Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний ніжинський салат з огірків на зиму
Разом з огірками в цьому салаті використовуються часник і цибулю. Заготівля довго зберігається, а на смак салат виходить в міру гострим, тому підходить практично до будь-яких других страв.
Інгредієнти:
Огірки – 3 кг.
Цибуля – 0,5 кг
Часник – 1 головка.
Цукор – 4 ст. л.
Сіль – 2 ст. л.
Оцет – ½ ст.
Масло рослинне – ½ ст.
Перець гіркий свіжий – 1 стручок.
Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Порізати огірки півкільцями – як на звичайний свіжий салат, тільки трохи крупніше. Якщо перезрілі овочі, з грубою шкіркою, верхній шар краще зрізати, а великі насіння всередині прибрати.
Цибулини у вигляді півкілець змішати з огірковим шматочками. Овочі викласти в посуд, яка годиться для використання на плиті.
Всипати в овочеву суміш мелений перець, цукор і сіль, залити оцет і рослинне масло. Можна додати 1-2 лавра.
Нарізати кільцями гіркий стручок, не виймаючи насіння, і додати до овочів. Перцю, при бажанні, можна взяти в два рази більше.
Часникові зубчики подрібнити на тонкі пластинки і теж всипати в загальну суміш. Після цього всі компоненти перемішати і залишити на 30-40 хвилин.
Поставивши ємність з овочевою заготівлею на плиту, включити великий вогонь і дати суміші закипіти. Далі зменшити потужність і варити огірки буквально 5-7 хвилин. Визначити готовність можна по зміні кольору з зеленого на світло-жовтий. Варити довше не потрібно, інакше огірки придбають неприємну кашоподібну консистенцію.
Розкладений по банкам салат закрити герметично і після охолодження відправити у приміщення для зберігання.