Гранатовий браслет з грибами – це дуже смачний рецепт традиційного російського святкового салату. Без нього не обходиться жодне свято. Варіант страви з грибами набагато легше його різновидів м’ясних і шалено ніжний, а тому можна сміливо готувати його на звану вечерю. Гості будуть в захваті!
Порції:6
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Печериці (мариновані) – 200 гр.
Твердий сир – 200 гр.
Горіхи волоські – 100 гр.
Буряк – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зуб.
Гранат – 1 шт.
Майонез – 200 гр.
Перець, сіль — за смаком
Яйця – 2 шт.
Процес приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до невеликого рум’янцю і м’якого стану.
Буряк кладемо в каструлю і заливаємо воду. Варимо до готовності приблизно 1 годину. Потім охолоджуємо і натираємо на тертці.
У підсоленій воді зваримо круто яйця.
Печериці ріжемо приблизно на 4 частини.
Часник продавлюємо через прес.
Сир натираємо на середній тертці.
Волоські горіхи тиснемо з допомогою спеціальної товкачика, якщо її немає, то можна використовувати блендер.
Гранат промиваємо і поділяємо його на частини, щоб простіше діставати зерна.
Тепер змішуємо інгредієнти в мисці: майонез, сир, часник, цибулю, печериці, буряк і яйця. Солимо й додаємо приправи.
Починаємо збирати салат. В центр великої плоскої тарілки ставимо склянку. І кругом викладаємо приготовану масу, зверху рясно посипаємо її горіхами. І покриваємо зернами граната, впритул укладаючи їх один до одного.