Напевно, не буде перебільшенням сказати, що класичний салат олів’є відомий з раннього дитинства майже кожному мешканцю колишнього СРСР – без цього традиційного блюда раніше у нас не обходилося жодне свято! Та й тепер олів’є все ще не здає своїх позицій незважаючи на появу нових, не менш смачних салатів. Ну а ми ділимося 10 покроковими рецептами олів’є. Якщо вас дивує, що існує так багато варіацій цього салату, тоді читайте і вибирайте для себе щось новеньке, а потім восторгайте близьких своїми кулінарними здібностями!
Класичний салат олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій: 5 шт.
Класичний салат олів’є з ковбасою, горошком і свіжим огірком – це дуже смачне і поживне закусочне блюдо. У приготуванні цього салату немає нічого складного. Але щоб він вийшов по-справжньому смачним, зверніть увагу на вибір ковбаси. Звичайно, тепер вже не знайти в продажу ту ковбасу, що продавалася раніше – без консервантів і хімічних смакових добавок, та все ж бажано додавати в олів’є тільки найкращу варену ковбасу вищого сорту. Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт з фото.
Інгредієнти
- Варена ковбаса 200 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Горошок зелений ½ банки
- Огірки свіжі 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний для заправки
Процес приготування:
- Насамперед наріжте невеликими кубиками варену ковбасу і викладіть її в миску або в глибокий салатник.
- Ріпчасту цибулю і свіжі огірочки наріжте також, як і ковбасу, викладіть в салатник.
- Відварену заздалегідь і охолоджену моркву і картоплю наріжте точно також і додайте в салат.
- Відварені круто зварені і охолоджені варені яйця наріжте яйцерезкой або ножем на кубики, додайте в салат.
- Консервований горошок відцідити від розсолу і викладіть в салатник. Горошок купуйте тільки мозкових сортів, він самий м’який і солодкий.
- Додайте в салат, майонез, сіль і мелений чорний перець, розмішайте. До речі, щоб знизити калорійність і зробити салатну заправку більш ніжною на смак, майонез можна на половину змішати зі сметаною.
- Дайте класичного олів’є з ковбасою трохи настоятися, а потім подавайте його до столу, прикрасивши верх салату на свій розсуд.
Приємного апетиту!