Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото

Дуже смачний і простий салат з копченою куркою та ананасом

Варто тільки замінити відварне філе — на копчену курку, як страва набуває особливий смак і аромат, а в поєднанні з соковитим ананасом і свіжими помідорами страва виходить ситне і насичене. Приготування простий і не займе у вас багато часу.

Інгредієнти:

  • Копчений окіст – 1 шт. (або філе – ½ шт)
  • Листя салату (айсберг, латук, радіччо) – 150 р.
  • Консервований ананас – ½ банки
  • Свіжий помідор – 2 шт. середній
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

  • Салат промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником, розбираємо на листя і рвемо руками на шматки такого розміру, щоб зручно було їсти.
  • Майонез, гірчицю, бальзамічний оцет і соєвий соус перемішати в окремій мисці до однорідності.
  • Копчену курку спочатку відокремлюємо від кістки при її наявності і нарізаємо дрібними кубиками по 2 див. Приблизно таким же розміром ріжемо вимиті помідори консервовані ананаси. Помідори повинні бути м’ясистими і щільними, при нарізці зайву рідину з них не варто додавати в салат, інакше салат пустить дуже багато соку і буде в ньому плавати.
  • Всі інгредієнти об’єднуємо в одній тарілці і заправляємо 2/3 частини соусу так, щоб він обволікав весь салат. Кількість соусу буде залежати від того, скільки соку пустить томат і ананас.
  • Приготований салат добре поставити в холодильник на годину, щоб він, як слід, просочився. Викладаємо салат гіркою в салатницю і прикрашаємо зеленню для прикраси.