Салат ” гранатовий браслет з мовою – це зовсім особливе, дуже ефектне і шалено смачне блюдо. Воно прикрасить абсолютно будь-яке свято. Існує багато рецептів цього салату, але з мовою він перетворюється на справжній делікатес. Таке блюдо оцінять навіть гурмани!
Порції: 8
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Варений язик – 300 гр.
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Яйця – 2 шт.
Сир твердий – 200 гр.
Морква – 1 шт.
Буряк — 1 шт.
Гранат – 1 шт.
Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
Щоб відварити мова вам знадобиться приблизно 2 – 3 години. Воду для варіння краще відразу посолити. А коли він буде готовий, трохи охолодити і порізати на квадрати.
Моркву і картоплю почистити і також зварити, для прискорення процесу можна варити їх разом.
Буряк варимо приблизно годину – півтора.
Натираємо моркву і буряк на крупній тертці, а картоплю нарізаємо на шматочки.
Яйця відваримо круто. Охладим під холодною проточною водою і покрошим ножем.
Лук очистимо від лушпиння і посмажимо на рослинному маслі так, щоб він став м’яким.
Гранат промиваємо і розрізаємо, виймаємо з нього зернятка.
Тепер на велику плоску тарілку в центр встановлюємо склянку. Кругом шарами збираємо салат. Відразу кладемо картоплю, наступним — мову, потім цибулю і яйця. Тепер кладемо моркву, сир і буряк. Кожен шар промазуємо майонезом і посипаємо сіллю і перцем. Ці продукти використовуйте по своєму смаку. А в завершенні прикрашаємо блюдо гранатовими зернятами.