Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото

Салат з куркою, ананасами, сиром і часником на святковий стіл

Деколи хочеться в салаті трохи пікантності та гостроти, і зовсім немає часу готувати. Салат готується дуже швидко, солодкість ананаса, гострота часнику і ніжність курячого м’яса об’єднується в один прекрасний букет смаку.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 р.
  • Сир «Російський» – 100 р.
  • Ананас консервований – 1 банка
  • Сіль – за смаком

Для заправки:

  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – 50 р.
  • Ананасовий сік – 3 ст. л.
  • Оливкова або кокосова олія – 30 мл
  • Карі, білий перець – на кінчику ножа

Процес приготування:

  • Курячу грудку або філе гомілки відварюємо до готовності. Поділяємо на волокна або нарізаємо і кладемо в чашу.
  • Ананаси виймаємо з банки, трохи маринаду з банки залишимо на заправку. Якщо у фрукта в банку форма кубика-відразу перекладаємо до курки, якщо кільця — ріжемо невеликими шматочками.
  • Сир повинен бути твердих сортів, ріжемо його маленькими кубиками. Для заправки майонез змішаємо з двома зубчиками подрібненого часнику, спеціями, маслом і з парою ложок соку з банки з ананасами. Добре розмішуєм і додамо заправку в миску з салатом.
  • Перемішуємо салат і розкладаємо по креманкам для порціонної подачі. Можна прикрасити салат зеленню.
  • Швидко, смачно і пікантно! Приємного апетиту!