Салат олів'є з куркою – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

В свої кращі роки в знаменитому ресторані Люсьєна Олів’є «Ермітаж» салат олів’є готували з м’ясом рябчиків, телячою мовою і раковими шийками. З часом рецепт зазнав багато змін і зараз в салат ми частіше додаємо куряче м’ясо, це звичайно не дичину, але виходить дуже смачно. Розглянемо кілька варіантів приготування салату олів’є з куркою.

Класичний рецепт олів’є з куркою, горошком, солоним огірком

Це найбільш наближений рецепт до класичного олів’є з ковбасою. Завдяки курячому м’ясу салат буде більш легким.

Час готування: 60 хв

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 250 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Горошок зелений консервований 1 банка
  • Огірки солоні 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 150 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Готуємо м’ясо. Курячу грудку відварюємо в трохи підсоленій воді, залишаємо остигати в бульйоні, потім ріжемо на невеликі кубики.
  • Картоплю, моркву і яйця варимо, очищаємо і також ріжемо кубиками.
  • Якщо огірки водянисті, то їх потрібно віджати від зайвої рідини і нарізати кубиками. Якщо ви бажаєте отримати більш соковитий салат, то додайте більше огірків.
  • З горошку зливаємо сік і висипаємо його в глибоку миску. Туди ж кладемо куряче м’ясо, картопля, яйця, морква, огірки, заправляємо майонезом, перемішуємо, додаємо сіль за смаком.
  • Перед подачею до столу салат можна на 1-2 години поставити в холодильник.

Приємного апетиту!