Салат ” гранатовий браслет – це вишуканий салат з незвичайним смаком. Він давно став улюбленим святковим блюдом. Приготовлений у вигляді кільця і прикрашений гранатовими зернами, салат стане справжнім кулінарним шедевром. Готуйтеся отримувати компліменти від гостей!
Класичний гранатовий браслет з куркою та горіхами
Класичний гранатовий браслет з куркою та горіхами – шалено смачний салат з пряними горіховими нотками і приємною кислинкою. Він став одним з найпопулярніших страв святкового столу. І це не дивно! Виглядає він чудово! Справжній шедевр!
Порції: 8
Час готування: 60 хвилин
Інгредієнти
Куряче філе 350 гр.
Морква 3 шт.
Картопля 3 шт.
Буряк 3 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Яйце куряче 2 шт.
Гранат-1 шт.
Волоський горіх 100 гр.
Майонез столовий молочний за вксу
Масло рослинне 1 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
Опускаємо яйця в підсолену воду і варимо протягом 8 хв. Охолодити готові яйця під холодною проточною водою.
Потім в кип’яченою воді варимо почищені картоплю і моркву.
Щоб спростити підготовку, буряк відваримо в мікрохвильовій печі. Тому ретельно промиваємо її і акуратно проколюємо виделкою з різних боків. Беремо ємність для мікрохвильовки, вливаємо в неї склянку води і занурюємо буряк. Накриваємо кришкою і ставимо на 10 хв. в режимі «овочі». Коли час закінчиться, відкриваємо мікрохвильовку, перевертаємо на інший бік і проробляємо процедуру знову.
Філе промиваємо і кладемо в каструлю з водою. Ставимо на вогонь на 25-30 хв. до готовності. Виймаємо курку і даємо їй обсохнути. Знімаємо з філе шкірку і режим тонкою соломкою або квадратиками.
Цибулю чистимо і нарізаємо на маленькі кубики, обсмажуємо її на рослинній основі до легкого рум’яного відтінку. Виливаємо на сковороду 1 ст. кип’яченої води, чекаємо поки вона википить, при цьому не забуваючи помішувати.
Горіхи потрібно роздрібнити. Для цього можна взяти толкушку або ж скористатися блендером.
Овочі остуджуємо і натираємо на терці. Гранат очищаємо і відокремлюємо зерна.
Тепер збираємо наш «браслет». Для цього беремо велику тарілку і склянку. Стакан поміщаємо в центр, а навколо нього викладаємо шар курки. Зверху курки робимо сіточку з майонезу.
Наступним шаром будемо терта морква. Зараз потрібно посолити і приправити салат.
Робимо шар горіхів, поверх них знову майонезом вимальовуємо сіточку.
Далі – картопля, його також змащуємо майонезом, приправляємо і солимо.
Тепер черга буряків, але кладемо тільки половину маси, солимо.
Кладемо шар цибулі і знову засипаємо горіхи. Про майонез не забуваємо!
Черга тертих яєць, зверху посипаємо сіллю.
Викладаємо залишилася буряк. Заправляємо майонезом, кладемо його так, щоб у ньому могли триматися гранатові зерна, але не тонути.
Тепер справа за зернами, щоб було красивіше, краще викладати їх зернятко до зернятка. Тепер виймаємо склянку. І за бажанням, можна змастити внутрішній коло майонезом і також укласти гранатом або відставити його як є. Ставимо наш шедевр в холодильник не менше, ніж на 8 годин.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування гранатового браслета з яловичиною
Гранатовий браслет з яловичиною – неймовірно смачний варіант класичного святкового салату. На його приготування потрібно запастися часом, але результат перевершить всі очікування! Справжній кулінарний шедевр!
Порції:8
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Яловичина – 150 гр.
Картопля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Буряк – 1 шт.
Гранат -1 шт.
Майонез – 60 гр.
Процес приготування:
Яловичину промиваємо, розрізаємо на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді.
Чистимо овочі. Картоплю розрізаємо на половинки, щоб вони швидше зварилися, також відварюємо моркву і буряк.
М’ясо ріжемо на дрібні кубики.
Очищаємо гранат і виймаємо з нього зерна.
Натираємо всі овочі в різні тарілки на крупну тертку.
Збираємо салат. Беремо тарілку і посередині встановлюємо склянку. Далі навколо нього викладаємо шаром картоплю, змащуємо його майонезом.
Тепер черга моркви, її також добре промазуємо.
Третій шар робимо з яловичини, яку не забуваємо змастити майонезом.
Кладемо буряк і промазуємо майонезом.
В останню чергу шаром викладаємо гранатові зерна, намагаючись класти їх як можна ближче один до одного.
Тепер ставимо на 2 години на холод.
Приємного апетиту!
Дуже смачний гранатовий браслет з копченою куркою
Гранатовий браслет з копченою куркою – вірний шлях до серця рідних і гостей. Розкішний салат, зітканий з ніжних шарів курочки і овочів, стане прикрасою святкового застілля. Від нього неможливо відірвати очей, так і хочеться спробувати!
Порції: 8
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Копчена курка – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 2шт.
Морква – 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Волоські горіхи -50 гр.
Буряк – 1 шт.
Гранат – 1 шт.
Майонез – 1 пачка
Рослинне масло – для смаження
Сіль – за смаком
Молоти перець – за смаком
Процес приготування:
Варимо в каструлі яйця в підсоленій воді, до крутого стану.
Чистимо і відварюємо картоплю і моркву.
Нарізаємо очищений цибулю півкільцями або кільцями, щоб він добре відчувався в салаті. І смажимо його на рослинному маслі.
Тепер підготуємо курочку. Видаляємо з неї шкірку і позбавляємося від кісток. М’ясо нарізаємо кубиками середньої величини.
Горіхи дробимо в блендері.
Гранат розбираємо і вибираємо на блюдце зерна.
На середину тарілки ставимо склянку, а навколо нього збираємо салат. Першим шаром укладаємо м’ясо. Поливаємо його майонезом (кількість вибирайте на свій смак). Посипаємо сіллю і перцем.
Другий шар – морква, також змащений майонезом.
Третій шар буде картопляним, посоліть і поперчіть його, а також просочіть майонезом. Беремо третину горіхів і посипаємо ними зверху.
Тепер черга цибулі і яєць. Рясно промажте цей шар майонезом, щоб яйця не розсипалися.
Передостанній шар – буряк. Приправити салат ще раз сіллю і перцем.
У завершенні прикрашаємо наш салат зернами граната. Якщо у вас є час, викладіть їх щільно один до одного шарами. Якщо ні, посипте їм верхівку нашого «браслета».
Ставимо в холодильник на 2-3 години.
Приємного апетиту!
Простий рецепт гранатового браслета з додаванням чорносливу
Рецепт гранатового браслета з чорносливом – ідеальне поєднання смаків. Листковий салат на основі курки і овочів дуже ніжний і поживний. А чорнослив надає йому особливу родзинку. Неймовірну насолоду!
Порції: 8
Час готування:4 години
Інгредієнти:
Буряк – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Філе курки – 200 гр.
Чорнослив – 100 гр.
Волоські горіхи – 100 гр.
Яйця – 2 шт.
Гранат – 1 шт.
Майонез – 1 пачка
Спеції, сіль – за смаком
Процес приготування:
Першим ділом відваримо овочі. Почистимо картоплю, моркву та буряк. Можна розрізати на половинки, щоб вони швидше зварилися, і ставимо на вогонь.
Після того, як овочі зварені, натираємо їх на крупній тертці в різні ємності. Картоплю можна дрібно порізати кубиками.
Також відварюємо філе в підсоленій воді. Нарізаємо його на невеликі кубики.
Тепер варимо круто яйця, остуджуємо їх і дрібно кришимо ножем.
Волоські горіхи роздробити в чаші з допомогою блендера.
Ретельно промиваємо чорнослив і нарізаємо його на невеликі шматочки.
Промиваємо і розрізаємо гранат. Відокремлюємо від нього ядерця.
Починаємо формувати салат. Для цього на великій тарілці або салатниці ставимо по центру склянку. І тепер по колу починаємо викладати шари: 1-им кладемо м’ясо, посипаємо його сіллю і приправою, зверху змащуємо майонезом (кількість дивіться на свій розсуд). 2-ий шар – картопляний, також заливаємо його майонезом. 3-ій шар морква і майонез, плюс посипаємо все сіллю і перцем. 4-ий шар чорнослив і яйця, добре промазуємо майонезом і посипаємо горіхами. 5-им шаром укладаємо буряк, змащуємо майонезом. І нарешті, щедро посипаємо верхівку гранатовими ядерцями.
Приємного апетиту!
Рецепт салат ” гранатовий браслет без буряка
Салат ” гранатовий браслет рецепт без буряка – яскравий, розкішний і шалено смачний салат. Існує безліч варіантів його приготування. Зовсім не обов’язково використовувати варену буряк, адже не всім подобається її смак. Додамо кілька інших деталей, і страва вийде чудовим!
Порції:6
Час готування:4 години
Інгредієнти:
Філе куряче – 200 гр.
Варені яйця – 2 шт.
Картопля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Горіхи волоські – 80 гр.
Майонез — 200 гр.
Сіль, перець – за смаком
Процес приготування:
Насамперед потрібно відварити філе. Опускаємо його в солону воду, і після кипіння, варимо ще 20-30 хв. Готове філе розрізаємо на частини невеликими квадратиками.
Після цього відварюємо очищену картоплю і моркву. Охолоджуємо і ріжемо картоплю невеликими шматочками, а моркву натираємо на тертку побільше.
З лука знімаємо піну, розрізаємо його і підсмажуємо на олії.
Варені яйця також подрібнюємо ножем.
Часник пропустимо через прес, потрібно щоб він був дуже дрібним.
В тарілці змішуємо майонез, сіль, перець і часник.
Гранат промиємо і зберемо з нього зерна в тарілочку.
Формуємо блюдо. На середину тарілки поставимо склянку. Навколо нього по колу викладаємо шарами: курку, зверху промазуємо майонезом, тепер картоплю, зверху кладемо майонез, тепер частина морквини, промазуємо майонезом, яйця, рясно змастимо майонезом, щоб вони не розсипалися, знову моркву і на завершення щільно притуляючи одна одній, висипаємо гранатові зерна.
Ставимо готовий салат в холод на 2-3 години.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату гранатовий браслет з сиром
Гранатовий браслет рецепт з сиром – ніжний і вишуканий салат, він стане вдалим рішенням для святкового столу. А крім того, з ним можна сміливо експериментувати. Додамо в класичний рецепт тертий сир і отримаємо новий смак улюбленої страви. Спробуйте!
Порції:4
Час приготування: 2 години 30 хв.
Інгредієнти:
Твердий сир – 200 гр.
Горіхи волоські – 250 гр.
Гранат – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Сіль, перець – за смаком
Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
Натираємо сир на дрібній тертці. Для того щоб він не прилипав, треба змочити її водою.
Волоські горіхи підсмажимо на невеликій кількості олії, щоб уникнути зайвої жирності, приблизно 5 хв. Дамо їм обсохнути і потім подрібнити блендером.
Промиваємо і очищаємо гранат. Виймаємо ядерця і складаємо їх в тарілку.
Часник подрібнити ножем або ж скористаємося пресом.
У глибокій тарілці змішуємо майонез, сир, горіхи, часник. Перемішуємо і приправляємо сіллю і перцем.
Беремо плоску тарілку і ставимо в її центр склянку. А навколо ложкою у формі кола викладаємо майонезну масу.
Зверху укладаємо ядерця граната. Акуратно, намагаючись складати їх максимально щільно один до одного.
Ставимо салат на 2 години в холодильник.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт з грибами
Гранатовий браслет з грибами – це дуже смачний рецепт традиційного російського святкового салату. Без нього не обходиться жодне свято. Варіант страви з грибами набагато легше його різновидів м’ясних і шалено ніжний, а тому можна сміливо готувати його на звану вечерю. Гості будуть в захваті!
Порції:6
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Печериці (мариновані) – 200 гр.
Твердий сир – 200 гр.
Горіхи волоські – 100 гр.
Буряк – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зуб.
Гранат – 1 шт.
Майонез – 200 гр.
Перець, сіль — за смаком
Яйця – 2 шт.
Процес приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до невеликого рум’янцю і м’якого стану.
Буряк кладемо в каструлю і заливаємо воду. Варимо до готовності приблизно 1 годину. Потім охолоджуємо і натираємо на тертці.
У підсоленій воді зваримо круто яйця.
Печериці ріжемо приблизно на 4 частини.
Часник продавлюємо через прес.
Сир натираємо на середній тертці.
Волоські горіхи тиснемо з допомогою спеціальної товкачика, якщо її немає, то можна використовувати блендер.
Гранат промиваємо і поділяємо його на частини, щоб простіше діставати зерна.
Тепер змішуємо інгредієнти в мисці: майонез, сир, часник, цибулю, печериці, буряк і яйця. Солимо й додаємо приправи.
Починаємо збирати салат. В центр великої плоскої тарілки ставимо склянку. І кругом викладаємо приготовану масу, зверху рясно посипаємо її горіхами. І покриваємо зернами граната, впритул укладаючи їх один до одного.
Даємо настоятися в холодильнику 2-3 години.
Салат до подачі готовий! Приємного апетиту!
Як приготувати гранатовий салат з маринованою цибулею?
Гранатовий салат з маринованою цибулею – мрія будь-якої господині. Ніжний, яскравий, розкішний на вигляд, такий салат запам’ятається гостям надовго! А апетитний маринований цибулю додасть йому ще більше неповторні смак! Спробуйте самі!
Порції: 8
Час готування:4 години
Інгредієнти:
Філе курки – 200 гр.
Гранат -1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Яйця – 2 шт.
Маринована цибуля – 100 гр.
Майонез – 150-200гр.
Сіль, перець – за смаком
Буряк – 1 шт.
Горіхи волоські – 50 гр.
Процес приготування:
Для початку поставимо варитися буряк, так як це займе 50-80 хв., дивлячись якого вона у вас розміру.
Далі зваримо в підсоленій воді куряче філе.
І також у підсоленій воді відварюємо яйця.
Разом можна зварити картоплю і моркву.
Тепер нарізаємо філе невеликими шматочками.
Також дробимо яйця і картоплю
Моркву і буряк натираємо на крупній тертці.
Волоські горіхи потрібно подрібнити з допомогою товкачика, досить дрібно, але так, щоб вони не були схожі на борошно.
Гранат промиваємо і поділяємо, щоб дістати з нього ядерця.
Приступаємо до салату. У велику плоску тарілку ставимо по центру склянку. Далі формуємо шари. 1-им кладемо м’ясо, змащуємо його майонезом і посипаємо сіллю і перцем. 2-им шаром укладаємо картоплю і також добре промазуємо її майонезом, солимо і перчимо. 3-ій шар буде з морквини. Наситимо її злегка майонезом і зверху викладаємо маринований лук. Тепер засипаємо шар яєць і добре змащуємо майонезом, інакше вони можуть розсипатися. Посипаємо горіхами. У завершенні укладаємо буряк, майонез і прикрашаємо все гранатовими ядерцями, впритул прикладаючи їх один до одного.
Ставимо його в холодильник на пару годин (2-3).
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат ” гранатовий браслет з мовою
Салат ” гранатовий браслет з мовою – це зовсім особливе, дуже ефектне і шалено смачне блюдо. Воно прикрасить абсолютно будь-яке свято. Існує багато рецептів цього салату, але з мовою він перетворюється на справжній делікатес. Таке блюдо оцінять навіть гурмани!
Порції: 8
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Варений язик – 300 гр.
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Яйця – 2 шт.
Сир твердий – 200 гр.
Морква – 1 шт.
Буряк — 1 шт.
Гранат – 1 шт.
Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
Щоб відварити мова вам знадобиться приблизно 2 – 3 години. Воду для варіння краще відразу посолити. А коли він буде готовий, трохи охолодити і порізати на квадрати.
Моркву і картоплю почистити і також зварити, для прискорення процесу можна варити їх разом.
Буряк варимо приблизно годину – півтора.
Натираємо моркву і буряк на крупній тертці, а картоплю нарізаємо на шматочки.
Яйця відваримо круто. Охладим під холодною проточною водою і покрошим ножем.
Лук очистимо від лушпиння і посмажимо на рослинному маслі так, щоб він став м’яким.
Гранат промиваємо і розрізаємо, виймаємо з нього зернятка.
Тепер на велику плоску тарілку в центр встановлюємо склянку. Кругом шарами збираємо салат. Відразу кладемо картоплю, наступним — мову, потім цибулю і яйця. Тепер кладемо моркву, сир і буряк. Кожен шар промазуємо майонезом і посипаємо сіллю і перцем. Ці продукти використовуйте по своєму смаку. А в завершенні прикрашаємо блюдо гранатовими зернятами.
Ставимо наш шедевр в холодильник на 2-3 години.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт гранатового браслета з рибою
Салат ” гранатовий браслет з рибою – абсолютно особливий вид традиційного святкового страви. У цього салату особливий ніжний смак, з морськими нотками і легкою кислинкою. Він завжди ефектно виглядає на столі і надає йому особливу вишуканість.
Порції: 8
Час приготування: 2 години 40 хв.
Інгредієнти:
Яйця – 3 шт.
Яблука кислі – 2 шт.
Тунець – 1 банка
Сметана – 4 ст. л.
Майонез – 6 ст. л.
Гранат – 1 шт.
Сіль, перець –за смаком
Процес приготування:
Змішаємо майонез і сметану.
Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер ошпарим його окропом і залишаємо так на 10-15 хв. Після цього сполоснем холодною водою, зіллємо воду і заправимо 2 ложками майонезу і сметани. Посолимо і поперчимо.
Рибу акуратно і дуже ретельно перетираємо виделкою. Додаємо до неї 2 ложки майонезній суміші, поперчити.
Відварюємо яйця, охладим під проточною водою. Покрошим яйця і змішаємо їх з двома ложками майонезу.
Очищаємо яблука від шкірки і натираємо на дрібну тертку. Перемішуємо з двома ложками суміші з майонезу та сметани.
Гранат промиваємо і розрізаємо, щоб дістати зерна.
На великій тарілці в центр ставимо склянку. Навколо нього шаром викладаємо цибульну масу, на неї кладемо рибну, потім яєчну, яблучну і прикрашаємо все зернами граната, намагаючись якомога щільніше прикладати їх один до одного.
Ставимо в холодильник на 2 години. Дістаємо і розрізаємо салат на шматочки.