В свої кращі роки в знаменитому ресторані Люсьєна Олів’є «Ермітаж» салат олів’є готували з м’ясом рябчиків, телячою мовою і раковими шийками. З часом рецепт зазнав багато змін і зараз в салат ми частіше додаємо куряче м’ясо, це звичайно не дичину, але виходить дуже смачно. Розглянемо кілька варіантів приготування салату олів’є з куркою.
Класичний рецепт олів’є з куркою, горошком, солоним огірком
Це найбільш наближений рецепт до класичного олів’є з ковбасою. Завдяки курячому м’ясу салат буде більш легким.
Час готування: 60 хв
Порцій: 6.
Інгредієнти
- Куряча грудка 250 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Огірки солоні 1 шт.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Готуємо м’ясо. Курячу грудку відварюємо в трохи підсоленій воді, залишаємо остигати в бульйоні, потім ріжемо на невеликі кубики.
- Картоплю, моркву і яйця варимо, очищаємо і також ріжемо кубиками.
- Якщо огірки водянисті, то їх потрібно віджати від зайвої рідини і нарізати кубиками. Якщо ви бажаєте отримати більш соковитий салат, то додайте більше огірків.
- З горошку зливаємо сік і висипаємо його в глибоку миску. Туди ж кладемо куряче м’ясо, картопля, яйця, морква, огірки, заправляємо майонезом, перемішуємо, додаємо сіль за смаком.
- Перед подачею до столу салат можна на 1-2 години поставити в холодильник.
Приємного апетиту!