Салат з креветками та авокадо – страва незвичайна і дуже ефектна. У кулінарії поєднання креветок і авокадо давно стало класичним. Ці два інгредієнти не тільки відмінно доповнюють смакові якості один одного, але і дозволяють створити абсолютно особливе, вишукане блюдо. Вже давно святкове застілля не обходиться без цього екзотичного салату. Адже так хочеться бачити щире захоплення гостей!
Дуже смачний рецепт салату з креветок з авокадо і руколою
Дуже смачний рецепт салату з креветок з авокадо і руколою – легке і поживне блюдо, яке побалує ваших рідних своїм неймовірним смаком. Заправка з руколи додасть страві аромату та пікантності. Такий салат легко приготувати, а є –одне задоволення!
Порції: 6
Час приготування: 25 хв.
Порада: дуже смачно додати в салат сир пармезан, він не тільки додасть пікантності, але і зробить блюдо ще привабливіше.
Інгредієнти
- Креветки Королівські 1 кг
- Авокадо 2 шт.
- Рукола 1 упаковка
- Помідори черрі 350 гр.
- Лимон 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Олія оливкова 4 ст. л.
- Соус соєвий за смаком
Процес приготування:
- Креветки розморозимо в гарячій воді. Для цього заливаємо їх окропом на 3-5 хв. Після цього воду виливаємо, а креветки готуємо: видаляємо панцирі, зрізаємо голови, очищаємо від кишкових вен.
- Часник розчавити з допомогою ножа. На сковороді розігріємо оливкова олія і обсмажимо часник. Після цього часник знімаємо з вогню і смажимо креветки 3-4 хв. буде достатньо. Даємо креветок трохи охолонути.
- Черрі промиємо і ріжемо на половинки (можна і на 4 частини). Авокадо розрізаємо навпіл, дістаємо кісточку і ріжемо ще на часточки. Збризкуємо їх лимоном.
- Тепер з’єднуємо інгредієнти в глибокій тарілці, додаємо в неї ж рукколу. Заправляємо салат лимонним соком і соєвим соусом, кількість регулюйте самі, за смаком. Перемішуємо.
Приємного апетиту!
Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою
Салат з креветками, авокадо, помідорами чері та руколою – це витончений аромат і буйство фарб в одній тарілці. Рукола і помідори «черрі» додадуть страві особливу родзинку. Такий салат створений, щоб дивувати і захоплювати своєю простотою і смаком! Гості будуть в повному захваті!
Порції:6
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки – 10 шт.
- Рукола – 80 гр.
- Авокадо – 200 гр.
- Сир пармезан – 60 гр.
- Помідори «черрі» — 80 гр.
- Кедрові горіхи – 10 гр.
- Квітковий мед – 20 гр.
- Лайм – 1 шт.
- Соєвий соус – 10 мл
- Бальзамічний крем – 10 гр.
- Оливкова олія – 35 мл
- Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
- Зелень і овочі промиваємо водою. Даємо їм обсохнути.
- Лайм розрізаємо на половину. З однієї частини видаляємо шкірку і вичавлюємо з нього сік. Цедру лайма, дрібно нарізаємо.
- Тепер в окремій ємності з’єднуємо оливкову олію, цедру і сік лайма, соєвий соус і мед. Додаємо бальзамічний крем і добре збиваємо.
- Авокадо розрізаємо на 2 половинки і дістаємо кісточку. Розрізаємо скибочки авокадо на досить великі квадратики.
- Помідори розрізаємо на 2 половинки.
- Сир акуратно ріжемо тонкими смужками.
- Креветки очистити від панцира, відрізаємо голову. Кидаємо їх на гаряче олію і смажимо 4-5 хв. Охолоджуємо.
- Збираємо салат. Відразу на тарілку викладаємо рукколу.
На неї в центрі кладемо помідори «черрі», навколо них викладаємо креветки.
Далі по колу кладемо авокадо, а потім пластинки сиру. Посипаємо сіллю і перцем. Заливаємо салат готовим соусом, а зверху посипаємо горішками.
Салат готовий до подачі! Приємного апетиту!
Ароматний салат з креветками, авокадо, часником і майонезом
Салат з креветками, авокадо, часником і майонезом – класичний смак з новими ароматними нотками, які створює пряна заправка. Такий салат виходить неймовірно смачним, поживним і дуже ефектним, з приємним рожевим відтінком. Справжній делікатес для романтичної вечері!
Порції: 2
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Авокадо – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Креветки (очищені) – 500 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
- Промиваємо авокадо. Потім розрізаємо на 2 частини, виймаємо кісточки і дуже акуратно вирізаємо м’якоть, оскільки частина з шкіркою послужить для подачі нашого салату.
- М’якоть потрібно порізати на дрібні шматочки.
- Якщо ви взяли вже готові креветки, то просто змішайте їх з авокадо. Якщо ні, очистіть їх від панцира і відваріть в окропі 3-4 хв.
- Помідори занурюємо в окріп на 2 хв. Тепер видаляємо з них шкірку і нарізаємо на шматочки. Додаємо їх у салат.
- Часник пропускаємо через прес.
- З’єднуємо майонез, кетчуп і часник. Додаємо до них сіль і спеції. Перемішуємо.
- Заправляємо салат приготовленим соусом.
- Розкладаємо салат в половинки авокадо. Частину викладаємо в салатницю.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату з креветками, авокадо, огірком
Салат з креветками, авокадо, огірком – це дуже легке і в теж час поживне блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл. Креветки, авокадо давно стали класичним кулінарним дуетом, а з додаванням огірка він заграє новими фарбами. Гості будуть в захваті від такого частування!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки (готові) – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Огірок – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Мято – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
Процес приготування:
- Овочі промиємо. Розрізаємо огірок на прямокутні смужки невеликої товщини.
- Готові креветки додаємо до огірків.
- Дрібно подрібнюємо часник ножем.
- М’яту промиваємо і дрібно кришимо.
- У мисці змішуємо оливкова олія, часник, м’яту, спеції і сіль.
- Авокадо очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
- Тепер з’єднуємо всі інгредієнти і перемішуємо.
Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з креветками, грейпфрутом і авокадо
Салат з креветками, грейпфрутом і авокадо – легкий, поживний салат з екзотичним смаком. Його просто приготувати, а виходить неймовірно смачно! Спробуйте, ви будете приємно здивовані!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки – 400 гр.
- Грейпфрут – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Суміш салатів – 100 гр.
- Цибулю-шалот – 1 шт.
- Коричневий цукор – 2 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
- Чистимо креветки від панцирів, видаляємо темну відня і нарізаємо смужками.
- Смажимо креветки на оливковій олії 3 хвилини, буде достатньо.
- Грейпфрут очистити від шкірки. Розрізаємо на часточки, а їх ще на кілька шматочків. Витік сік можна використовувати для заправки.
- Цибуля шалот чистимо і ріжемо на дрібні шматочки.
- Тепер очищаємо від шкірки авокадо. Відразу розрізаємо на 2 частини, видаляємо кісточку, а потім нарізаємо на невеликі часточки.
- Збризкуємо скибочки авокадо лимонним соком.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо 2 ложками оливкової олії, цукром, сіллю і перцем.
- Готовий салат викладаємо на тарілку, на листя салату.
Приємного апетиту!
Легкий і апетитний салат з манго, авокадо, креветок
Салат з манго, авокадо, креветок – дуже легкий і апетитний фруктово-морський делікатес. Таке блюдо додасть особливу вишуканість святкового столу, а також стане відмінним рішенням для романтичної вечері. Від такої страви неможливо відірватися! Це неймовірно смачно!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки (очищені) – 250 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Манго – 1 шт.
- Лимонний сік – ½ шт.
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Сіль, спеції – за смаком.
- Рукола – 100 гр.
Процес приготування:
- Креветки розморожуємо і смажимо на оливковій олії приблизно 2-3 хв. з обох сторін.
- Промиваємо овочі, і акуратно над тарілкою нарізаємо манго і авокадо на невеликі шматочки. Сік нам знадобиться для заправки.
- Авокадо скроплюємо соком лимона.
- Рукколу промиваємо і даємо їй обсохнути.
- З’єднуємо наші інгредієнти. Нижнім шаром кладемо листя руколи. Потім викладаємо манго і авокадо, чергуючи їх між собою і на завершення кладемо креветки. Заправляємо соком від фруктів, ложкою оливкової олії, солимо і перчимо салат.
Приємного апетиту!
Як смачно приготувати салат з креветок, кальмарів, авокадо?
Салат з креветок, кальмарів, авокадо – смачний і поживний. Він стане відмінним легким вечерею, адже зовсім не зашкодить фігурі. Зате користі в ньому – хоч відбавляй! Побалуйте себе смачним салатом і ваше самопочуття покращиться!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Коктейльні креветки – 150 гр.
- Кальмари – 200 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком.
- Листи салату – 100 гр.
Процес приготування:
- Кип’ятимо воду і варимо в ній креветки і кальмари 4-5 хв.
- Також варимо круто яйця.
- Авокадо промиваємо і розрізаємо на дві половинки, видалити кісточку.
- Розрізаємо авокадо на більш дрібні часточки.
- Охолоджені яйця позбавляємо від шкаралупи і натираємо на тертці побільше.
- Листя салату промиємо і дамо їм обсохнути.
- На дно салатниці викладаємо зелень. Тепер викладаємо креветки. Слідом – кальмари, яйце і шматочки авокадо. Заправляємо все майонезом і приправляємо перцем з сіллю.
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з креветок, авокадо, сиру
Салат з креветок, авокадо, сиру – відмінний спосіб урізноманітнити свій раціон і зробити його більш корисним. Креветки і авокадо багаті незамінними амінокислотами, вітамінами і мінералами. Це справжнє джерело для організму! Та ще такий смачний і поживний, що просто не відірватися!
Порції: 6
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки – 350 гр.
- Рукола – 100 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Моцарелла – 150 гр.
- Помідор – 2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
- Якщо у вас не очищені креветки, то видаляємо з них панцир, голову і відварюємо в окропі 2-3 хв. Після цього даємо їм трохи охолонути і розрізаємо на смужки.
- Авокадо промиваємо і дістаємо кісточку. Розрізаємо авокадо на квадратики середніх розмірів, збризкуємо їх соком лимона.
- Помідори також промиваємо та нарізаємо кубиками.
- Зелень промиваємо і даємо обсохнути.
- Складаємо всі інгредієнти в глибоку тарілку або салатницю і заправляємо все оливковою олією, додаємо сіль і приправу до смаку.
- Ставимо в холодильник десь на 15 хв.
Порада: салат стане ще смачніше, якщо подати його з гірчицею, а краси додасть посипання з насіння кунжуту.
Приємного апетиту!
Як зробити салат з креветок і авокадо з додаванням апельсина?
Салат з креветок, авокадо, апельсина – смачний фруктовий салат з морепродуктів. Поєднання авокадо і креветок давно стало класичним в кулінарії. А ось апельсин дозволить заграти цього дуету новими фарбами. Це блюдо відмінно підійде для святкового столу. Гості будуть вражені вашою майстерністю і витонченим смаком!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки – 400 гр.
- Апельсини – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Мед – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 60 мл
Процес приготування:
- Апельсини промиваємо, очищаємо від шкірки і ділимо на часточки. Дольки ріжемо ще на кілька частин середнього розміру. Сік, який утворюється будемо використовувати для заправки. Прибираємо білу плівку.
- У глибокій мисці змішуємо сік апельсина, соєвого соусу, мед, оливкова олія і заправляємо перцем і сіллю.
- Креветки обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, 2-3 хв., не забуваючи їх перевертати.
- Авокадо промиваємо і розрізаємо на дві половинки, видалити кісточку. Тепер ріжемо їх ще на кілька далекий, а їх на невеликі шматочки. Скроплюємо соком лимона.
- Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
- Перемішуємо інгредієнти і заправляємо салат приготовленим соусом.
Приємного апетиту!
Легкий і смачний салат з креветками та авокадо ананасом
Салат з креветками та авокадо ананасом – дуже ніжний, легкий і поживний. Шматочки авокадо і ананаса зроблять блюдо не тільки смачним, але ще яскравим і ефектним. Такий салат буде відмінно виглядати на новорічному столі! Гості будуть в захваті!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
- Креветки – 150 гр.
- Сир – 100 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Ананаси консервовані — ½ банки.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль, перець – за смаком.
- Майонез – 3 ст. л.
- Лимон — ½ шт.
Процес приготування:
- Авокадо промиваємо і розрізаємо на половинки, видалити кісточку. Тепер розрізаємо на половинки кілька часточок, а їх ще на кілька частин. Збризкуємо шматочки авокадо лимонним соком.
- Ананаси нарізаємо невеликими шматочками.
- Сир натираємо на крупній тертці.
- Креветки очистити від панцира, промиваємо і відварюємо протягом 2-3 хв у киплячій воді. А потім, коли креветки трохи охолонуть, наріжемо їх смужками.
- Часник дрібно подрібнюємо ножем.
- Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо олією і перцем за смаком. Солимо і перемішуємо.
Приємного апетиту!