Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Салат з огірків по-корейськи без стерилізації
Для салату використовуються гострі приправи і часник, тому він відрізняється пряним ароматом і вираженим смаком з гірчинкою. Приправи можна застосовувати як у вигляді готового набору, так і окремо.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Часник – 1 головка.
Морква – 300 р.
Перець червоний гострий – ½ ч. л.
Коріандр мелений – ½ ч. л.
Суміш для моркви по-корейськи – ½ ч. л.
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Оцет яблучний – 5 ст. л.
Рослинна олія – 4 ст. л.
Лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю.
Вода – 500 мл
Процес приготування:
Моркву, очищену і вимиту, натерти на спеціальній «корейської» або звичайній тертці. У неї видавити часникові зубчики і всипати спеції. Можна використовувати на вибір: «корейські» приправа для моркви або суміш червоного перцю з коріандром. Якщо ж брати і те, і інше, розраховуйте на виражену гостроту.
Огірки нарізати тонкою довгою соломкою або слайсами. Змішати з тертою морквою, влити рослинне масло і почекати пару годин для виділення соку.
Проварити суміш овочів в каструлі приблизно 10 хвилин після закипання соку. За час варіння пару раз перемішати заготовку.
Зварити маринад, закипятив воду і додати в неї цукор, сіль, лавровий лист і горошини перцю. Тримати його на вогні після закипання одну-дві хвилини.
У банки, оброблені паром або витримані з метою стерилізації в духовці, розкласти морквяно-огіркову суміш. Гарячим, а краще киплячим маринадом залити банки до шийок. Закатати або закрити кришками і, остудивши, поставити в приміщення для зберігання заготовок.