Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото
Простий і смачний салат «Вікінг» з куркою і ананасами
«Вікінг» — салат з «чоловічим» характером. Часто чоловіки скептично ставляться до салату з ананаса і філе, називаючи цей салат дуже ніжним і жіночим. Цей рецепт можна назвати самим ситним і калорійним, а значить і надає багато енергії. Цей рецепт доведеться до місця і для зустрічі гостей з далекої дороги. Готувати будемо з філе гомілки, а наявність картоплі зробить смак менш контрастним і більш насиченим.
Інгредієнти:
Філе курячої гомілки – 500 р.
Картопля (середній) – 3 шт.
Ананас консервований – 300 р.
Маринований печериці – 230 р.
Сир твердий – 150 р.
Майонез – 100 р.
Цибуля ріпчаста (середній) – 1 шт.
Сіль і чорний перець – за смаком
Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Картопля добре промиваємо, з допомогою щітки або губки, від бруду. Ставимо варитися в шкірці в киплячу воду в каструлю. Вода повинна повністю покривати картоплю. Картопля варимо до готовності, після чого дістаємо його, даємо трохи охолонути, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці.
Одночасно з картоплею відварюємо філе курячої гомілки, попередньо знявши шкірку. М’ясо цієї частини більш соковите і ситне, ніж грудка. За бажанням можна додати у воду лавровий лист і інші прянощі. Варимо під кришкою 25 хвилин, після готовності дістаємо м’ясо, даємо йому охолонути й нарізаємо середніми кубиками.
Цибулю чистимо від луски і дрібно ріжемо. На розігрітій сковороді з олією трохи його обсмажимо до легкого золотистого кольору. Викладаємо на тарілку, щоб він охолов. Гриби з банки подолаємо на друшляк, трохи промиємо під проточною водою, перемішаємо, даємо стекти рідини і нарізаємо невеликими шматочками. Кілька грибів залишаємо для прикраси салату.
З банки з ананасами зливаємо рідину і нарізаємо тонкими пластинами. І лише в останню чергу натираємо сир.
Салат будемо робити шарами. Для цього беремо миску тієї форми, якої хочемо отримати салат, застеляємо її харчовою плівкою. Перший шар — гриби, потім цибулю. Шар щільно розподіляємо, притискаючи ложкою до країв. Змащуємо невеликою рівномірним шаром майонезу. Далі — сир, майонез, ананас, кубики курки і гарненько промазуємо майонезом. І закриваємо картоплею, який злегка посолити, поперчити і перекриємо майонезом. Кожен шар утрамбовуємо спокійними рухами ложкою.
Бажано, щоб салат виклався рівно до верху. Беремо плоску тарілку, при бажанні можна на неї покласти лист салату, попередньо прикріпивши його до тарілки 0,5 ч. л. майонезу. Тарілкою накриваємо миску з салатом швидким і впевненим рухом перевертаємо її. Ставимо на стіл, не поспішаючи, акуратно знімаємо миску, і прибираємо харчову плівку.
Салат збереже рівну форму, а шари будуть дуже красиво гармоніювати. Зверху присипаємо салат сиром, можна зробити спочатку тонку і рідкісну сіточку з майонезу. Прикрасити салат можна грибами, зеленню, ягодами журавлини або кісточками граната. Бажано дати салату відпочити і просочитися в холодильнику перед подачею пару годин.