Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото

Листковий салат з куркою, ананасом, сиром

Спробуйте приготувати цей листковий салат з птиці, екзотичного фрукта і сиру. Подавати салат можна в загальному великому салатнику, а ми зробимо його в спеціальному формувальному кільці порційно. У цьому рецепті небагато інгредієнтів, що дозволяє відчути кожен окремо і одночасно в поєднанні з іншими, тому куряче філе будемо запікати, а не відварювати, так м’ясо буде більш соковитим і ароматним.

Інгредієнти:

  • Ананас (консервований) – 200 р.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Яйце варене круто – 3 шт.
  • Сир – 150 р.
  • Майонез – 100 р.
  • Мигдаль – 30 р.

Процес приготування:

  • Куряче філе можна просто відварити у воді, якщо немає часу або бажання возитися з ним. Але, все ж пропонуємо в цьому рецепті запекти його в духовці і повірте — ви будете використовувати цей прийом і надалі. М’ясо птиці можна приготувати з вечора заздалегідь, а в салат додати на наступний день, якщо дати м’ясу трохи промаринуватися і потомитися — його смак тільки покращиться. І так, приступимо.
  • Промиємо філе, видалимо плювки і прожилки. Перемішаємо спеції, сіль і масло до утворення кашки і змастимо цією сумішшю м’ясо. Залишимо у холодильнику промаринуватися 30 хвилин, дістанемо, загорніть у фольгу і поставимо запікатися в духовку на 30 хв при 190 градусах. Остигати філе має у фользі. Після чого розбираємо м’ясо птиці на волокна, при необхідності можна їх половинити ножем.
  • Беремо формувальне кільце. Якщо у вас його не виявилося, не поспішайте бігти в магазин — можна змайструвати його з підручних засобів, а саме в 1,5 або 2 л. пластиковій пляшці обрізати дно і, відступаючи 10 см, вирізати кільце. Можете, звичайно, укласти салат просто шарами, але різниця в оформленні буде суттєва.
  • Далі дно красивою сервіровочної тарілки змащуємо крапелькою майонезу, викладаємо салатний лист на майонезі — так він буде міцно лежати на тарілці, і не буде ковзати по ній. В центрі тарілки виставляємо кільце і починаємо укладати інгредієнти. Спочатку курку щільно укладаємо ложкою і злегка притискаємо, поливаємо тонко майонезом, далі кубики ананаса. Яєчні білки нарубим ножем і поміщаємо в кільце, знову майонез, половина сиру, натертого досить дрібно і жовтки, раскрошенные руками. Зверху поливаємо майонезом і щільно притискаємо, а на верхівку шапкою викладаємо залишився сир і акуратно знімаємо кільце.
  • Салат рекомендуємо поставити в прохолодне місце на 30 хвилин, щоб краще просочився. Зверху присипаємо салат роздрібнений мигдалем.
  • Приємного вам апетиту!