Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото

Простий і смачний салат «Вікінг» з куркою і ананасами

«Вікінг» — салат з «чоловічим» характером. Часто чоловіки скептично ставляться до салату з ананаса і філе, називаючи цей салат дуже ніжним і жіночим. Цей рецепт можна назвати самим ситним і калорійним, а значить і надає багато енергії. Цей рецепт доведеться до місця і для зустрічі гостей з далекої дороги. Готувати будемо з філе гомілки, а наявність картоплі зробить смак менш контрастним і більш насиченим.

Інгредієнти:

  • Філе курячої гомілки – 500 р.
  • Картопля (середній) – 3 шт.
  • Ананас консервований – 300 р.
  • Маринований печериці – 230 р.
  • Сир твердий – 150 р.
  • Майонез – 100 р.
  • Цибуля ріпчаста (середній) – 1 шт.
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

  • Картопля добре промиваємо, з допомогою щітки або губки, від бруду. Ставимо варитися в шкірці в киплячу воду в каструлю. Вода повинна повністю покривати картоплю. Картопля варимо до готовності, після чого дістаємо його, даємо трохи охолонути, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці.
  • Одночасно з картоплею відварюємо філе курячої гомілки, попередньо знявши шкірку. М’ясо цієї частини більш соковите і ситне, ніж грудка. За бажанням можна додати у воду лавровий лист і інші прянощі. Варимо під кришкою 25 хвилин, після готовності дістаємо м’ясо, даємо йому охолонути й нарізаємо середніми кубиками.
  • Цибулю чистимо від луски і дрібно ріжемо. На розігрітій сковороді з олією трохи його обсмажимо до легкого золотистого кольору. Викладаємо на тарілку, щоб він охолов. Гриби з банки подолаємо на друшляк, трохи промиємо під проточною водою, перемішаємо, даємо стекти рідини і нарізаємо невеликими шматочками. Кілька грибів залишаємо для прикраси салату.
  • З банки з ананасами зливаємо рідину і нарізаємо тонкими пластинами. І лише в останню чергу натираємо сир.
  • Салат будемо робити шарами. Для цього беремо миску тієї форми, якої хочемо отримати салат, застеляємо її харчовою плівкою. Перший шар — гриби, потім цибулю. Шар щільно розподіляємо, притискаючи ложкою до країв. Змащуємо невеликою рівномірним шаром майонезу. Далі — сир, майонез, ананас, кубики курки і гарненько промазуємо майонезом. І закриваємо картоплею, який злегка посолити, поперчити і перекриємо майонезом. Кожен шар утрамбовуємо спокійними рухами ложкою.
  • Бажано, щоб салат виклався рівно до верху. Беремо плоску тарілку, при бажанні можна на неї покласти лист салату, попередньо прикріпивши його до тарілки 0,5 ч. л. майонезу. Тарілкою накриваємо миску з салатом швидким і впевненим рухом перевертаємо її. Ставимо на стіл, не поспішаючи, акуратно знімаємо миску, і прибираємо харчову плівку.
  • Салат збереже рівну форму, а шари будуть дуже красиво гармоніювати. Зверху присипаємо салат сиром, можна зробити спочатку тонку і рідкісну сіточку з майонезу. Прикрасити салат можна грибами, зеленню, ягодами журавлини або кісточками граната. Бажано дати салату відпочити і просочитися в холодильнику перед подачею пару годин.