Салат олів'є з куркою – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

В свої кращі роки в знаменитому ресторані Люсьєна Олів’є «Ермітаж» салат олів’є готували з м’ясом рябчиків, телячою мовою і раковими шийками. З часом рецепт зазнав багато змін і зараз в салат ми частіше додаємо куряче м’ясо, це звичайно не дичину, але виходить дуже смачно. Розглянемо кілька варіантів приготування салату олів’є з куркою.

Класичний рецепт олів’є з куркою, горошком, солоним огірком

Це найбільш наближений рецепт до класичного олів’є з ковбасою. Завдяки курячому м’ясу салат буде більш легким.

Час готування: 60 хв

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 250 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Горошок зелений консервований 1 банка
  • Огірки солоні 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 150 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Готуємо м’ясо. Курячу грудку відварюємо в трохи підсоленій воді, залишаємо остигати в бульйоні, потім ріжемо на невеликі кубики.
  • Картоплю, моркву і яйця варимо, очищаємо і також ріжемо кубиками.
  • Якщо огірки водянисті, то їх потрібно віджати від зайвої рідини і нарізати кубиками. Якщо ви бажаєте отримати більш соковитий салат, то додайте більше огірків.
  • З горошку зливаємо сік і висипаємо його в глибоку миску. Туди ж кладемо куряче м’ясо, картопля, яйця, морква, огірки, заправляємо майонезом, перемішуємо, додаємо сіль за смаком.
  • Перед подачею до столу салат можна на 1-2 години поставити в холодильник.

Приємного апетиту!

Як приготувати олів’є з куркою, горошком і свіжим огірком?

Олів’є частіше готують в зимовий час, однак додайте в салат замість солоного огірка свіжий, майонез замінити йогуртом, а ковбасу вареною куркою, і вийде досить легкий салат, який буде актуальним в будь-який час.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 250 гр.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Моркву невеликого розміру – 1 шт.
  • Консервований зелений горошок – 1 банку.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Несолодкий йогурт – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Петрушка – невеликий пучок.

Процес приготування:

  • Куряче м’ясо варимо в підсоленій воді з невеликою кількістю спецій. Остигле м’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  • Яйця варимо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
  • Картоплю і моркву варимо, чистимо від шкірки і ріжемо кубиками.
  • Свіжі огірки промиваємо і розрізаємо на невеликі кубики.
  • Зливаємо рідину з консервованого горошку. У великій ємності перемішуємо курку, огірки, горошок, картопля, яйця і моркву, заправляємо всю масу йогуртом, додаємо сіль за смаком. Салат прикрашаємо свіжою зеленню.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт олів’є з куркою з додаванням яблука

    В цей рецепті розкриємо невелику хитрість, яка зробить ваш салат олів’є незабутнім? Все просто – натріть в салат невелике яблуко, це додасть йому особливий тонкий смак і аромат.

    Інгредієнти:

    • Грудка куряча – 200 гр.
    • Консервований горошок – 250 гр.
    • Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Курячі яйця – 2-3 шт.
    • Картопля невеликого розміру – 2-3 шт.
    • Мариновані огірки – 1-2 шт.
    • Цибулина – ½ шт.
    • Майонез – 150 гр.
    • Спеції – за смаком.
    • Сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Куряче філе потрібно відварити в солоній воді зі спеціями. Залишаємо м’ясо остигати в бульйоні, потім зливаємо рідину і курку нарізаємо кубиками.
  • Овочі та яйця варимо, очищаємо і також нарізаємо кубиками.
  • Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і натираємо на тертці.
  • Ріжемо кубиками мариновані огірки.
  • Цибулю дуже дрібно нарізаємо.
  • Змішуємо в одній мисці всі інгредієнти. Зливаємо з горошку сік, пересипаємо в миску, додаємо картоплю, цибулю, моркву, огірки, яйця, яблуко, куряче м’ясо, заправляємо майонезом, добре перемішуємо. Салат зверху посипаємо подрібненим вареним жовтком і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Низькокалорійний олів’є з курячим філе без майонезу

    Є кілька легких рецептів смачного салату олів’є без майонезу. Такі салати можуть бути у складі як святкового, так і повсякденного меню.

    Інгредієнти:

    • Куряче філе – 200 гр.
    • Курячі яйця – 3 шт.
    • Авокадо – 1 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Моркву невеликого розміру – 1 шт.
    • Консервований зелений горошок – 1 банку.
    • Натуральний йогурт – 150 гр.
    • Сіль – за смаком.
    • Часник – 1-2 зубчики.

    Процес приготування:

  • Куряче філе відварюємо в підсоленій воді з часником, остуджуємо м’ясо і нарізаємо кубиками.
  • Картоплю і моркву відварюємо в шкірці, після того, як овочі охолонуть, чистимо їх і нарізаємо кубиками.
  • Авокадо промиваємо, видаляємо кісточку і ріжемо невеликими кубиками.
  • Відварюємо курячі яйця круто, знімаємо шкаралупу і також ріжемо кубиками.
  • Всі інгредієнти, горошок, картопля, авокадо, морква, яйця, м’ясо перекладаємо у велику миску, заправляємо йогуртом, солимо за смаком і добре перемішуємо. Ставимо салат в холодильник на 1-2 години, щоб він остудився. Салат можна подавати порційно, викладаючи його на тарілки за допомогою спеціальних формочок.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт приготування салату олів’є з копченою куркою

    Для любителів копченої курки і для тих, хто хоче, щоб давно відоме блюдо придбало новий тонкий смак, розберемо наступний рецепт салату олів’є. Замість вареного курячого м’яса візьмемо копчену курку.

    Інгредієнти:

    • Картопля середнього розміру – 3 шт.
    • Копчена курка – 200 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Морква – 1-2 шт.
    • Консервований горошок – 200 гр.
    • Ріпчаста цибуля – ½ шт.
    • Мариновані огірки – 2-3 шт.
    • Майонез – 150 гр.
    • Сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Варимо картоплю, моркву і яйця. До моменту, коли ми приступимо до приготування салату, овочі і яйця повинні бути повністю остиглими, чистимо їх і нарізаємо кубиками.
  • Половину цибулини подрібнюємо, в салаті ми його використовуємо для аромату. Мариновані огірки ріжемо кубиками.
  • Беремо копчену курку, відокремлюємо філе від кісток і шкіри, нарізаємо його кубиками.
  • З горошку зливаємо воду. В окрему ємність кладемо курку, горошок, картопля, моркву, цибулю, огірки, заправляємо майонезом, солимо і добре перемішуємо. На стіл подаємо салат охолодженим.
  • Приємного апетиту!

    Олів’є з куркою і грибами на святковий стіл

    Перед святами господині починають перебирати рецепти різних страв в пошуку тих, які будуть до столу і по душі. Пропонуємо відмінний варіант салату олів’є з куркою і грибами, ви і ваші гості будуть задоволені.

    Інгредієнти:

    • Консервований зелений горошок – 200 гр.
    • Куряче м’ясо – 250 гр.
    • Печериці – 100 гр.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Картопля середнього розміру – 3 шт.
    • Морква середнього розміру – 1 шт.
    • Яйця – 2-3 шт.
    • Сметана – 50 гр.
    • Майонез – 100 гр.
    • Сіль – за смаком.
    • Петрушка – 1 пучок.
    • Мариновані огірки – 2 шт.
    • Соняшникова олія – 1-2 ст. л.

    Процес приготування:

  • Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді, даємо їй охолонути в бульйоні, ріжемо невеликими кубиками.
  • Картоплю, моркву і яйця варимо, остуджуємо, чистимо і ріжемо кубиками.
  • Печериці промиваємо, ріжемо часточками. Цибулю подрібнюємо. На сковороду вливаємо невелику кількість соняшникової олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо до нього шампіньйони, на повільному вогні смажимо, постійно помішуючи, поки не випарується вся волога.
  • Мариновані огірки дрібно нарізаємо.
  • З горошку зливаємо рідину, пересипаємо його в миску, туди ж відправляємо картоплю, м’ясо, моркву, яйця, гриби і огірки, солимо за смаком. В окремій ємності змішуємо майонез, сметану і дрібно нарізану петрушку, заправляємо цією сумішшю салат і добре перемішуємо. Ставимо його в холодильник, щоб він остудилося, просочився, і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!