Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування салату «Зимовий король»
Простий у приготуванні салат з огірків, цибулі і кропу. У нього не додається рослинне масло, тому він виходить легким, свіжим і дуже ніжним.
Інгредієнти:
Огірки – 1,2 кг.
Цибуля – 200 р.
Кріп – 100 р.
Цукор – 30 р.
Сіль – 15 р.
Оцет 9% — 20 мл
Перець горошком – 10 шт.
Процес приготування:
В дуже холодній воді огірки замочити на 2 години. За цей час їм належить стати більш пружними, і колючки після витримування у воді будуть легше забиратися. Після закінчення зазначеного часу вимити овочі і дати стекти воді.
Якщо огірки маленького розміру, порізати їх на тонкі кухлі. У випадку з великими овочами слід розділяти гуртки наполовину. Огіркову нарізку помістити в посудину зручного обсягу для подальшої варіння.
Цибуля розділити на кільця чи півкільця, вони повинні бути максимально тонкими. Додати цибульну нарізку до огіркової нарізці.
Кроповий пучок вимити й подрібнити довільним способом. Можна брати і тонкі стеблинки кропу разом з гілочками. Посипати кропом огірки з цибулею.
Сіль всипати в овочі, перемішати і залишити мінімум на двадцять хвилин. Перемішувати овочі потрібно кожні 5-7 хвилин, щоб виділилося більше соку. Добре, якщо у вас є час, і огірки постоять хвилин 40-50.
Поставити посуд з овочами на плиту, всипати цукор і горошини перцю, влити оцет, перемішати масу, накрити ємність кришкою і варити салат після закипання 5 хвилин.
Після розкладання в стерильні банки закрити заготівлю кришками і традиційним способом остудити до кімнатної температури. Зберігатися салат буде довго, але тільки в прохолодному приміщенні.