному місці до моменту вживання.