Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Смачний салат з різаних без стерилізації огірків на зиму
Салат дуже просто готується і не вимагає рідкісних і дорогих компонентів. Огірки виходять хрусткими, з м’яким приємним смаком і підходять як доповнення до будь-якого другого блюда.
Інгредієнти:
Огірки (невеликого розміру) – 2 кг.
Часник – 4 зубчики.
Морква – 1 шт.
Парасольки кропу – 2 шт.
Петрушка – 1 пучок.
Оцтова есенція – 1 ч. л. (або оцет 9% — 7 ч. л.).
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Листя вишні – 3 шт.
Бутони гвоздики – 3 шт.
Перець горошком – 5 шт.
Вода – 1 л.
Процес приготування:
Розділити огірки на частини довільної форми і розміру – все залежить від вашого бажання. Підійдуть як кружечки, так і бруски або соломка.
Моркву подрібнити ножем на кружечки, а часник – на тонкі пластівці.
В стерилізовані банки зручного обсягу розкласти огірки. До них додати по кілька кружалець моркви і часникові пластівці.
Парасольки кропу і гілочки петрушки вимити, обдати окропом і викласти в банки, розділивши їх кількість рівномірно.
Поставити на плиту каструлю з 1 літром води, закип’ятити і розлити окріп по банкам. Витримати 10 хвилин і злити з банок воду назад в каструлю – вона буде основою маринаду.
Всипати у воду відміряний об’єм цукру, солі, а також покласти вимиті листя вишні, бутони гвоздики і горошини перцю. Довести до кипіння маринад і вимкнути плиту.
У банку з огірками вилити маринад, заповнюючи майже до самого краю горловини. Важливо, щоб огірки були покриті повністю, але залишалося небагато місця для оцту. Прямо в банку влити оцтову есенцію (1 ч. л. на літр) і закатати огірковий салат. Після охолодження банок визначити їм місце для зберігання.