Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Гострий салат з огірків з часником і цибулею

У цьому рецепті часник і гострі приправи разом з оцтом є консервантами і не дають огіркам закиснути. Салат готується сирим способом – без варіння і стерилізації. Потрібно бути готовим до того, що овочі маринуються протягом 10 годин.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Цибуля – 200 р.
  • Часник – 200 р.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Сіль – 50 р.
  • Оцет 9% — 80 мл
  • Кріп – 1 пучок.
  • Гострий червоний перець – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Огіркову нарізку кружечками виконати з допомогою ножа. Гуртки повинні бути тонкими – по 0,5-0,7 див.
  • Цибулю нарізати кільцями або соломкою і поєднати з огірковим шматочками.
  • Часник видавити в цибульно-огіркову суміш або нарізати зубчики дрібними кубиками.
  • Насипати в овочі сіль і цукор, а також червоний гострий перець, налити оцет. Кріп подрібнити і всипати в салатну суміш. Можна використовувати його наполовину з петрушкою, а можна і не використовувати зелень зовсім.
  • Перемішати всі компоненти заготовки ложкою або лопаткою, трохи притискаючи їх до стінок посудини, щоб розм’якшилися швидше. Можна вимісити салат і руками, надівши рукавички.
  • Поставити салат в темне прохолодне місце на 10 годин. Дуже важливо, щоб на нього не падало сонце, щоб посуд не торкалася чогось теплого. Не можна допускати і промерзання овочів. Протягом часу маринування, салат потрібно перемішати кілька разів.
  • Коли пройде потрібний час, виставити підготовлені шляхом стерилізації банки і наповнити їх сирим салатом. Закатати кришками. Обов’язково застосовувати саме спосіб закачування металевими кришками, загвинчування не рекомендується. Зберігати такий салат краще в холодильнику. Важливо стежити за його станом: прозорість розсолу і відсутність бульбашок свідчать про гарному якості страви.
  • Приємного апетиту!