Салат " гранатовий браслет з куркою – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Таке елегантне і яскраве страву, як салат «Гранатовий браслет з куркою» заслужено входить у топ улюблених страв на святковому столі. Приготування швидке і завдяки рецептами з покроковими фото не складе для вас праці. Салат листковий, оформлений то у вигляді жіночого браслета, то кільця, нагадуючи про вічної любові і нескінченності буття. А на столі виглядає дивовижно урочисто. Салат краще приготувати заздалегідь, щоб він встиг просочитися.

Класичний рецепт гранатового браслета з куркою та горіхами

Горіхи чудово поєднуються з куркою. Завдяки цьому рецепту з фото і покрокової інструкцією, салат вийде гарний і смачний навіть у молодої господині

Час готування: 60 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти

  • Буряк 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Курка 350 гр.
  • Часник 2 зубчики
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Овочі вимити з допомогою щітки і відварити. Окремо зварити курку (філе або гомілка) і яйця. Гранат розберіть на зерна. Горіхи обсмажте і потолките в ступці до крихти.
  • Цибулю і часник звільніть від лушпиння. Цибулю наріжте дрібними кубиками, часник продавіть через прес. Зварені і очищені яйця і овочі очистіть і натріть крупно на тертці, не об’єднуючи. Курку розберіть на волокна.
  • Візьміть плоску широку тарілку і поставте в цент пів-літрову банку або склянку. Навколо банки викладіть шар картоплі, злегка посоліть, можна поперчити і промажте майонезом. Зверху покладіть половину буряка, майонез, далі – морква та промажте майонезом.
  • Посипте шаром горіхів, викладіть шматочки м’яса, покрийте майонезом, трохи присипте цибулею.
  • Решту буряк з’єднайте з часником, викладіть зверху і розрівняйте ложкою, заокруглюючи всі сторони.
  • Розкладіть зерна граната по всій поверхні і банку видаліть. Поставте салат в холод для просочення і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гранатовий браслет з копченою куркою на святковий стіл

Ефектна форма і приголомшливий смак багатошарового салату обов’язково сподобається вам і вашим гостям. Смак незвичний і незаяложений, а приготування не потребує багато зусиль, просто дотримуйтесь нашої покрокової інструкції і готуйте з задоволенням.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпка – 1 шт.
  • Курка копчена– 300 р.
  • Гранат великий – 1 шт.
  • Часник – 2 зубці
  • Картопля бульби – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Волоський горіх ядра – 1 стакан
  • Майонез – 100 р.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Окремо відваріть вимиті з допомогою щітки овочі та яйця. Остиглі овочі очистіть і протріть на крупній тертці кожен в окрему тарілку.
  • Цибулю очистіть, розділіть на чвертки і тонко наріжте. Обсмажте його на гарячому маслі. Копчену курку наріжте соломкою.
  • Горіхи недовго посмажте на сухій сковороді і подрібнити качалкою в крихту.
  • Для заправки змішайте майонез з подрібненим часником, перемішайте і вилийте його в харчовій пакет.
  • Візьміть плоску сервірувальну тарілку, в центр поставте склянку. Попередньо його стінки змастіть рослинною олією для більш легкого вилучення з центру конструкції в кінці приготування. У пакет з соусом відріжте куточок, щоб виходило маленький отвір для нанесення тонкої сітки на кожен шар.
  • Формуємо салат в такій послідовності:

    • Шар картоплі (трохи його підсоліть і нанесіть соус на цей, і кожен наступний шар)
    • Половина буряка
    • Морква
    • Крихта горіхів
    • Половина курки
    • Обсмажену цибулю
    • Яйця (підсолити їх трохи)
    • Друга частина курки
    • Буряк, змішана з майонезом

    6. Зверху і з боків і розкладіть щільним шаром зерна граната на отриману багатошарову красу. Дістаньте повільно склянку з центру і прикрасьте гранатом внутрішню частину. Надішліть тарілку в холодильник на 1 годину.

    Приємного апетиту!

    Рецепт гранатового браслета з додаванням чорносливу

    Як прекрасно між собою поєднуються куряче м’ясо і чорнослив! І навіть буряк з гранатом в цій компанії грають абсолютно неповторними вишуканими смаками і соковитими фарбами. Обов’язково приготуйте салат за цим рецептом для самого важливого приводу.

    Інгредієнти на 10 порцій:

    • Буряк середня – 2 шт.
    • Морква варена – 2 шт.
    • Цибуля ріпка – 1 шт.
    • Курка варена – 400 р.
    • Гранат великий – 1 шт.
    • Чорнослив без кісточок – 75 р.
    • Картопля відварна – 3 шт.
    • Масло рослинне – 2 ст. л.
    • Волоський горіх ядра – 100 р.
    • Майонез – 200 р.
    • Яйце куряче круто – 3 шт.
    • Чорний перець – на кінчику ножа
    • Сіль – щіпка

    Процес приготування:

  • У центрі великого плоского страви встановіть склянку догори дном. Попередньо змастіть його маслом, так його буде простіше дістати і не пошкодити салат. Попередньо відварені овочі очистіть. Картоплю натріть крупно на тертці і викладіть навколо склянки кільцем, посоліть і поперчіть небагато. Змастіть поверхню майонезом.
  • Буряк натріть крупно і викладіть половину на картоплю, розподіліть майонез, не сильно придавлюючи, а лише розмазуючи його.
  • Розкладіть куряче м’ясо, порізане невеликими шматочками, і поперчіть зовсім небагато. Чорнослив залийте окропом на 2 хвилини, щоб він став м’якшим, викладіть на дошку і порізати на 4-6 частин. Розмістіть на курці. Змастіть майонезом.
  • Моркву потріть крупно і викладіть на салат, слідом — подрібнені яйця і знову промажте майонезом.
  • Горіхи підсушіть на сухій сковороді 5 хвилин і наріжте дуже дрібно. Укладіть їх на салат і зверху додайте решту буряк.
  • Покрийте щедрим шаром майонезу. І спочатку хаотично розкидайте по поверхні зерна граната, а потім усунути прогалини, не поспішаючи викладаючи зерна.
  • Дайте салату трохи просочитися в холоді (2 години або більше), ставте на стіл і насолоджуйтеся!
  • Як приготувати гранатовий браслет без буряка?

    Традиційно «Гранатовий браслет» готується з буряка. Проте, спеціально для тих, у кого не виявилося буряків або просто її не любить, ми пропонуємо спробувати цей рецепт. Такий салат стане гарним доповненням будь-якого столу, а приготування зовсім не складне.

    Інгредієнти:

    • Цибуля ріпка – 1 шт.
    • Майонез – 80 р.
    • Куряче філе– 1 шт.
    • Гранат – 1 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Оцет – ¼ ч. л.
    • Сир твердий – 100 р.
    • Масло рослинне – 1 ч. л.

    Процес приготування:

  • Курячу грудку відварюйте окремо, картоплю в шкірці і яйця окремо. У центр плоского красивого страви поставте не широкий стакан і викладіть курячі шматочки.
  • Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, залийте оцтом і олією і відставте на 5 хвилин замаринуватися. Перемістіть цибулю на м’ясо і тонкою сіткою полийте майонезом. Картопля подрібніть на тертці крупно і викладіть навколо склянки, трохи притискаючи, зверху нанесіть майонез.
  • Яйця дрібно натріть на тертці і покладіть наступними, трохи притискайте шари ложкою, щоб салат схопився. Покрийте зверху майонезом і викладіть шар сиру дрібно потертого. Змастіть іншим майонезом і надайте салату красиву форму. Дістаньте склянку з середини.
  • З граната вийміть зерна і красиво розкладіть завершальний шар салату. Поставте салат в холодильник на 30 хвилин, після подавайте до столу і насолоджуйтеся!
  • Простий і смачний рецепт гранатового браслета з сиром

    Відійдемо від звичного оформлення салату у вигляді кільця. Якщо не знайшлося підходящого склянки або банки або привід вимагає романтики — оформимо салат у вигляді серця.

    Інгредієнти:

    • Буряк – 2 шт.
    • Цибуля ріпка – 1 шт.
    • Курка філе– 200 р.
    • Гранат великий – 1 шт.
    • Ситий твердих сортів – 100 р.
    • Волоський горіх ядра – ½ стакан
    • Майонез – 80 р.
    • Яйце куряче – 5 шт.

    Процес приготування:

  • Цибулю очистіть від лушпиння і порізати на чвертки, обшпарте окропом і залиште на 5 хвилин, щоб цибуля стала ніжніше й приємніше на смак. Відваріть яйця і пропустіть через крупну тертку, один білок відкладіть для прикраси. Буряк зваріть і потріть крупно.
  • Курку, заздалегідь відварену і остигнула, наріжте невеликими шматочками. На плоску тарілку викладіть шматочки курячого м’яса у вигляді серця і цибулю. Промажте з усіх боків шаром майонезу.
  • Волоський горіх трохи підсушіть на гарячій сковороді без масла і подрібніть в крихту в ступці. Яйця змішайте з сиром, потертим на дрібній тертці і ложкою майонезу. Перекладіть яєчну суміш на курку і посипте зверху горіхами.
  • Покладіть завершальний шар буряків за формою, покрийте шаром майонезу.
  • Подрібненим з допомогою ножа білком обсипте бічні сторони, а зверху викладіть зерна граната і розсипте їх хаотично на блюдо. Поставте в холод на 2 години. Покладіть зелень, якщо бажаєте.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний салат «Гранатовий браслет» з грибами і куркою

    Абсолютно не класичний склад блюда. Рецепт без картоплі і моркви, а з грибами і сиром здивує вас новими смаковими відкриттями.

    Інгредієнти:

    • Буряк – 3 шт.
    • Відварна куряча грудка– 1 шт.
    • Гранат – 1 шт.
    • Сир твердий – 100 р.
    • Буряк – 1шт.
    • Цибуля ріпка – 1 шт.
    • Гриби – 150 р.
    • Волоський горіх ядра – ½ склянки
    • Майонез – 100 р.
    • Сіль

    Процес приготування:

  • Курячу грудку відварити в злегка підсоленій воді при бажанні можна в воду покласти лаврушку і перець горошком. Буряк відваріть і дайте охолонути, натріть її на середній тертці. Цибулю очистіть, дрібно поріжте і обсмажте разом з грибами на олії.
  • На тарілку поставте склянку, навколо нього будемо укладати шари салату. Грудку розділіть на волокна і укладіть самої першої, промажте майонезом.
  • Викладіть обсмажені гриби з цибулею, без майонезу, так і продукт досить жирний.
  • Сир подрібніть на тертці і покладіть навколо склянки, щедро полийте майонезом.
  • Волоський горіх трохи обсмажте на сухій сковорідці і подрібніть в блендері дрібно і присипте наступним шаром на салат.
  • Буряк викладіть зверху, злегка притискаючи. Добре промажте майонезом.
  • Стакан обережно вийміть з центру і усыпьте салат зернами граната.
  • Приємного апетиту!

    Як зробити салат «Гранатовий браслет» з маринованою цибулею?

    Королівський салат з цікавим підбором інгредієнтів і фантазійної подачею. Для особливих смакових ефектів замаринуем цибулю в соєвому соусі і додамо огірок для додання свіжості страви.

    Інгредієнти:

    • Огірок свіжий – 1 шт.
    • Відварна куряча грудка– 1 шт.
    • Гранат – 1 шт.
    • Картопля – 3 шт.
    • Буряк – 1шт.
    • Цибуля салатний фіолетовий – 1 шт.
    • Соєвий соус – 1 ст. л.
    • Майонез – 200 р.
    • Часник – 2 зубчики

    Процес приготування:

  • Відваріть картоплю і буряк і зніміть з них шкірку. Цибулю і часник звільніть від лушпиння, сполосніть і поріжте цибулю кубиками.
  • Покладіть цибулю в невелику глибоку миску і полийте соєвим соусом для маринування. Замість соєвого соусу можна взяти ½ ч. л. оцту, розведеного в ложці кип’яченої води.
  • У центрі плоскої тарілки поставте склянку. Відварну картоплю натріть на тертці і покладіть першим шаром салату. Зверху викладіть майонез.
  • Розкладіть зверху маринований цибулю і змастіть тонким шаром майонезу. Куряче м’ясо поріжте на дрібні частини і викладіть кільцем навколо склянки і покрийте шаром майонезу.
  • Огірок вимити, обріжте хвостики. Якщо шкірка тверда — обріжте її і натріть огірок на тертці крупно. Укладіть наступним шаром на салат і покрийте майонезом.
  • Буряк натріть на середній терці. На дрібній – подрібніть часник. Змішайте часник і буряк і укладіть черговим шаром на салат. Цей шар майонезом покривати не будемо, а відразу зверху розкладемо зерна граната дуже щільним шаром. Поставте в холод на 2 години для просочення.
  • Стакан приберіть в серцевину браслета для ефектної подачі помістіть прикраса, наприклад, квітка.
  • Покроковий рецепт приготування гранатового браслета з куркою і яблуком

    Цей салат буде мати більш ніжну пікантну консистенцію, порівняно з іншими рецептами за рахунок м’якоті яблука. А копчена курочка додасть аромат димку.

    Інгредієнти:

    • Картопля – 2 шт.
    • Курка копчена– 200 р.
    • Гранат – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Майонез – 80 р.
    • Яйце куряче круто – 3 шт.
    • Яблука – 2 шт.
    • Горіх волоський очищені – 100 р.
    • Масло рослинне – 3 ст. л.
    • Лимонний сік – 1 ст. л.

    Процес приготування:

  • Помістіть коренеплоди картоплі в шкірці в гарячу воду каструлі і варіть 40 хвилин. Очистіть овоч і подрібніть на тертці.
  • Окремо відваріть яйця 10 хвилин після закипання. Після, їх потрібно помістити в крижану воду, для того, щоб було легко чистити шкаралупу. Трьом на тертці яйця і відкладаємо окремо в тарілку.
  • Моркву очистіть і промийте, натріть свіжий овоч на тертці і відкладіть на окреме блюдо.
  • М’якоть копченої курки наріжте великим кубиком. Цибулю очистіть і, порубаний кубиками, обсмажте на сковорідці до золотистого кольору, перекладіть в окрему страву.
  • Яблука помийте, видаліть шкірку, натерти на тертці, не доходячи до серцевини, полийте лимонним соком, щоб маса не потемніла.
  • Волоський горіх подрібніть в чаші блендера або потолките в крихту. Гранат розберіть на зерна, для цього зріжте верхівку з хвостиком, зробіть поздовжні надрізи зовнішньої сторони білих прожилок, переверніть фрукт і постукуйте по ньому ложкою, щоб насіння випадали.
  • Візьміть тарілку, в середину поставте склянку чи банку. Якщо дно вже верху — ставте дном вниз, можете змастити стінки маслом, щоб потім без порушень салату дістати його. Викладіть тертий картопля навколо склянки вкруговую, змастіть майонезом.
  • Далі — копчена курочка, обсмажену цибулю, яйця і знову шар майонезу. Яблука, морква, посипте горіхами і добре пройдіться майонезом зі всіх сторін, розрівнюючи останній шар. Зверху укладіть зерна граната і відправте в холодильник на 30 хвилин, щоб салат просочився і інгредієнти заграли в одній композиції.
  • Приємного апетиту!

    Простий покроковий рецепт гранатового браслета з куркою і солоним огірком

    Один з найбільш легких і швидких варіантів приготування салату з найдоступнішими інгредієнтами, які завжди знайдуться в господарстві. Відмінний варіант на випадок нежданих гостей. А так як шарів не багато, йому не потрібно просякати, можна відразу подавати до столу.

    Інгредієнти:

    • Солоні або квашені огірки – 3 шт.
    • Куряча грудка– 200 р.
    • Гранат – 1 шт.
    • Ситий твердих сортів – 100 р.
    • Свіжа зелень для прикраси – 2 гілки
    • Майонез – 100 р.
    • Яйце куряче круто – 4 шт.

    Процес приготування:

  • На середину широкої тарілки поставте склянку. Відварену курячу грудку ріжемо кубиками, викладаємо браслетом навколо склянки і покриваємо смужками майонезу.
  • Дрібно рубаємо солоні огірочки. Можна взяти магазинні корнішони або домашні бочкові, головне — щоб вони не були водяними. Огірки викладаємо на тарілку і змащуємо майонезом.
  • Яйця подрібнюємо на тертці крупно, змішуємо з 1 ст. л. майонезу і викладаємо третім шаром.
  • Очищаємо гранат, відбираємо яскраві зерна і викладаємо по всій поверхні салату. Можна залучити до процесу дітей або домочадців. Чим щільніше верхній шар — тим ефектніше і соковитіше буде виглядати салат.
  • Прикрасьте салат зеленню і приберіть склянку з центру. Поставте це яскраве святкове ласощі на стіл і поки всі зберуться він як раз просочиться.
  • Готуйте із задоволенням!

    Як приготувати гранатовий браслет з куркою і корейською морквою?

    Ще один варіант приготування улюбленого салату. В ньому ви знайдете цікаве поєднання пікантною пряної моркви і солодкого граната. Побалуйте себе таким салатом, адже готується він просто і виглядає дуже презентабельно.

    Інгредієнти:

    • Морква по-корейськи – 200 р.
    • Картопля відварна – 200 р.
    • Куряча грудка відварна – 200 р.
    • Гранат – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сир твердих сортів – 150 р.
    • Свіжа зелень для прикраси – 2 гілки
    • Майонез – 100 р.
    • Часник – 2 зубчики
    • Масло вершкове – 20 р.
    • Перетертий волоський горіх – 2 ст. л.
    • Печериці – 200 р.

    Процес приготування:

  • Гриби поріжте на частини і посмажте на малому вогні на розпеченій з маслом сковороді. Куряче філе відварене розберіть на тонкі волокна. Цибулю очистіть і подрібніть ножем. Картопля протріть крупно на тертці.
  • Сир подрібніть на дрібних комірках терки. Горіхи поріжте дрібно ножем. З часнику приберіть лушпиння і продавіть через прес, змішати з майонезом.
  • На плоску тарілку покладіть листя салату, в центр поставте склянку вузькою частиною вниз. Викладіть навколо склянки картоплю і цибулю, полийте майонезним соусом.
  • Розкладіть куряче м’ясо і перекрийте шар соусом. Покладіть пряну моркву, гриби і горіх і знову добре промажте соусом.
  • Присипте сиром і з допомогою ложки соусу і зробіть заокруглену форму салату. Розкладіть зерна граната по верху. Приберіть склянку і поставте просочитися в холодильник на годину.
  • Подавайте салат до столу і слухайте компліменти!