Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото
Як приготувати салат з куркою, ананасами, грибами, яйцем?
Це блюдо відмінно підійде як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Готується воно швидко і не клопітно. Виглядає святково і смак чудовий.
Інгредієнти:
Пекінська капуста – 200 р.
Консервований ананас – 200 р.
Печериці свіжі – 300 р.
Філе куряче відварене– 300 р.
Масло рослинне – 2 ст. л. для смаження
Яйця – 2 шт.
Майонез – 4 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Гранат – 1 шт.
Процес приготування:
Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо ножем. Гриби чистимо, ріжемо пластинками. Розігріваємо сковороду на плиті, додаємо рослинне масло, поміщаємо в неї цибулю, обсмажуємо до рум’яного кольору, додаємо печериці, перемішуємо і доводимо до готовності, в кінці трохи солимо, перчимо.
Попередньо відварену курку подрібнюємо дрібними кубиками. Ананас виймаємо з банки і також нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і трьом на тертці крупно. Пекінську капусту ріжемо середніми шматочками.
Беремо тарілку і викладаємо на нього курку, формуючи майбутню форму салату, колом, овалом або квадратом, промазуємо цей шар і кожен наступний, майонезом. Далі викладаємо ананаси, потім шар капусти, наступні йдуть обсмажені гриби і цибулю, і нарешті, терті яйця, попередньо змішані з 2-ма ложками майонезу. Зернятками граната завершуємо шедевр і викладаємо будь-який малюнок на сформований салат. Це може побут сітка, спіраль, павутинка або щось ще.
Можна не викладати салат шарами, а перемішати всі інгредієнти, крім яєць. Їх покришити зверху на салат і викласти візерунок гранатом.