Салат " гранатовий браслет – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Дуже смачний гранатовий браслет з копченою куркою

Гранатовий браслет з копченою куркою – вірний шлях до серця рідних і гостей. Розкішний салат, зітканий з ніжних шарів курочки і овочів, стане прикрасою святкового застілля. Від нього неможливо відірвати очей, так і хочеться спробувати!

Порції: 8

Час готування: 4 години

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Волоські горіхи -50 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 1 пачка
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Молоти перець – за смаком

Процес приготування:

  • Варимо в каструлі яйця в підсоленій воді, до крутого стану.
  • Чистимо і відварюємо картоплю і моркву.
  • Нарізаємо очищений цибулю півкільцями або кільцями, щоб він добре відчувався в салаті. І смажимо його на рослинному маслі.
  • Тепер підготуємо курочку. Видаляємо з неї шкірку і позбавляємося від кісток. М’ясо нарізаємо кубиками середньої величини.
  • Горіхи дробимо в блендері.
  • Гранат розбираємо і вибираємо на блюдце зерна.
  • На середину тарілки ставимо склянку, а навколо нього збираємо салат. Першим шаром укладаємо м’ясо. Поливаємо його майонезом (кількість вибирайте на свій смак). Посипаємо сіллю і перцем.
  • Другий шар – морква, також змащений майонезом.
  • Третій шар буде картопляним, посоліть і поперчіть його, а також просочіть майонезом. Беремо третину горіхів і посипаємо ними зверху.
  • Тепер черга цибулі і яєць. Рясно промажте цей шар майонезом, щоб яйця не розсипалися.
  • Передостанній шар – буряк. Приправити салат ще раз сіллю і перцем.
  • У завершенні прикрашаємо наш салат зернами граната. Якщо у вас є час, викладіть їх щільно один до одного шарами. Якщо ні, посипте їм верхівку нашого «браслета».
  • Ставимо в холодильник на 2-3 години.
  • Приємного апетиту!