Простий і смачний рецепт гранатового браслета з рибою
Салат ” гранатовий браслет з рибою – абсолютно особливий вид традиційного святкового страви. У цього салату особливий ніжний смак, з морськими нотками і легкою кислинкою. Він завжди ефектно виглядає на столі і надає йому особливу вишуканість.
Порції: 8
Час приготування: 2 години 40 хв.
Інгредієнти:
Яйця – 3 шт.
Яблука кислі – 2 шт.
Тунець – 1 банка
Сметана – 4 ст. л.
Майонез – 6 ст. л.
Гранат – 1 шт.
Сіль, перець –за смаком
Процес приготування:
Змішаємо майонез і сметану.
Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер ошпарим його окропом і залишаємо так на 10-15 хв. Після цього сполоснем холодною водою, зіллємо воду і заправимо 2 ложками майонезу і сметани. Посолимо і поперчимо.
Рибу акуратно і дуже ретельно перетираємо виделкою. Додаємо до неї 2 ложки майонезній суміші, поперчити.
Відварюємо яйця, охладим під проточною водою. Покрошим яйця і змішаємо їх з двома ложками майонезу.
Очищаємо яблука від шкірки і натираємо на дрібну тертку. Перемішуємо з двома ложками суміші з майонезу та сметани.
Гранат промиваємо і розрізаємо, щоб дістати зерна.
На великій тарілці в центр ставимо склянку. Навколо нього шаром викладаємо цибульну масу, на неї кладемо рибну, потім яєчну, яблучну і прикрашаємо все зернами граната, намагаючись якомога щільніше прикладати їх один до одного.
Ставимо в холодильник на 2 години. Дістаємо і розрізаємо салат на шматочки.