В свої кращі роки в знаменитому ресторані Люсьєна Олів’є «Ермітаж» салат олів’є готували з м’ясом рябчиків, телячою мовою і раковими шийками. З часом рецепт зазнав багато змін і зараз в салат ми частіше додаємо куряче м’ясо, це звичайно не дичину, але виходить дуже смачно. Розглянемо кілька варіантів приготування салату олів’є з куркою.
Класичний рецепт олів’є з куркою, горошком, солоним огірком
Це найбільш наближений рецепт до класичного олів’є з ковбасою. Завдяки курячому м’ясу салат буде більш легким.
Час готування: 60 хв
Порцій: 6.
Інгредієнти
- Куряча грудка 250 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Огірки солоні 1 шт.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Готуємо м’ясо. Курячу грудку відварюємо в трохи підсоленій воді, залишаємо остигати в бульйоні, потім ріжемо на невеликі кубики.
- Картоплю, моркву і яйця варимо, очищаємо і також ріжемо кубиками.
- Якщо огірки водянисті, то їх потрібно віджати від зайвої рідини і нарізати кубиками. Якщо ви бажаєте отримати більш соковитий салат, то додайте більше огірків.
- З горошку зливаємо сік і висипаємо його в глибоку миску. Туди ж кладемо куряче м’ясо, картопля, яйця, морква, огірки, заправляємо майонезом, перемішуємо, додаємо сіль за смаком.
- Перед подачею до столу салат можна на 1-2 години поставити в холодильник.
Приємного апетиту!
Як приготувати олів’є з куркою, горошком і свіжим огірком?
Олів’є частіше готують в зимовий час, однак додайте в салат замість солоного огірка свіжий, майонез замінити йогуртом, а ковбасу вареною куркою, і вийде досить легкий салат, який буде актуальним в будь-який час.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 250 гр.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Моркву невеликого розміру – 1 шт.
- Консервований зелений горошок – 1 банку.
- Свіжий огірок – 2 шт.
- Несолодкий йогурт – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Петрушка – невеликий пучок.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт олів’є з куркою з додаванням яблука
В цей рецепті розкриємо невелику хитрість, яка зробить ваш салат олів’є незабутнім? Все просто – натріть в салат невелике яблуко, це додасть йому особливий тонкий смак і аромат.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 200 гр.
- Консервований горошок – 250 гр.
- Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Курячі яйця – 2-3 шт.
- Картопля невеликого розміру – 2-3 шт.
- Мариновані огірки – 1-2 шт.
- Цибулина – ½ шт.
- Майонез – 150 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Низькокалорійний олів’є з курячим філе без майонезу
Є кілька легких рецептів смачного салату олів’є без майонезу. Такі салати можуть бути у складі як святкового, так і повсякденного меню.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 гр.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Моркву невеликого розміру – 1 шт.
- Консервований зелений горошок – 1 банку.
- Натуральний йогурт – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1-2 зубчики.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування салату олів’є з копченою куркою
Для любителів копченої курки і для тих, хто хоче, щоб давно відоме блюдо придбало новий тонкий смак, розберемо наступний рецепт салату олів’є. Замість вареного курячого м’яса візьмемо копчену курку.
Інгредієнти:
- Картопля середнього розміру – 3 шт.
- Копчена курка – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Консервований горошок – 200 гр.
- Ріпчаста цибуля – ½ шт.
- Мариновані огірки – 2-3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Олів’є з куркою і грибами на святковий стіл
Перед святами господині починають перебирати рецепти різних страв в пошуку тих, які будуть до столу і по душі. Пропонуємо відмінний варіант салату олів’є з куркою і грибами, ви і ваші гості будуть задоволені.
Інгредієнти:
- Консервований зелений горошок – 200 гр.
- Куряче м’ясо – 250 гр.
- Печериці – 100 гр.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Картопля середнього розміру – 3 шт.
- Морква середнього розміру – 1 шт.
- Яйця – 2-3 шт.
- Сметана – 50 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
Процес приготування:
Приємного апетиту!