Салат з огірків без стерилізації на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Салат «Донський» без стерилізації на зиму
У цьому салаті використовується асорті з овочів: огірків, помідорів, моркви, цибулі та болгарського перцю. Овочі, завдяки правильній термічній обробці, залишаються щільними, як свіжі.
Інгредієнти:
Огірки – 0,6 кг.
Помідори – 0,6 кг.
Морква – 0,4 кг
Перець болгарський – 0,4 кг
Цибуля – 200 р.
Сіль – 3 ч. л.
Цукор – 6 ч. л.
Масло рослинне – 4 ст. л.
Оцет 9% — 2 ст. л.
Процес приготування:
Всі овочі вимити, перець очистити від насіння, з моркви зняти верхній шар, з цибулі – лушпиння.
Зробити нарізку з огірків у вигляді тонких гуртків, з великих огірків – у вигляді полукружков.
Помідори перетворити на часточки, як на звичайний свіжий салат. В оригінальному рецепті використовуються зелені помідори, але це умова дотримуватися не обов’язково.
З болгарського перцю зробити соломку товщиною приблизно 0,5 см. Добре, якщо є можливість використовувати перець різного кольору – так салат вийде яскравіше.
Кільцями або півкільцями цибулини порізати. Постарайтеся зробити їх тонкими, застосовуючи гострий ніж.
Очищену моркву подрібнити на крупній тертці, можна також використовувати «корейську» тертку.
Змішати в великій каструлі всі овочі, крім томатів, влити кілька ложок води і тушкувати, накривши кришкою, 15 хвилин.
З додаванням томатів гасити суміш ще 15 хвилин.
Сіль, цукор, оцет і рослинне масло додати в кінці варіння всього овочевого асорті, і разом з цими інгредієнтами загасити салат ще 5 хвилин.
Банки, ідеально чисті і сухі, наповнити салатом і загорнути щільно кришками. Охолоджену заготівлю визначити на зберігання.