Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото
Дуже смачний і простий салат з копченою куркою та ананасом
Варто тільки замінити відварне філе — на копчену курку, як страва набуває особливий смак і аромат, а в поєднанні з соковитим ананасом і свіжими помідорами страва виходить ситне і насичене. Приготування простий і не займе у вас багато часу.
Інгредієнти:
Копчений окіст – 1 шт. (або філе – ½ шт)
Листя салату (айсберг, латук, радіччо) – 150 р.
Консервований ананас – ½ банки
Свіжий помідор – 2 шт. середній
Майонез – 2 ст. л.
Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
Соєвий соус – 1 ст. л.
Гірчиця – 1 ч. л.
Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Салат промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником, розбираємо на листя і рвемо руками на шматки такого розміру, щоб зручно було їсти.
Майонез, гірчицю, бальзамічний оцет і соєвий соус перемішати в окремій мисці до однорідності.
Копчену курку спочатку відокремлюємо від кістки при її наявності і нарізаємо дрібними кубиками по 2 див. Приблизно таким же розміром ріжемо вимиті помідори консервовані ананаси. Помідори повинні бути м’ясистими і щільними, при нарізці зайву рідину з них не варто додавати в салат, інакше салат пустить дуже багато соку і буде в ньому плавати.
Всі інгредієнти об’єднуємо в одній тарілці і заправляємо 2/3 частини соусу так, щоб він обволікав весь салат. Кількість соусу буде залежати від того, скільки соку пустить томат і ананас.
Приготований салат добре поставити в холодильник на годину, щоб він, як слід, просочився. Викладаємо салат гіркою в салатницю і прикрашаємо зеленню для прикраси.