Гранатовий браслет з копченою куркою – вірний шлях до серця рідних і гостей. Розкішний салат, зітканий з ніжних шарів курочки і овочів, стане прикрасою святкового застілля. Від нього неможливо відірвати очей, так і хочеться спробувати!
Порції: 8
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Копчена курка – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 2шт.
Морква – 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Волоські горіхи -50 гр.
Буряк – 1 шт.
Гранат – 1 шт.
Майонез – 1 пачка
Рослинне масло – для смаження
Сіль – за смаком
Молоти перець – за смаком
Процес приготування:
Варимо в каструлі яйця в підсоленій воді, до крутого стану.
Чистимо і відварюємо картоплю і моркву.
Нарізаємо очищений цибулю півкільцями або кільцями, щоб він добре відчувався в салаті. І смажимо його на рослинному маслі.
Тепер підготуємо курочку. Видаляємо з неї шкірку і позбавляємося від кісток. М’ясо нарізаємо кубиками середньої величини.
Горіхи дробимо в блендері.
Гранат розбираємо і вибираємо на блюдце зерна.
На середину тарілки ставимо склянку, а навколо нього збираємо салат. Першим шаром укладаємо м’ясо. Поливаємо його майонезом (кількість вибирайте на свій смак). Посипаємо сіллю і перцем.
Другий шар – морква, також змащений майонезом.
Третій шар буде картопляним, посоліть і поперчіть його, а також просочіть майонезом. Беремо третину горіхів і посипаємо ними зверху.
Тепер черга цибулі і яєць. Рясно промажте цей шар майонезом, щоб яйця не розсипалися.
Передостанній шар – буряк. Приправити салат ще раз сіллю і перцем.
У завершенні прикрашаємо наш салат зернами граната. Якщо у вас є час, викладіть їх щільно один до одного шарами. Якщо ні, посипте їм верхівку нашого «браслета».