Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт салату з огірків з гірчицею

У цьому рецепті краще використовувати цілі насіння гірчиці – це позбавить салатний розсіл від небажаного помутніння. Огірки можна брати будь – як молоді й міцні, так і мягковатые перерослі.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Цибуля – 1,5 кг.
  • Гірчиця в зернах – 50 р.
  • Перець запашний і чорний – по 5 горошин.
  • Оцет – 50 мл
  • Сіль і цукор – по 1,5 ст. л.
  • Куркума – 2 р.

Процес приготування:

  • Зважити потрібну кількість огірків і цибулі і підготувати овочі до подальшої кулінарній обробці. Вимиті огірки нарізати на кружки або часточки, цибулю – на сегменти кілець.
  • Перемішані огірки з цибулею викласти в посудину з неокисляемыми поверхнями. Всипати сіль, перемішати і поставити настоюватися години на 2-3.
  • За цей час добре б підготувати банки. Їх обов’язково стерилізувати в мікрохвильовці на пару або в духовці, а кришки необхідно прокип’ятити у воді 3 хвилини.
  • Коли з огірків після закінчення часу виділиться сік, його слід злити в каструлю. Всипати в нього цукор, куркуму і зерна гірчиці, чорний і запашний перець. Закип’ятити все це і вимкнути.
  • Маринадом залити огірки з цибулею і поставити на вогонь вже сам салат. Варити його потрібно не довго – буквально 7-10 хвилин після закипання. Огірки придбають жовтуватий колір – і можна вимикати.
  • У банки викласти гарячий салат і розподілити рівномірно маринад. Закрити щільно кришкою, залишити на деякий час для остигання в кімнаті, а потім переставити в комору або льох.
  • Приємного апетиту!