Салат з куркою та ананасом – 10 покрокових рецептів з фото
Салат з куркою, ананасом, сиром і волоським горіхом
Легкий та одночасно ситний салат припаде до смаку всім. У цьому рецепті ми запечемо філе на сковороді – гриль. Якщо є можливість запекти на вугіллі — вийде ще смачніше. Приголомшливий аромат м’яса в поєднанні з солодким ананасом, змусять вас закохатись, в цей салат раз і назавжди.
Інгредієнти:
Шинка – 100 р.
Чорнослив – 100 р.
Філе куряче – 300 р.
Волоський горіх очищений – 1 жменя
Ананас консервований – ½ банки
Яйця – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Свіжий огірок – 50 г
Сир – 60 р.
Для заправки:
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сметана 20-25% жирності – 100 г
Олія оливкова – 2 ст. л.
Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
Сіль і спеції – за смаком
Процес приготування:
М’ясо чисте філе злегка відіб’ємо, зробимо це дуже ніжно, інакше м’ясо зможе перетворитися у фарш. Лише злегка приплюснем його до рівномірної товщини в 1,5-2 див. Смажимо філе з обох сторін 5-7 хвилин. Даємо філе охолонути до кімнатної температури і нарізаємо впоперек волокон на тонкі довгасті шматочки. Складаємо в миску.
Шинку режим тонкими смужками. Яйця відварюємо, рубаємо великими шматочками і відправляємо до курки, Свіжий огірок промиваємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо тонкою соломкою, після чого відправляємо до заготівлі
Цибулю чистимо і дрібно рубаємо, викладаємо в окреме маленьке блюдо. Промиваємо чорнослив і викладаємо в інше блюдо. Заливаємо в кожне блюдо окріп і залишаємо на пару хвилин. Після чого акуратно віджимаємо і викладаємо цибулю і чорнослив до філе.
Ядра горіхів можна трохи підсушити на гарячій сухій сковороді або в мікрохвильовці 2 хвилини. Порубати ножем у велику крихту або подрібнити в ступці і додати в салат.
Готуємо заправку: у сметану додаємо гірчицю, сік лимона, трохи олії. Збиваємо масу і пробуємо по своєму смаку. Заправляємо соусом салат і зверху викладаємо тертий сир.
Дайте салату трохи настоятися і просочитися 1-2 години — і він буде приголомшливим на смак.