Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Зимовий салат з переросли без стерилізації огірків

Перерослі огірки – відмінна основа для салату. Нарізка овочів у таких випадках здійснюється у вигляді соломки або взагалі овочі труться на тертці. У поєднанні з солодким перцем, морквою і цибулею огірки відмінно проявляють себе навіть у перезревшем стані.

Інгредієнти:

  • Огірки (перерослі) – 1 кг.
  • Перець болгарський – 200 р.
  • Морква – 200 р.
  • Цибуля – 300 р.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Лимонна кислота – ½ ч. л.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

  • Огірки очистити від шкірки і помити. Після розрізати їх навпіл, вийняти великі насіння. М’якоть нарізати тонкою соломкою за допомогою гострого ножа. Можна користуватися овочечисткою або овочерізкою.
  • Перець болгарський після очищення від насіння теж нарізати соломкою.
  • Морква краще подрібнити з допомогою великої або «корейської» терки.
  • Цибулини нарізати тонкими кільцями, а потім розділити їх на сегменти, щоб вийшла коротка соломка.
  • Зробити овочевий мікс з соломки, всипати в нього лимонну кислоту, сіль, видавлений часник і зелень петрушки, все перемішати і залишити для маринування на 1 годину.
  • Після маринування помістити ємність з овочами на плиту і закип’ятити вміст. На середньому вогні поварити салат близько 15 хвилин. Через короткі проміжки часу помішувати салатну масу. До закінчення варіння овочі придбають середню м’якість. Не варто витримувати їх на плиті довше зазначеного часу, інакше вони сильно розваряться.
  • Заготовку в гарячому стані розкласти в банки, які заздалегідь потрібно простерилізувати. Кришки заздалегідь прокип’ятити і закрити ними банки з допомогою закочувального інструменту. Охолоджені до кімнатної температури салатні заготовки відправити на зберігання.
  • Приємного апетиту!