Оселедець під шубою рулетом – 6 рецептів з фото покроково

Салат «Оселедець під шубою» – це той випадок, коли всі інгредієнти ідеально підібрані між собою і, здається, що тут ще можна придумати, коли і так все чудово. В такому випадку можна поекспериментувати з формою. Ми підібрали 6 цікавих рецептів оселедця під шубою рулетом, ви залишитеся задоволені.

Смачний покроковий рецепт оселедця під шубою рулетом

Оригінальна подача вже всім давно знайомого страви, може підігріти апетит ваших гостей. Готується воно не дуже складно з базових продуктів.

Час готування: 60 хв

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Оселедець малосол 1 шт.
  • Буряк 4 шт. (невеликі)
  • Морква 2 шт. (невеликі)
  • Картопля 4 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Кріп 15 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний 150 гр.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Буряк, моркву і картоплю ретельно промиваємо й варимо у несолоній воді до повної готовності. Яйця також варимо круто. Всі інгредієнти чистимо і натираємо на крупній тертці, складаємо їх в окремі тарілки.
  • Якщо у вас ціла тушка оселедця, то її потрібно випатрати, відрізати голову і плавники, зняти шкірку. Потім відокремлюємо філе від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо ножем, кладемо його до нарізаною оселедця, поливаємо однією столовою ложкою соняшникової олії і перемішуємо.
  • Приступаємо до формування страви. Один важливий момент, шари для салату потрібно викладати в зворотному порядку. На плоскій поверхні розстилаємо харчову плівку довжиною приблизно 30-40 сантиметрів. Терту буряк можна для початку віджати від зайвої вологи і потім викласти її рівномірним шаром у формі прямокутника на плівку, шар змащуємо майонезом. Наступний шар – морквяний, ложкою розподіляємо його поверх буряків, залишаючи по краях відступи в 2-3 сантиметри і також змащуємо майонезом. Потім шар з яєць і майонезу. Потім викладаємо шар з тертої картоплі, так як цей шар йде перед оселедцем і добре просочується, то його можна не змащувати майонезом. Оселедець з цибулею викладаємо на картоплю по центру шару, залишаючи великі відступи по краях.
  • Для того, щоб загорнути рулет, піднімаємо краю харчової плівки і загортаємо рибу так, щоб залишені нами краю бурякового шару з’єдналися внапуск. Закріплюємо краю плівки рулет і відправляємо на 4-6 годин в холодильник. Готовий рулет дістаємо з плівки, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Приємного апетиту!