Крабовий салат – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Останнім часом крабовий салат знову повертається на наш стіл. Як відомо, крабові палички роблять з перемеленого м’яса білих риб. Вони є готовим продуктом, що не вимагає теплової обробки, на їх основі в поєднанні з їх кращим компаньйоном – рисом – сьогодні можна приготувати безліч салатів.

Класичний салат з крабовими паличками, кукурудзою, огірком і рисом

Вам пропонується самий простий і швидкий спосіб приготування цього салату. Це особливо важливо, коли потрібно швидко накрити стіл для несподіваних гостей або порадувати свою родину у святковий день. Кукурудза в баночці і заморожені крабові палички завжди є у господині, а інші продукти можна знайти у своєму холодильнику.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4 шт.

Інгредієнти

  • Крабові палички 200 гр.
  • Рис білий ½ склянки
  • Кукурудза консервована 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Перець маринований 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 4 ст. л.
  • Зелень, сіль і чорний перець за смаком

Процес приготування:

  • Розморозьте крабові палички. Це можна зробити швидко, якщо обдати їх гарячою водою. Зніміть з них захисну плівку. Нашаткуйте палички на невеликі кубики і помістіть в посуд для салату.
  • Зваріть до повної готовності в підсоленій воді потрібну кількість рису, охолодіть його і перекладіть в салатницю.
  • Солодкий перець (для додання салату яскравості) очистіть від насіння, наріжте на кубики і додати до салату.
  • Наріжте Кубиками свіжий і маринований огірочки і покладіть їх у салатницю.
  • Промийте зелений лук і кріп і дрібно їх нашаткуйте. Свіжий кріп можна замінити замороженим. Нашатковану зелень перекладіть в салатницю.
  • Відкрийте баночку з консервованою кукурудзою (кукурудзу виберіть несолодке), злийте маринад і додайте її до салату. Покладіть в салат дрібно нашатковану зелень. Салат посипте по своєму смаку сіллю, чорним перцем і заправте майонезним соусом. Розкладіть салат в тарілочки, оформивши їх спеціальною формочкою. Це красиво. Можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Крабовий салат з кукурудзою і яйцем без рису

За пропонованим рецептом ви можете приготувати ніжний, свіжий і смачний салат з крабових паличок без додавання рису, що надає салату надзвичайну легкість. Для заправки такого салату можна використовувати сметану. Цей салат сподобається і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 р.
  • Яйце – 5 шт.
  • Кукурудза – 400 р.
  • Огірок – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Сіль, перець і майонез за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку зваріть курячі яйця, остудіть їх, почистіть від шкаралупи і наріжте на невеликі кубики. Яйце можна за бажанням подрібнити на крупній тертці. Нарізані яйця перекладіть в салатницю.
  • Огірок помийте, видаліть кінчики і наріжте маленькими кубиками. Їх також перекладіть в салатницю.
  • Відкрийте баночку з кукурудзою, злийте маринад і перекладіть її до салату.
  • Зелена цибуля промийте і дрібно наріжте.
  • Всі інгредієнти в салатниці акуратно перемішайте.
  • Салат поставте на деякий час в холодильник.
  • Перед подачею на стіл салат по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем і заправити майонезом або сметаною. Зверху посипте салат свіжим кропом або петрушкою.
  • Приємного апетиту!

    Крабовий салат «Червоне море» з крабовими паличками, помідорами і сиром

    Продовжуючи тему смачних салатів з крабових паличок, вам пропонується рецепт яскравого салату з продуктів однакового червоного кольору – «Червоне море». Крабові палички з сиром чудово поєднуються в такому салаті з болгарським перцем і помідорами. Це чудове блюдо для святкового столу.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 200 р.
    • Помідори та солодкий перець – 2 шт. по
    • Твердий сир – 100 р.
    • Часник – 2 зубки.
    • Сіль, чорний перець і майонез за смаком.

    Процес приготування:

  • Для цього салату візьмемо болгарський перець червоного кольору і м’ясистих сортів.
  • Помідори і перець промиємо, видалимо плодоніжки і насіння. У помідорів чайною ложечкою видаляємо м’якоть з соком і перегородками, щоб салат не став рідким.
  • Підготовлені овочі нашинкуем на тонкі смужки однакового розміру і перекладемо їх у салатницю, тільки помідори додаємо в останню чергу.
  • Розморожені крабові палички також наріжемо косими смужками.
  • Такими ж наріжемо брусочками твердий сир. Поміщаємо їх у салатницю.
  • Однакова нарізка інгредієнтів «Червоного моря» не тільки надає салату красивий вигляд, але і відмінний смак, так як всі продукти відчуваються однаково.
  • Додаємо до салату подрібнений часникодавку часник.
  • Салат акуратно, щоб не порушити форму нарізаних інгредієнтів, перемішати ложкою.
  • Подати такий салат в порційних скляних креманках, заправивши його майонезом, сіллю і чорним перцем.
  • Приємного апетиту!

    Крабовий салат з капустою і кукурудзою

    У даному рецепті вам пропонується замінити в крабовому салаті традиційний рис білокачанної капустою. Капуста додасть салату соковитість, а палички – приємний аромат риби. Ці два продукти добре поєднуються за смаком, так і салат вийде дешевим. Салат готується швидко, так як нічого не треба відварювати.

    Інгредієнти:

    • Капуста – ¼ качана.
    • Крабові палички – 200 р.
    • Цибуля-ріпка – 1 шт.
    • Кукурудза – 1 банка.
    • Лимон – ½ шт.
    • Сіль, чорний перець і майонез за смаком.

    Процес приготування:

  • Капусту гострим ножем наріжте дуже тонкою соломкою. Так буде смачніше, та й у салату буде апетитний вигляд.
  • Нашатковану капусту складіть в миску, трохи посоліть і рукою перетріть, щоб зм’якла і дала свій сік.
  • Потім сік злийте і капусту перекладіть в салатницю.
  • Почистіть цибулю і поріжте її на тонкі кільця. Якщо цибуля має гострий смак, то обдайте його окропом і охолодіть. Цибулю додайте до капусти.
  • Ці овочі полийте соком половинки лимона і перемішайте.
  • Попередньо розморожені крабові палички звільніть від оболонки, і поріжте поперечними шматочками. Покладіть їх у салатницю.
  • Додайте в салат баночку консервованої кукурудзи, тільки без маринаду.
  • Салат по своєму смаку посипте сіллю, чорним перцем і заправте майонезним соусом. Акуратно його перемішайте і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний крабовий салат з кальмарами

    Оригінальний і незвичайний смак надають крабовому салату кальмари. Ви здивуєте своїх гостей. Важливо тільки правильно обробити кальмари, щоб вони не втратили свою ніжність. Їх потрібно на 5 секунд опустити в окріп, а потім відразу поставити під холодну воду, тоді легко знімається шкіра. Очищені кальмари варити треба не більше 2 хвилин на маленькому вогні.

    Інгредієнти:

    • Кальмар неочищений – 1 тушка.
    • Крабові палички – 100 р.
    • Кукурудза – ½ баночки.
    • Свіжий огірок – 1 шт.
    • Яйце – 2 шт.
    • Сіль і майонез за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку почистіть і відваріть тушку кальмара.
  • Відваріть яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
  • Крабові палички розморозьте, зніміть оболонки і поріжте їх на маленькі кубики.
  • Нарізані палички перекладіть в салатницю.
  • Огірочок промийте і наріжте на невеликі кубики. Покладіть його до нарізаним паличок і трохи посоліть.
  • Відкрийте баночку з консервованою кукурудзою, злийте маринад і покладіть кукурудзу (достатньо половини баночки) в салатницю.
  • Відварені яйця порізати на середні кубики і додати до салату.
  • Кальмар поріжте тонкою соломкою і з’єднайте з іншими інгредієнтами.
  • Салат заправте смачним майонезним соусом і акуратно перемішайте.
  • Обов’язково охолодіть салат в холодильнику і потім подайте на стіл.
  • Приємного апетиту!

    Салат з крабовими паличками і пекінською капустою

    Вам надається простий рецепт легкого салату з крабових паличок з додаванням пекінської капусти. Це блюдо для вечері. Його із задоволенням будуть їсти і діти. Готуємо салат без традиційного рису.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 350 р.
    • Пекінська капуста 0.5 кг.
    • Яйце – 4 шт.
    • Огірок свіжий – 1 шт.
    • Кукурудза – 1 банка.
    • Майонез, сіль, запашний перець і зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку відваріть круто курячі яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.
  • Пекінську капусту порізати тонкою соломкою і складіть в салатницю.
  • Огірок промийте, наріжте на невеликі кубики і перекладіть до капусти.
  • Яйця порізати на середні кубики і перекладіть в салатницю.
  • Крабові палички, попередньо розморожені, очистіть від оболонки і поріжте маленькими шматочками.
  • Додайте до салату консервовану кукурудзу.
  • Свіжу зелень (кріп і пір’я цибулі) промийте, обсушіть серветкою, дрібно наріжте і додайте до салату.
  • Салат по своєму смаку посипте сіллю, меленим запашним перцем і заправити майонезом.
  • Акуратно перемішайте всі інгредієнти. Охолодіть приготований салат в холодильнику і подайте до вечері.
  • Їжте на здоров’я!

    Покроковий рецепт листкового крабового салату

    Це рецепт крабового салату для святкового столу. Він виходить легким, повітряним і буде мати дуже апетитний вигляд. Набір продуктів відрізняється від стандартного рецепта, так як в ньому немає кукурудзи. Підготувавши заздалегідь необхідні інгредієнти, ви зможете за 10-15 хвилин приготувати це святкове блюдо.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 200 р.
    • Морква – 2 шт.
    • Твердий сир – 150 р.
    • Яйце – 4 шт.
    • Петрушка – 1 пучок.

    Процес приготування:

  • Попередньо відварюємо моркву і яйця. Охолоджуємо їх і очищаємо від шкірки і шкаралупи.
  • Всі продукти для цього салату потрібно подрібнити на крупній тертці і розкласти по окремих ємностях.
  • Спочатку натираємо моркву, потім на цій же тертці варені яйця і в останню чергу – шматочок твердого сиру.
  • Попередньо розморожені крабові палички очищаємо від оболонки і нарізаємо на тоненькі кружечки.
  • Потім приступаємо до формування листкового салату.
  • Укладати шари будемо на красивій салатниці з допомогою роз’ємного кільця, адже страва готуємо для святкового столу.
  • Першим шаром розміщуємо натерту моркву і наносимо на неї майонезну сіточку.
  • Другим шаром розміщуємо нарізані яйця.
  • Третім шаром укладаємо крабові кружечки і останнім – натертий сир.
  • На кожен шар продуктів наносимо тонкий майонезну сіточку.
  • Салат охолоджуємо в холодильнику.
  • Перед подачею на стіл змащуємо верх салату майонезом і посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
  • Приємного апетиту!

    Салат з крабовими паличками і болгарським перцем

    Вашій увазі надається цікавий рецепт салату з крабових паличок з додаванням солодкого перцю. Основу його зробимо з сирних млинчиків. Салат вийде дуже смачним. Спробуйте!

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 200 р.
    • Солодкий перець і свіжий огірок – 1 шт.
    • Натертий твердий сир – 6 ст. л.
    • Яйце – 3 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Майонез, сіль, перець, свіжа зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку подрібніть на крупній тертці твердий сир.
  • Потім підсмажте три сирних млинчика. Для цього розбийте в окремий посуд яйця і змішайте з натертим сиром.
  • З отриманої суміші підсмажте на розігрітому рослинному маслі три тонких млинчика.
  • Смажте на маленькому вогні до одержання рум’яної скоринки на одній стороні.
  • Млинці охолодіть.
  • Солодкий болгарський перець, бажано червоний, почистіть від насіння, промийте і наріжте тонкою соломкою.
  • Таким же чином наріжте промитий свіжий огірок.
  • Крабові палички, попередньо розморожені, наріжте косою соломкою.
  • Такий же нашаткуйте соломкою охолоджені млинці.
  • Всі нарізані продукти складіть у салатницю.
  • Додайте до салату подрібнений часник.
  • Салат по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем і покладіть майонезний соус, потім акуратно перемішайте і прикрасьте дрібно нарізаною зеленню.
  • Блюдо готове. Приємного апетиту!

    Дуже смачний крабовий салат з ананасом

    Вашій увазі надається рецепт салату з крабових паличок з ананасом. Цей яскравий салат з солодкими нотками ананаса займе гідне місце і на святковому, і на повсякденному столі. Готується він швидко, тільки потрібно мати в запасі необхідні продукти.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 500 р.
    • Ананаси консервовані – 300 р.
    • Яйце – 8 шт.
    • Кукурудза – 1.5 баночки.
    • Свіжі огірки – 2 шт.
    • Зелена цибуля – 1 пучок.
    • Сіль, перець і майонез за смаком.

    Процес приготування:

  • Попередньо розморожені палички очистіть від плівки, наріжте кубиками і покладіть в глибоку ємність, в якій салат зручно буде перемішати.
  • Кубики нарізаних продуктів повинні бути трохи більше кукурудзяного зернятко, тоді салат буде виглядати більш естетично.
  • Курячі яйця зваріть круто, охолодіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими кубиками.
  • Такими ж кубиками свіжі огірки поріжте і покладіть їх в ємність.
  • Помийте зелений лук, дрібно наріжте його і додайте до салату.
  • Ананаси візьміть відразу нарізані шматочками, так зручніше. Банку відкрийте, злийте сироп і покладіть фрукти до решти інгредієнтів.
  • Додайте в салат консервовану кукурудзу в потрібній кількості.
  • Салат по своєму смаку посипте сіллю і перцем, обережно перемішайте і поставте його в холодильник.
  • Перед подачею до столу заправте салат смачним майонезним соусом, що можете приготувати самі, якщо дозволяє час.
  • Приємного апетиту!

    Простий рецепт крабового салату з сухариками

    За цим рецептом ви можете приготувати пікантний і смачний салат з крабових паличок з додаванням сухариків. Сухарики виберіть зі смаком ікри або морепродуктів, щоб вони гармоніювали за смаком з крабовими паличками, або приготуйте самостійно домашні сухарики з різними спеціями.

    Інгредієнти:

    • Крабові палички – 200 р.
    • Яйце – 4 шт.
    • Кукурудза – 1 банка.
    • Сухарі – 100 р.
    • Сіль і майонез за смаком.

    Процес приготування:

  • Відварюємо круто яйця, охолоджуємо їх, чистимо від шкаралупи і ріжемо на невеликі кубики.
  • Кладемо нарізані яйця в салатницю.
  • Попередньо розморожені крабові палички очищаємо від плівки і також нарізаємо кубиками.
  • Кладемо до салату баночку консервованої кукурудзи.
  • Сухарики для салату вибираємо зі смаком червоної ікри або крабового м’яса, але добре підійдуть зі смаком сметани та цибулі. Можете приготувати сухарики і самі. Для цього треба обсмажити на сухій сковороді або на листі в духовці, нарізаний на шматочки білий або чорний хліб, посипавши його улюбленими спеціями, так смачніше.
  • Сухарики покладіть в салат перед самою подачею до столу, інакше стануть м’якими і втратять хрусткий смак.
  • Салат заправте смачним майонезом і перемішайте.
  • Форма подання такого салату до столу може бути різноманітною – креманки, вазочки, порційні салатниці або загальне блюдо. У будь-якому випадку він завжди буде виглядати на столі елегантно і красиво.
  • Приємного апетиту!