Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото

Як приготувати салат з куркою, ананасами, грибами, яйцем?

Це блюдо відмінно підійде як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Готується воно швидко і не клопітно. Виглядає святково і смак чудовий.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 200 р.
  • Консервований ананас – 200 р.
  • Печериці свіжі – 300 р.
  • Філе куряче відварене– 300 р.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. для смаження
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Гранат – 1 шт.

Процес приготування:

  • Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо ножем. Гриби чистимо, ріжемо пластинками. Розігріваємо сковороду на плиті, додаємо рослинне масло, поміщаємо в неї цибулю, обсмажуємо до рум’яного кольору, додаємо печериці, перемішуємо і доводимо до готовності, в кінці трохи солимо, перчимо.
  • Попередньо відварену курку подрібнюємо дрібними кубиками. Ананас виймаємо з банки і також нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і трьом на тертці крупно. Пекінську капусту ріжемо середніми шматочками.
  • Беремо тарілку і викладаємо на нього курку, формуючи майбутню форму салату, колом, овалом або квадратом, промазуємо цей шар і кожен наступний, майонезом. Далі викладаємо ананаси, потім шар капусти, наступні йдуть обсмажені гриби і цибулю, і нарешті, терті яйця, попередньо змішані з 2-ма ложками майонезу. Зернятками граната завершуємо шедевр і викладаємо будь-який малюнок на сформований салат. Це може побут сітка, спіраль, павутинка або щось ще.
  • Можна не викладати салат шарами, а перемішати всі інгредієнти, крім яєць. Їх покришити зверху на салат і викласти візерунок гранатом.