Салат з креветками та авокадо – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Салат з креветками та авокадо – страва незвичайна і дуже ефектна. У кулінарії поєднання креветок і авокадо давно стало класичним. Ці два інгредієнти не тільки відмінно доповнюють смакові якості один одного, але і дозволяють створити абсолютно особливе, вишукане блюдо. Вже давно святкове застілля не обходиться без цього екзотичного салату. Адже так хочеться бачити щире захоплення гостей!

Дуже смачний рецепт салату з креветок з авокадо і руколою

Дуже смачний рецепт салату з креветок з авокадо і руколою – легке і поживне блюдо, яке побалує ваших рідних своїм неймовірним смаком. Заправка з руколи додасть страві аромату та пікантності. Такий салат легко приготувати, а є –одне задоволення!

Порції: 6

Час приготування: 25 хв.

Порада: дуже смачно додати в салат сир пармезан, він не тільки додасть пікантності, але і зробить блюдо ще привабливіше.

Інгредієнти

  • Креветки Королівські 1 кг
  • Авокадо 2 шт.
  • Рукола 1 упаковка
  • Помідори черрі 350 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Олія оливкова 4 ст. л.
  • Соус соєвий за смаком

Процес приготування:

  • Креветки розморозимо в гарячій воді. Для цього заливаємо їх окропом на 3-5 хв. Після цього воду виливаємо, а креветки готуємо: видаляємо панцирі, зрізаємо голови, очищаємо від кишкових вен.
  • Часник розчавити з допомогою ножа. На сковороді розігріємо оливкова олія і обсмажимо часник. Після цього часник знімаємо з вогню і смажимо креветки 3-4 хв. буде достатньо. Даємо креветок трохи охолонути.
  • Черрі промиємо і ріжемо на половинки (можна і на 4 частини). Авокадо розрізаємо навпіл, дістаємо кісточку і ріжемо ще на часточки. Збризкуємо їх лимоном.
  • Тепер з’єднуємо інгредієнти в глибокій тарілці, додаємо в неї ж рукколу. Заправляємо салат лимонним соком і соєвим соусом, кількість регулюйте самі, за смаком. Перемішуємо.

Приємного апетиту!

Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою

Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою – це витончений аромат і буйство фарб в одній тарілці. Рукола і помідори «черрі» додадуть страві особливу родзинку. Такий салат створений, щоб дивувати і захоплювати своєю простотою і смаком! Гості будуть в повному захваті!

Порції:6

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 10 шт.
  • Рукола – 80 гр.
  • Авокадо – 200 гр.
  • Сир пармезан – 60 гр.
  • Помідори «черрі» — 80 гр.
  • Кедрові горіхи – 10 гр.
  • Квітковий мед – 20 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Соєвий соус – 10 мл
  • Бальзамічний крем – 10 гр.
  • Оливкова олія – 35 мл
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Зелень і овочі промиваємо водою. Даємо їм обсохнути.
  • Лайм розрізаємо на половину. З однієї частини видаляємо шкірку і вичавлюємо з нього сік. Цедру лайма, дрібно нарізаємо.
  • Тепер в окремій ємності з’єднуємо оливкову олію, цедру і сік лайма, соєвий соус і мед. Додаємо бальзамічний крем і добре збиваємо.
  • Авокадо розрізаємо на 2 половинки і дістаємо кісточку. Розрізаємо скибочки авокадо на досить великі квадратики.
  • Помідори розрізаємо на 2 половинки.
  • Сир акуратно ріжемо тонкими смужками.
  • Креветки очистити від панцира, відрізаємо голову. Кидаємо їх на гаряче олію і смажимо 4-5 хв. Охолоджуємо.
  • Збираємо салат. Відразу на тарілку викладаємо рукколу. На неї в центрі кладемо помідори «черрі», навколо них викладаємо креветки. Далі по колу кладемо авокадо, а потім пластинки сиру. Посипаємо сіллю і перцем. Заливаємо салат готовим соусом, а зверху посипаємо горішками.

Салат готовий до подачі! Приємного апетиту!

Ароматний салат з креветками, авокадо, часником і майонезом

Салат з креветками, авокадо, часником і майонезом – класичний смак з новими ароматними нотками, які створює пряна заправка. Такий салат виходить неймовірно смачним, поживним і дуже ефектним, з приємним рожевим відтінком. Справжній делікатес для романтичної вечері!

Порції: 2

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Креветки (очищені) – 500 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Промиваємо авокадо. Потім розрізаємо на 2 частини, виймаємо кісточки і дуже акуратно вирізаємо м’якоть, оскільки частина з шкіркою послужить для подачі нашого салату.
  • М’якоть потрібно порізати на дрібні шматочки.
  • Якщо ви взяли вже готові креветки, то просто змішайте їх з авокадо. Якщо ні, очистіть їх від панцира і відваріть в окропі 3-4 хв.
  • Помідори занурюємо в окріп на 2 хв. Тепер видаляємо з них шкірку і нарізаємо на шматочки. Додаємо їх у салат.
  • Часник пропускаємо через прес.
  • З’єднуємо майонез, кетчуп і часник. Додаємо до них сіль і спеції. Перемішуємо.
  • Заправляємо салат приготовленим соусом.
  • Розкладаємо салат в половинки авокадо. Частину викладаємо в салатницю.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з креветками, авокадо, огірком

Салат з креветками, авокадо, огірком – це дуже легке і в теж час поживне блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл. Креветки, авокадо давно стали класичним кулінарним дуетом, а з додаванням огірка він заграє новими фарбами. Гості будуть в захваті від такого частування!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки (готові) – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Мято – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.

Процес приготування:

  • Овочі промиємо. Розрізаємо огірок на прямокутні смужки невеликої товщини.
  • Готові креветки додаємо до огірків.
  • Дрібно подрібнюємо часник ножем.
  • М’яту промиваємо і дрібно кришимо.
  • У мисці змішуємо оливкова олія, часник, м’яту, спеції і сіль.
  • Авокадо очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
  • Тепер з’єднуємо всі інгредієнти і перемішуємо.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з креветками, грейпфрутом і авокадо

Салат з креветками, грейпфрутом і авокадо – легкий, поживний салат з екзотичним смаком. Його просто приготувати, а виходить неймовірно смачно! Спробуйте, ви будете приємно здивовані!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 400 гр.
  • Грейпфрут – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Суміш салатів – 100 гр.
  • Цибулю-шалот – 1 шт.
  • Коричневий цукор – 2 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Чистимо креветки від панцирів, видаляємо темну відня і нарізаємо смужками.
  • Смажимо креветки на оливковій олії 3 хвилини, буде достатньо.
  • Грейпфрут очистити від шкірки. Розрізаємо на часточки, а їх ще на кілька шматочків. Витік сік можна використовувати для заправки.
  • Цибуля шалот чистимо і ріжемо на дрібні шматочки.
  • Тепер очищаємо від шкірки авокадо. Відразу розрізаємо на 2 частини, видаляємо кісточку, а потім нарізаємо на невеликі часточки.
  • Збризкуємо скибочки авокадо лимонним соком.
  • Змішуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо 2 ложками оливкової олії, цукром, сіллю і перцем.
  • Готовий салат викладаємо на тарілку, на листя салату.

Приємного апетиту!

Легкий і апетитний салат з манго, авокадо, креветок

Салат з манго, авокадо, креветок – дуже легкий і апетитний фруктово-морський делікатес. Таке блюдо додасть особливу вишуканість святкового столу, а також стане відмінним рішенням для романтичної вечері. Від такої страви неможливо відірватися! Це неймовірно смачно!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки (очищені) – 250 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Манго – 1 шт.
  • Лимонний сік – ½ шт.
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком.
  • Рукола – 100 гр.

Процес приготування:

  • Креветки розморожуємо і смажимо на оливковій олії приблизно 2-3 хв. з обох сторін.
  • Промиваємо овочі, і акуратно над тарілкою нарізаємо манго і авокадо на невеликі шматочки. Сік нам знадобиться для заправки.
  • Авокадо скроплюємо соком лимона.
  • Рукколу промиваємо і даємо їй обсохнути.
  • З’єднуємо наші інгредієнти. Нижнім шаром кладемо листя руколи. Потім викладаємо манго і авокадо, чергуючи їх між собою і на завершення кладемо креветки. Заправляємо соком від фруктів, ложкою оливкової олії, солимо і перчимо салат.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати салат з креветок, кальмарів, авокадо?

Салат з креветок, кальмарів, авокадо – смачний і поживний. Він стане відмінним легким вечерею, адже зовсім не зашкодить фігурі. Зате користі в ньому – хоч відбавляй! Побалуйте себе смачним салатом і ваше самопочуття покращиться!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Коктейльні креветки – 150 гр.
  • Кальмари – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Листи салату – 100 гр.

Процес приготування:

  • Кип’ятимо воду і варимо в ній креветки і кальмари 4-5 хв.
  • Також варимо круто яйця.
  • Авокадо промиваємо і розрізаємо на дві половинки, видалити кісточку.
  • Розрізаємо авокадо на більш дрібні часточки.
  • Охолоджені яйця позбавляємо від шкаралупи і натираємо на тертці побільше.
  • Листя салату промиємо і дамо їм обсохнути.
  • На дно салатниці викладаємо зелень. Тепер викладаємо креветки. Слідом – кальмари, яйце і шматочки авокадо. Заправляємо все майонезом і приправляємо перцем з сіллю.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з креветок, авокадо, сиру

Салат з креветок, авокадо, сиру – відмінний спосіб урізноманітнити свій раціон і зробити його більш корисним. Креветки і авокадо багаті незамінними амінокислотами, вітамінами і мінералами. Це справжнє джерело для організму! Та ще такий смачний і поживний, що просто не відірватися!

Порції: 6

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 350 гр.
  • Рукола – 100 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Моцарелла – 150 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

  • Якщо у вас не очищені креветки, то видаляємо з них панцир, голову і відварюємо в окропі 2-3 хв. Після цього даємо їм трохи охолонути і розрізаємо на смужки.
  • Авокадо промиваємо і дістаємо кісточку. Розрізаємо авокадо на квадратики середніх розмірів, збризкуємо їх соком лимона.
  • Помідори також промиваємо та нарізаємо кубиками.
  • Зелень промиваємо і даємо обсохнути.
  • Складаємо всі інгредієнти в глибоку тарілку або салатницю і заправляємо все оливковою олією, додаємо сіль і приправу до смаку.
  • Ставимо в холодильник десь на 15 хв.

Порада: салат стане ще смачніше, якщо подати його з гірчицею, а краси додасть посипання з насіння кунжуту.

Приємного апетиту!

Як зробити салат з креветок і авокадо з додаванням апельсина?

Салат з креветок, авокадо, апельсина – смачний фруктовий салат з морепродуктів. Поєднання авокадо і креветок давно стало класичним в кулінарії. А ось апельсин дозволить заграти цього дуету новими фарбами. Це блюдо відмінно підійде для святкового столу. Гості будуть вражені вашою майстерністю і витонченим смаком!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 400 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 60 мл

Процес приготування:

  • Апельсини промиваємо, очищаємо від шкірки і ділимо на часточки. Дольки ріжемо ще на кілька частин середнього розміру. Сік, який утворюється будемо використовувати для заправки. Прибираємо білу плівку.
  • У глибокій мисці змішуємо сік апельсина, соєвого соусу, мед, оливкова олія і заправляємо перцем і сіллю.
  • Креветки обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, 2-3 хв., не забуваючи їх перевертати.
  • Авокадо промиваємо і розрізаємо на дві половинки, видалити кісточку. Тепер ріжемо їх ще на кілька далекий, а їх на невеликі шматочки. Скроплюємо соком лимона.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
  • Перемішуємо інгредієнти і заправляємо салат приготовленим соусом.

Приємного апетиту!

Легкий і смачний салат з креветками та авокадо ананасом

Салат з креветками та авокадо ананасом – дуже ніжний, легкий і поживний. Шматочки авокадо і ананаса зроблять блюдо не тільки смачним, але ще яскравим і ефектним. Такий салат буде відмінно виглядати на новорічному столі! Гості будуть в захваті!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Ананаси консервовані — ½ банки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Лимон — ½ шт.

Процес приготування:

  • Авокадо промиваємо і розрізаємо на половинки, видалити кісточку. Тепер розрізаємо на половинки кілька часточок, а їх ще на кілька частин. Збризкуємо шматочки авокадо лимонним соком.
  • Ананаси нарізаємо невеликими шматочками.
  • Сир натираємо на крупній тертці.
  • Креветки очистити від панцира, промиваємо і відварюємо протягом 2-3 хв у киплячій воді. А потім, коли креветки трохи охолонуть, наріжемо їх смужками.
  • Часник дрібно подрібнюємо ножем.
  • Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо олією і перцем за смаком. Солимо і перемішуємо.

Приємного апетиту!