Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото
Салат з куркою, ананасами, сиром і часником на святковий стіл
Деколи хочеться в салаті трохи пікантності та гостроти, і зовсім немає часу готувати. Салат готується дуже швидко, солодкість ананаса, гострота часнику і ніжність курячого м’яса об’єднується в один прекрасний букет смаку.
Інгредієнти:
Філе куряче – 400 р.
Сир «Російський» – 100 р.
Ананас консервований – 1 банка
Сіль – за смаком
Для заправки:
Часник – 2 зубчики
Майонез – 50 р.
Ананасовий сік – 3 ст. л.
Оливкова або кокосова олія – 30 мл
Карі, білий перець – на кінчику ножа
Процес приготування:
Курячу грудку або філе гомілки відварюємо до готовності. Поділяємо на волокна або нарізаємо і кладемо в чашу.
Ананаси виймаємо з банки, трохи маринаду з банки залишимо на заправку. Якщо у фрукта в банку форма кубика-відразу перекладаємо до курки, якщо кільця — ріжемо невеликими шматочками.
Сир повинен бути твердих сортів, ріжемо його маленькими кубиками. Для заправки майонез змішаємо з двома зубчиками подрібненого часнику, спеціями, маслом і з парою ложок соку з банки з ананасами. Добре розмішуєм і додамо заправку в миску з салатом.
Перемішуємо салат і розкладаємо по креманкам для порціонної подачі. Можна прикрасити салат зеленню.