Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото

Напевно, не буде перебільшенням сказати, що класичний салат олів’є відомий з раннього дитинства майже кожному мешканцю колишнього СРСР – без цього традиційного блюда раніше у нас не обходилося жодне свято! Та й тепер олів’є все ще не здає своїх позицій незважаючи на появу нових, не менш смачних салатів. Ну а ми ділимося 10 покроковими рецептами олів’є. Якщо вас дивує, що існує так багато варіацій цього салату, тоді читайте і вибирайте для себе щось новеньке, а потім восторгайте близьких своїми кулінарними здібностями!

Класичний салат олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій: 5 шт.

Класичний салат олів’є з ковбасою, горошком і свіжим огірком – це дуже смачне і поживне закусочне блюдо. У приготуванні цього салату немає нічого складного. Але щоб він вийшов по-справжньому смачним, зверніть увагу на вибір ковбаси. Звичайно, тепер вже не знайти в продажу ту ковбасу, що продавалася раніше – без консервантів і хімічних смакових добавок, та все ж бажано додавати в олів’є тільки найкращу варену ковбасу вищого сорту. Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Варена ковбаса 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Горошок зелений ½ банки
  • Огірки свіжі 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез столовий молочний для заправки

Процес приготування:

  • Насамперед наріжте невеликими кубиками варену ковбасу і викладіть її в миску або в глибокий салатник.
  • Ріпчасту цибулю і свіжі огірочки наріжте також, як і ковбасу, викладіть в салатник.
  • Відварену заздалегідь і охолоджену моркву і картоплю наріжте точно також і додайте в салат.
  • Відварені круто зварені і охолоджені варені яйця наріжте яйцерезкой або ножем на кубики, додайте в салат.
  • Консервований горошок відцідити від розсолу і викладіть в салатник. Горошок купуйте тільки мозкових сортів, він самий м’який і солодкий.
  • Додайте в салат, майонез, сіль і мелений чорний перець, розмішайте. До речі, щоб знизити калорійність і зробити салатну заправку більш ніжною на смак, майонез можна на половину змішати зі сметаною.
  • Дайте класичного олів’є з ковбасою трохи настоятися, а потім подавайте його до столу, прикрасивши верх салату на свій розсуд.

Приємного апетиту!