Останнім часом крабовий салат знову повертається на наш стіл. Як відомо, крабові палички роблять з перемеленого м’яса білих риб. Вони є готовим продуктом, що не вимагає теплової обробки, на їх основі в поєднанні з їх кращим компаньйоном – рисом – сьогодні можна приготувати безліч салатів.
Класичний салат з крабовими паличками, кукурудзою, огірком і рисом
Вам пропонується самий простий і швидкий спосіб приготування цього салату. Це особливо важливо, коли потрібно швидко накрити стіл для несподіваних гостей або порадувати свою родину у святковий день. Кукурудза в баночці і заморожені крабові палички завжди є у господині, а інші продукти можна знайти у своєму холодильнику.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4 шт.
Інгредієнти
- Крабові палички 200 гр.
- Рис білий ½ склянки
- Кукурудза консервована 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець маринований 1 шт.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Зелень, сіль і чорний перець за смаком
Процес приготування:
- Розморозьте крабові палички. Це можна зробити швидко, якщо обдати їх гарячою водою. Зніміть з них захисну плівку. Нашаткуйте палички на невеликі кубики і помістіть в посуд для салату.
- Зваріть до повної готовності в підсоленій воді потрібну кількість рису, охолодіть його і перекладіть в салатницю.
- Солодкий перець (для додання салату яскравості) очистіть від насіння, наріжте на кубики і додати до салату.
- Наріжте Кубиками свіжий і маринований огірочки і покладіть їх у салатницю.
- Промийте зелений лук і кріп і дрібно їх нашаткуйте. Свіжий кріп можна замінити замороженим. Нашатковану зелень перекладіть в салатницю.
- Відкрийте баночку з консервованою кукурудзою (кукурудзу виберіть несолодке), злийте маринад і додайте її до салату. Покладіть в салат дрібно нашатковану зелень. Салат посипте по своєму смаку сіллю, чорним перцем і заправте майонезним соусом. Розкладіть салат в тарілочки, оформивши їх спеціальною формочкою. Це красиво. Можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!