Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Салат з огірків з помідорами і капустою без стерилізації
У цьому рецепті використовується традиційна комбінація овочі: огірки, помідори, капуста, морква і цибуля. Овочі в цьому салаті відрізняються хрусткостью, свіжістю і низькою калорійністю, крім того, салат виходить яскравим на вигляд.
Інгредієнти:
Капуста, огірки, помідори – все по 0,5 кг.
Цибулю і моркву – по 200 р.
Оцет 9% — 70 мл
Масло рослинне – 120 мл
Цукор – 60 р.
Сіль – 30 р.
Процес приготування:
Нашаткувати капусту ножем або шатківницею. Капустяні пластівці повинні бути досить тонкими, але довгими.
Огірки та помідори нарізати довільно – можна шматочками, як на свіжий салат, або соломкою, не дуже великої.
Подрібнити на тертці моркву або порізати її ножем у вигляді тонких смужок.
Цибулю порізати півкільцями або просто помельчить на кубики.
Змішати овочі в глибокій каструлі, в якій потім вони будуть варитися. Засипати потрібну кількість солі і цукру, перемішати ложкою. Після додати рідкі компоненти: оцет і масло рослинне, знову все добре вимісити. На годину-півтора залишити салат накритим кришкою. За цей час виділиться сік з овочів, який буде служити заливкою для майбутнього салату.
Каструлю з овочами перемістити плиту, дати вмісту закипіти, а потім на середньому вогні згасити овочі 10 хвилин. Салат під час готування перешкодити лопаткою два-три рази. Більш тривала термічна обробка зробить овочі надто м’якими, тому не варто збільшувати час гасіння.
Перед тим як включити вогонь каструлю з салатом слід додати оцет. Ще раз перемішати заготівлю і спробувати її на солодкість-солоність. У цей час ще можна відкоригувати смак салату.
Розкласти В банки овочеву суміш і закатати під кришки. Тару і кришки попередньо простерилізувати. Потримати заготовку в кімнаті кілька годин, поки охолоне, а потім перемістити у відведений для закаток приміщення.