Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Гострий салат з огірків з часником і цибулею
У цьому рецепті часник і гострі приправи разом з оцтом є консервантами і не дають огіркам закиснути. Салат готується сирим способом – без варіння і стерилізації. Потрібно бути готовим до того, що овочі маринуються протягом 10 годин.
Інгредієнти:
Огірки – 1,5 кг.
Цибуля – 200 р.
Часник – 200 р.
Цукор – 0,5 ст.
Сіль – 50 р.
Оцет 9% — 80 мл
Кріп – 1 пучок.
Гострий червоний перець – 1 ч. л.
Процес приготування:
Огіркову нарізку кружечками виконати з допомогою ножа. Гуртки повинні бути тонкими – по 0,5-0,7 див.
Цибулю нарізати кільцями або соломкою і поєднати з огірковим шматочками.
Часник видавити в цибульно-огіркову суміш або нарізати зубчики дрібними кубиками.
Насипати в овочі сіль і цукор, а також червоний гострий перець, налити оцет. Кріп подрібнити і всипати в салатну суміш. Можна використовувати його наполовину з петрушкою, а можна і не використовувати зелень зовсім.
Перемішати всі компоненти заготовки ложкою або лопаткою, трохи притискаючи їх до стінок посудини, щоб розм’якшилися швидше. Можна вимісити салат і руками, надівши рукавички.
Поставити салат в темне прохолодне місце на 10 годин. Дуже важливо, щоб на нього не падало сонце, щоб посуд не торкалася чогось теплого. Не можна допускати і промерзання овочів. Протягом часу маринування, салат потрібно перемішати кілька разів.
Коли пройде потрібний час, виставити підготовлені шляхом стерилізації банки і наповнити їх сирим салатом. Закатати кришками. Обов’язково застосовувати саме спосіб закачування металевими кришками, загвинчування не рекомендується. Зберігати такий салат краще в холодильнику. Важливо стежити за його станом: прозорість розсолу і відсутність бульбашок свідчать про гарному якості страви.