Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Салат «Гніздо глухаря» стане дуже цікавою знахідкою для тих хазяєчок, хто ще жодного разу не готував таке оригінальне і в теж час нескладне блюдо. А тим, хто вже знайомий з класичним рецептом даного салату, ми пропонуємо на вибір 10 різних покрокових варіантів його приготування з фото. Сподіваємося, що у нас ви обов’язково знайдете свій рецепт, який ефектно різноманітить ваш святковий і буденний домашній стіл.

Класичний рецепт салату «Гніздо глухаря» з куркою

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 5-6 шт.

Класичний рецепт салату «Гніздо глухаря» передбачає наявність відвареної курячої грудки і таких інгредієнтів, як перепелині яйця, мариновані огірки і тоненьку соломку з обсмаженого до приємного хрускоту свіжого картоплі. Начебто, все нескладно, але в підсумку виходить дуже красиве і оригінальне блюдо. Готуйте його з задоволенням і їжте з апетитом!

Інгредієнти

  • Куряче філе 300 гр.
  • Огірки мариновані 2 шт.
  • Яйце перепелине 5 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Картопля 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Петрушка 2 гілочки

Процес приготування:

  • Розкладіть на кухонному столі інгредієнти для майбутнього салату, це прискорить процес його приготування.
  • Дуже дрібно і тонко наріжте картоплю, для цього можна скористатися спеціальною терткою для корейської моркви.
  • Солоні або мариновані огірочки наріжте брусками, кубиками або соломкою, як і картоплю. З огірків буде виділятися розсіл, його потрібно злити.
  • Курячу грудку і яйця відваріть в окремих ємностях до готовності. Яйця зваріть круто. Відварену грудинку наріжте тонкою соломкою (щоб м’ясо вийшло смачніше і соковитіше, додайте в бульйон спеції і сіль, а потім остудіть, не виймаючи з бульйону). Обсмажте на олії картоплю до готовності, видаліть надлишки масла, виклавши картоплю на паперовий рушник.
  • Половину смаженої картоплі з’єднайте в салатнику з огірками і курячим м’ясом, розмішайте з майонезом і підсолити за смаком, якщо потрібно, присипте меленим чорним перцем.
  • Зверху салат прикрасити залишилися картоплею, викладаючи його по колу, щоб сформувати гніздо. В центр викладіть відварені і очищені від шкаралупи яйця. Прикрасьте салат свіжою зеленню петрушки, і подавайте до столу.

Приємного апетиту!