Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Салат з огірків по-корейськи без стерилізації

Для салату використовуються гострі приправи і часник, тому він відрізняється пряним ароматом і вираженим смаком з гірчинкою. Приправи можна застосовувати як у вигляді готового набору, так і окремо.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 300 р.
  • Перець червоний гострий – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – ½ ч. л.
  • Суміш для моркви по-корейськи – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет яблучний – 5 ст. л.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

  • Моркву, очищену і вимиту, натерти на спеціальній «корейської» або звичайній тертці. У неї видавити часникові зубчики і всипати спеції. Можна використовувати на вибір: «корейські» приправа для моркви або суміш червоного перцю з коріандром. Якщо ж брати і те, і інше, розраховуйте на виражену гостроту.
  • Огірки нарізати тонкою довгою соломкою або слайсами. Змішати з тертою морквою, влити рослинне масло і почекати пару годин для виділення соку.
  • Проварити суміш овочів в каструлі приблизно 10 хвилин після закипання соку. За час варіння пару раз перемішати заготовку.
  • Зварити маринад, закипятив воду і додати в неї цукор, сіль, лавровий лист і горошини перцю. Тримати його на вогні після закипання одну-дві хвилини.
  • У банки, оброблені паром або витримані з метою стерилізації в духовці, розкласти морквяно-огіркову суміш. Гарячим, а краще киплячим маринадом залити банки до шийок. Закатати або закрити кришками і, остудивши, поставити в приміщення для зберігання заготовок.
  • Приємного апетиту!