Салат " гранатовий браслет – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Простий і смачний рецепт з грибами

Гранатовий браслет з грибами – це дуже смачний рецепт традиційного російського святкового салату. Без нього не обходиться жодне свято. Варіант страви з грибами набагато легше його різновидів м’ясних і шалено ніжний, а тому можна сміливо готувати його на звану вечерю. Гості будуть в захваті!

Порції:6

Час готування: 4 години

Інгредієнти:

  • Печериці (мариновані) – 200 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Перець, сіль — за смаком
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до невеликого рум’янцю і м’якого стану.
  • Буряк кладемо в каструлю і заливаємо воду. Варимо до готовності приблизно 1 годину. Потім охолоджуємо і натираємо на тертці.
  • У підсоленій воді зваримо круто яйця.
  • Печериці ріжемо приблизно на 4 частини.
  • Часник продавлюємо через прес.
  • Сир натираємо на середній тертці.
  • Волоські горіхи тиснемо з допомогою спеціальної товкачика, якщо її немає, то можна використовувати блендер.
  • Гранат промиваємо і поділяємо його на частини, щоб простіше діставати зерна.
  • Тепер змішуємо інгредієнти в мисці: майонез, сир, часник, цибулю, печериці, буряк і яйця. Солимо й додаємо приправи.
  • Починаємо збирати салат. В центр великої плоскої тарілки ставимо склянку. І кругом викладаємо приготовану масу, зверху рясно посипаємо її горіхами. І покриваємо зернами граната, впритул укладаючи їх один до одного.
  • Даємо настоятися в холодильнику 2-3 години.
  • Салат до подачі готовий! Приємного апетиту!