Салат з креветками та авокадо – страва незвичайна і дуже ефектна. У кулінарії поєднання креветок і авокадо давно стало класичним. Ці два інгредієнти не тільки відмінно доповнюють смакові якості один одного, але і дозволяють створити абсолютно особливе, вишукане блюдо. Вже давно святкове застілля не обходиться без цього екзотичного салату. Адже так хочеться бачити щире захоплення гостей!
Дуже смачний рецепт салату з креветок з авокадо і руколою
Дуже смачний рецепт салату з креветок з авокадо і руколою – легке і поживне блюдо, яке побалує ваших рідних своїм неймовірним смаком. Заправка з руколи додасть страві аромату та пікантності. Такий салат легко приготувати, а є –одне задоволення!
Порції: 6
Час приготування: 25 хв.
Порада: дуже смачно додати в салат сир пармезан, він не тільки додасть пікантності, але і зробить блюдо ще привабливіше.
Інгредієнти
- Креветки Королівські 1 кг
- Авокадо 2 шт.
- Рукола 1 упаковка
- Помідори черрі 350 гр.
- Лимон 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Олія оливкова 4 ст. л.
- Соус соєвий за смаком
Процес приготування:
- Креветки розморозимо в гарячій воді. Для цього заливаємо їх окропом на 3-5 хв. Після цього воду виливаємо, а креветки готуємо: видаляємо панцирі, зрізаємо голови, очищаємо від кишкових вен.
- Часник розчавити з допомогою ножа. На сковороді розігріємо оливкова олія і обсмажимо часник. Після цього часник знімаємо з вогню і смажимо креветки 3-4 хв. буде достатньо. Даємо креветок трохи охолонути.
- Черрі промиємо і ріжемо на половинки (можна і на 4 частини). Авокадо розрізаємо навпіл, дістаємо кісточку і ріжемо ще на часточки. Збризкуємо їх лимоном.
- Тепер з’єднуємо інгредієнти в глибокій тарілці, додаємо в неї ж рукколу. Заправляємо салат лимонним соком і соєвим соусом, кількість регулюйте самі, за смаком. Перемішуємо.
Приємного апетиту!