Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото

В основі салату з куркою та ананасом завжди присутні два інгредієнти — ніжне біле куряче м’ясо і соковитий свіжий або маринований ананас. А додаючи різні смаки, ми створили 10 різноманітних смачних рецептів з фото для вас. Листкові, легкі або ситні салати з інгредієнтами, які вам більше подобаються — обирайте за вашим смаком.

Класичний рецепт салату з куркою та ананасом

У цьому рецепті до основних інгредієнтів ми додамо лише пекінську капусту, що дозволить залишатися страви легким і дієтичним, але в той же час ситний і корисним. Простота приготування цієї страви дозволить приготувати його не тільки в свята, але й урізноманітнити звичне, повсякденне меню. При бажанні можна додати трохи перцю.

Час готування: 60 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти

  • Куряче філе 1 шт.
  • Капуста пекінська ½ головки
  • Ананас консервований ½ кілець
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Курячу грудку промиваємо, обрізаємо плювки і жир, якщо залишилися. Замість грудки можна використовувати філе стегна, м’ясо цієї частини курки більш соковите. Відварюємо філе до готовності в підсоленій воді. Залишаємо його остигати, потім нарізаємо маленькими кубиками.
  • Пекінську капусту промиваємо під проточною водою, при необхідності знімаємо верхні листки, якщо їх вигляд нас не влаштовує. Дрібно шаткуємо капусту і складаємо у велике блюдо, в якому будемо збирати салат.
  • Консервований ананас ріжемо на невеликі кубики розміром не більше сантиметра.
  • Об’єднуємо всі інгредієнти, додаємо кілька ложок майонезу і все добре перемішуємо. Кількість майонезу залежить від ваших уподобань, можна залишити так, а можна додати весь за рецептом. Дуже чудово, якщо є можливість приготувати майонез самостійно. Така заправка буде і корисніше і смачніше магазинного.
  • При бажанні можна додати сіль і перець. Тарілку з салатом поставимо в холодильник на 30 хвилин, щоб всі інгредієнти сформували загальний букет смаку.

Наш салат готовий! Можна перекласти на красиву тарілку, прикрасити гілочкою петрушки і подавати до столу! Приємного апетиту!