Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт салату з огірків і помідорів на зиму з кабачками
У цьому рецепті кожен овоч відіграє свою незамінну роль: помідор надає характерну кислинку, огірок дає щільність і хрусткості, а кабачок привносить у консистенцію салату м’яку ніжність. Салат не стерилізується, а відразу після гасіння розкладається в чисті банки і закочується.
Інгредієнти:
Огірки і кабачки – по 1 кг.
Помідори – 700 р.
Зелень петрушки і кропу – по 100 р.
Рослинне масло – 100 мл
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Оцет – 100 мл
Томатна паста – 50 р.
Процес приготування:
Кабачок очистити від шкірки, дістати м’якоть і насіння, а щільну частину овоча порізати кубиками приблизно 2х2 див.
Огірки нарізати кружальцями або кубиками, так само, як і кабачки.
З помідорами вчинити аналогічно – перетворити їх на шматочки, приблизно рівні за розміром огірковим і кабачковым.
Помістити овочі в каструлю, насипати сіль і цукор, влити рослинне масло. Поставити каструлю на вогонь, довести масу до кипіння і на середній потужності тушкувати 25-30 хвилин.
Вимиту зелень порубати ножем і всипати до овочів. Туди ж відправити томатну пасту. Її можна замінити соусом томатним пюре або аджикою. Вымешанную масу тушкувати під кришкою ще 5 хвилин, потім влити оцет і завершити гасіння після перемішування інгредієнтів.
У банки, помиті і простерилізовані, викласти готовий салат і закатати.