Салат " гранатовий браслет – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Салат ” гранатовий браслет – це вишуканий салат з незвичайним смаком. Він давно став улюбленим святковим блюдом. Приготовлений у вигляді кільця і прикрашений гранатовими зернами, салат стане справжнім кулінарним шедевром. Готуйтеся отримувати компліменти від гостей!

Класичний гранатовий браслет з куркою та горіхами

Класичний гранатовий браслет з куркою та горіхами – шалено смачний салат з пряними горіховими нотками і приємною кислинкою. Він став одним з найпопулярніших страв святкового столу. І це не дивно! Виглядає він чудово! Справжній шедевр!

Порції: 8

Час готування: 60 хвилин

Інгредієнти

  • Куряче філе 350 гр.
  • Морква 3 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Буряк 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Гранат-1 шт.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Майонез столовий молочний за вксу
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  • Опускаємо яйця в підсолену воду і варимо протягом 8 хв. Охолодити готові яйця під холодною проточною водою.
  • Потім в кип’яченою воді варимо почищені картоплю і моркву.
  • Щоб спростити підготовку, буряк відваримо в мікрохвильовій печі. Тому ретельно промиваємо її і акуратно проколюємо виделкою з різних боків. Беремо ємність для мікрохвильовки, вливаємо в неї склянку води і занурюємо буряк. Накриваємо кришкою і ставимо на 10 хв. в режимі «овочі». Коли час закінчиться, відкриваємо мікрохвильовку, перевертаємо на інший бік і проробляємо процедуру знову.
  • Філе промиваємо і кладемо в каструлю з водою. Ставимо на вогонь на 25-30 хв. до готовності. Виймаємо курку і даємо їй обсохнути. Знімаємо з філе шкірку і режим тонкою соломкою або квадратиками.
  • Цибулю чистимо і нарізаємо на маленькі кубики, обсмажуємо її на рослинній основі до легкого рум’яного відтінку. Виливаємо на сковороду 1 ст. кип’яченої води, чекаємо поки вона википить, при цьому не забуваючи помішувати.
  • Горіхи потрібно роздрібнити. Для цього можна взяти толкушку або ж скористатися блендером.
  • Овочі остуджуємо і натираємо на терці. Гранат очищаємо і відокремлюємо зерна.
  • Тепер збираємо наш «браслет». Для цього беремо велику тарілку і склянку. Стакан поміщаємо в центр, а навколо нього викладаємо шар курки. Зверху курки робимо сіточку з майонезу.
  • Наступним шаром будемо терта морква. Зараз потрібно посолити і приправити салат.
  • Робимо шар горіхів, поверх них знову майонезом вимальовуємо сіточку.
  • Далі – картопля, його також змащуємо майонезом, приправляємо і солимо.
  • Тепер черга буряків, але кладемо тільки половину маси, солимо.
  • Кладемо шар цибулі і знову засипаємо горіхи. Про майонез не забуваємо!
  • Черга тертих яєць, зверху посипаємо сіллю.
  • Викладаємо залишилася буряк. Заправляємо майонезом, кладемо його так, щоб у ньому могли триматися гранатові зерна, але не тонути.
  • Тепер справа за зернами, щоб було красивіше, краще викладати їх зернятко до зернятка. Тепер виймаємо склянку. І за бажанням, можна змастити внутрішній коло майонезом і також укласти гранатом або відставити його як є. Ставимо наш шедевр в холодильник не менше, ніж на 8 годин.

Приємного апетиту!