Крабовий салат – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково
Останнім часом крабовий салат знову повертається на наш стіл. Як відомо, крабові палички роблять з перемеленого м’яса білих риб. Вони є готовим продуктом, що не вимагає теплової обробки, на їх основі в поєднанні з їх кращим компаньйоном – рисом – сьогодні можна приготувати безліч салатів.
Класичний салат з крабовими паличками, кукурудзою, огірком і рисом
Вам пропонується самий простий і швидкий спосіб приготування цього салату. Це особливо важливо, коли потрібно швидко накрити стіл для несподіваних гостей або порадувати свою родину у святковий день. Кукурудза в баночці і заморожені крабові палички завжди є у господині, а інші продукти можна знайти у своєму холодильнику.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4 шт.
Інгредієнти
Крабові палички 200 гр.
Рис білий ½ склянки
Кукурудза консервована 1 шт.
Огірок 1 шт.
Перець болгарський 1 шт.
Перець маринований 1 шт.
Майонез столовий молочний 4 ст. л.
Зелень, сіль і чорний перець за смаком
Процес приготування:
Розморозьте крабові палички. Це можна зробити швидко, якщо обдати їх гарячою водою. Зніміть з них захисну плівку. Нашаткуйте палички на невеликі кубики і помістіть в посуд для салату.
Зваріть до повної готовності в підсоленій воді потрібну кількість рису, охолодіть його і перекладіть в салатницю.
Солодкий перець (для додання салату яскравості) очистіть від насіння, наріжте на кубики і додати до салату.
Наріжте Кубиками свіжий і маринований огірочки і покладіть їх у салатницю.
Промийте зелений лук і кріп і дрібно їх нашаткуйте. Свіжий кріп можна замінити замороженим. Нашатковану зелень перекладіть в салатницю.
Відкрийте баночку з консервованою кукурудзою (кукурудзу виберіть несолодке), злийте маринад і додайте її до салату. Покладіть в салат дрібно нашатковану зелень. Салат посипте по своєму смаку сіллю, чорним перцем і заправте майонезним соусом. Розкладіть салат в тарілочки, оформивши їх спеціальною формочкою. Це красиво. Можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Крабовий салат з кукурудзою і яйцем без рису
За пропонованим рецептом ви можете приготувати ніжний, свіжий і смачний салат з крабових паличок без додавання рису, що надає салату надзвичайну легкість. Для заправки такого салату можна використовувати сметану. Цей салат сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти:
Крабові палички – 200 р.
Яйце – 5 шт.
Кукурудза – 400 р.
Огірок – 1 шт.
Зелена цибуля – 1 пучок.
Сіль, перець і майонез за смаком.
Процес приготування:
Спочатку зваріть курячі яйця, остудіть їх, почистіть від шкаралупи і наріжте на невеликі кубики. Яйце можна за бажанням подрібнити на крупній тертці. Нарізані яйця перекладіть в салатницю.
Огірок помийте, видаліть кінчики і наріжте маленькими кубиками. Їх також перекладіть в салатницю.
Відкрийте баночку з кукурудзою, злийте маринад і перекладіть її до салату.
Зелена цибуля промийте і дрібно наріжте.
Всі інгредієнти в салатниці акуратно перемішайте.
Салат поставте на деякий час в холодильник.
Перед подачею на стіл салат по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем і заправити майонезом або сметаною. Зверху посипте салат свіжим кропом або петрушкою.
Приємного апетиту!
Крабовий салат «Червоне море» з крабовими паличками, помідорами і сиром
Продовжуючи тему смачних салатів з крабових паличок, вам пропонується рецепт яскравого салату з продуктів однакового червоного кольору – «Червоне море». Крабові палички з сиром чудово поєднуються в такому салаті з болгарським перцем і помідорами. Це чудове блюдо для святкового столу.
Інгредієнти:
Крабові палички – 200 р.
Помідори та солодкий перець – 2 шт. по
Твердий сир – 100 р.
Часник – 2 зубки.
Сіль, чорний перець і майонез за смаком.
Процес приготування:
Для цього салату візьмемо болгарський перець червоного кольору і м’ясистих сортів.
Помідори і перець промиємо, видалимо плодоніжки і насіння. У помідорів чайною ложечкою видаляємо м’якоть з соком і перегородками, щоб салат не став рідким.
Підготовлені овочі нашинкуем на тонкі смужки однакового розміру і перекладемо їх у салатницю, тільки помідори додаємо в останню чергу.
Розморожені крабові палички також наріжемо косими смужками.
Такими ж наріжемо брусочками твердий сир. Поміщаємо їх у салатницю.
Однакова нарізка інгредієнтів «Червоного моря» не тільки надає салату красивий вигляд, але і відмінний смак, так як всі продукти відчуваються однаково.
Додаємо до салату подрібнений часникодавку часник.
Салат акуратно, щоб не порушити форму нарізаних інгредієнтів, перемішати ложкою.
Подати такий салат в порційних скляних креманках, заправивши його майонезом, сіллю і чорним перцем.
Приємного апетиту!
Крабовий салат з капустою і кукурудзою
У даному рецепті вам пропонується замінити в крабовому салаті традиційний рис білокачанної капустою. Капуста додасть салату соковитість, а палички – приємний аромат риби. Ці два продукти добре поєднуються за смаком, так і салат вийде дешевим. Салат готується швидко, так як нічого не треба відварювати.
Інгредієнти:
Капуста – ¼ качана.
Крабові палички – 200 р.
Цибуля-ріпка – 1 шт.
Кукурудза – 1 банка.
Лимон – ½ шт.
Сіль, чорний перець і майонез за смаком.
Процес приготування:
Капусту гострим ножем наріжте дуже тонкою соломкою. Так буде смачніше, та й у салату буде апетитний вигляд.
Нашатковану капусту складіть в миску, трохи посоліть і рукою перетріть, щоб зм’якла і дала свій сік.
Потім сік злийте і капусту перекладіть в салатницю.
Почистіть цибулю і поріжте її на тонкі кільця. Якщо цибуля має гострий смак, то обдайте його окропом і охолодіть. Цибулю додайте до капусти.
Ці овочі полийте соком половинки лимона і перемішайте.
Попередньо розморожені крабові палички звільніть від оболонки, і поріжте поперечними шматочками. Покладіть їх у салатницю.
Додайте в салат баночку консервованої кукурудзи, тільки без маринаду.
Салат по своєму смаку посипте сіллю, чорним перцем і заправте майонезним соусом. Акуратно його перемішайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний крабовий салат з кальмарами
Оригінальний і незвичайний смак надають крабовому салату кальмари. Ви здивуєте своїх гостей. Важливо тільки правильно обробити кальмари, щоб вони не втратили свою ніжність. Їх потрібно на 5 секунд опустити в окріп, а потім відразу поставити під холодну воду, тоді легко знімається шкіра. Очищені кальмари варити треба не більше 2 хвилин на маленькому вогні.
Інгредієнти:
Кальмар неочищений – 1 тушка.
Крабові палички – 100 р.
Кукурудза – ½ баночки.
Свіжий огірок – 1 шт.
Яйце – 2 шт.
Сіль і майонез за смаком.
Процес приготування:
Спочатку почистіть і відваріть тушку кальмара.
Відваріть яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
Крабові палички розморозьте, зніміть оболонки і поріжте їх на маленькі кубики.
Нарізані палички перекладіть в салатницю.
Огірочок промийте і наріжте на невеликі кубики. Покладіть його до нарізаним паличок і трохи посоліть.
Відкрийте баночку з консервованою кукурудзою, злийте маринад і покладіть кукурудзу (достатньо половини баночки) в салатницю.
Відварені яйця порізати на середні кубики і додати до салату.
Кальмар поріжте тонкою соломкою і з’єднайте з іншими інгредієнтами.
Салат заправте смачним майонезним соусом і акуратно перемішайте.
Обов’язково охолодіть салат в холодильнику і потім подайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з крабовими паличками і пекінською капустою
Вам надається простий рецепт легкого салату з крабових паличок з додаванням пекінської капусти. Це блюдо для вечері. Його із задоволенням будуть їсти і діти. Готуємо салат без традиційного рису.
Інгредієнти:
Крабові палички – 350 р.
Пекінська капуста 0.5 кг.
Яйце – 4 шт.
Огірок свіжий – 1 шт.
Кукурудза – 1 банка.
Майонез, сіль, запашний перець і зелень за смаком.
Процес приготування:
Спочатку відваріть круто курячі яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
Пекінську капусту порізати тонкою соломкою і складіть в салатницю.
Огірок промийте, наріжте на невеликі кубики і перекладіть до капусти.
Яйця порізати на середні кубики і перекладіть в салатницю.
Крабові палички, попередньо розморожені, очистіть від оболонки і поріжте маленькими шматочками.
Додайте до салату консервовану кукурудзу.
Свіжу зелень (кріп і пір’я цибулі) промийте, обсушіть серветкою, дрібно наріжте і додайте до салату.
Салат по своєму смаку посипте сіллю, меленим запашним перцем і заправити майонезом.
Акуратно перемішайте всі інгредієнти. Охолодіть приготований салат в холодильнику і подайте до вечері.
Їжте на здоров’я!
Покроковий рецепт листкового крабового салату
Це рецепт крабового салату для святкового столу. Він виходить легким, повітряним і буде мати дуже апетитний вигляд. Набір продуктів відрізняється від стандартного рецепта, так як в ньому немає кукурудзи. Підготувавши заздалегідь необхідні інгредієнти, ви зможете за 10-15 хвилин приготувати це святкове блюдо.
Інгредієнти:
Крабові палички – 200 р.
Морква – 2 шт.
Твердий сир – 150 р.
Яйце – 4 шт.
Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Попередньо відварюємо моркву і яйця. Охолоджуємо їх і очищаємо від шкірки і шкаралупи.
Всі продукти для цього салату потрібно подрібнити на крупній тертці і розкласти по окремих ємностях.
Спочатку натираємо моркву, потім на цій же тертці варені яйця і в останню чергу – шматочок твердого сиру.
Попередньо розморожені крабові палички очищаємо від оболонки і нарізаємо на тоненькі кружечки.
Потім приступаємо до формування листкового салату.
Укладати шари будемо на красивій салатниці з допомогою роз’ємного кільця, адже страва готуємо для святкового столу.
Першим шаром розміщуємо натерту моркву і наносимо на неї майонезну сіточку.
Другим шаром розміщуємо нарізані яйця.
Третім шаром укладаємо крабові кружечки і останнім – натертий сир.
На кожен шар продуктів наносимо тонкий майонезну сіточку.
Салат охолоджуємо в холодильнику.
Перед подачею на стіл змащуємо верх салату майонезом і посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
Приємного апетиту!
Салат з крабовими паличками і болгарським перцем
Вашій увазі надається цікавий рецепт салату з крабових паличок з додаванням солодкого перцю. Основу його зробимо з сирних млинчиків. Салат вийде дуже смачним. Спробуйте!
Інгредієнти:
Крабові палички – 200 р.
Солодкий перець і свіжий огірок – 1 шт.
Натертий твердий сир – 6 ст. л.
Яйце – 3 шт.
Часник – 2 зубки.
Майонез, сіль, перець, свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
Спочатку подрібніть на крупній тертці твердий сир.
Потім підсмажте три сирних млинчика. Для цього розбийте в окремий посуд яйця і змішайте з натертим сиром.
З отриманої суміші підсмажте на розігрітому рослинному маслі три тонких млинчика.
Смажте на маленькому вогні до одержання рум’яної скоринки на одній стороні.
Млинці охолодіть.
Солодкий болгарський перець, бажано червоний, почистіть від насіння, промийте і наріжте тонкою соломкою.
Салат по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем і покладіть майонезний соус, потім акуратно перемішайте і прикрасьте дрібно нарізаною зеленню.
Блюдо готове. Приємного апетиту!
Дуже смачний крабовий салат з ананасом
Вашій увазі надається рецепт салату з крабових паличок з ананасом. Цей яскравий салат з солодкими нотками ананаса займе гідне місце і на святковому, і на повсякденному столі. Готується він швидко, тільки потрібно мати в запасі необхідні продукти.
Інгредієнти:
Крабові палички – 500 р.
Ананаси консервовані – 300 р.
Яйце – 8 шт.
Кукурудза – 1.5 баночки.
Свіжі огірки – 2 шт.
Зелена цибуля – 1 пучок.
Сіль, перець і майонез за смаком.
Процес приготування:
Попередньо розморожені палички очистіть від плівки, наріжте кубиками і покладіть в глибоку ємність, в якій салат зручно буде перемішати.
Кубики нарізаних продуктів повинні бути трохи більше кукурудзяного зернятко, тоді салат буде виглядати більш естетично.
Курячі яйця зваріть круто, охолодіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими кубиками.
Такими ж кубиками свіжі огірки поріжте і покладіть їх в ємність.
Помийте зелений лук, дрібно наріжте його і додайте до салату.
Ананаси візьміть відразу нарізані шматочками, так зручніше. Банку відкрийте, злийте сироп і покладіть фрукти до решти інгредієнтів.
Додайте в салат консервовану кукурудзу в потрібній кількості.
Салат по своєму смаку посипте сіллю і перцем, обережно перемішайте і поставте його в холодильник.
Перед подачею до столу заправте салат смачним майонезним соусом, що можете приготувати самі, якщо дозволяє час.
Приємного апетиту!
Простий рецепт крабового салату з сухариками
За цим рецептом ви можете приготувати пікантний і смачний салат з крабових паличок з додаванням сухариків. Сухарики виберіть зі смаком ікри або морепродуктів, щоб вони гармоніювали за смаком з крабовими паличками, або приготуйте самостійно домашні сухарики з різними спеціями.
Інгредієнти:
Крабові палички – 200 р.
Яйце – 4 шт.
Кукурудза – 1 банка.
Сухарі – 100 р.
Сіль і майонез за смаком.
Процес приготування:
Відварюємо круто яйця, охолоджуємо їх, чистимо від шкаралупи і ріжемо на невеликі кубики.
Кладемо нарізані яйця в салатницю.
Попередньо розморожені крабові палички очищаємо від плівки і також нарізаємо кубиками.
Кладемо до салату баночку консервованої кукурудзи.
Сухарики для салату вибираємо зі смаком червоної ікри або крабового м’яса, але добре підійдуть зі смаком сметани та цибулі. Можете приготувати сухарики і самі. Для цього треба обсмажити на сухій сковороді або на листі в духовці, нарізаний на шматочки білий або чорний хліб, посипавши його улюбленими спеціями, так смачніше.
Сухарики покладіть в салат перед самою подачею до столу, інакше стануть м’якими і втратять хрусткий смак.
Салат заправте смачним майонезом і перемішайте.
Форма подання такого салату до столу може бути різноманітною – креманки, вазочки, порційні салатниці або загальне блюдо. У будь-якому випадку він завжди буде виглядати на столі елегантно і красиво.