Салат " гранатовий браслет – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Простий рецепт гранатового браслета з додаванням чорносливу

Рецепт гранатового браслета з чорносливом – ідеальне поєднання смаків. Листковий салат на основі курки і овочів дуже ніжний і поживний. А чорнослив надає йому особливу родзинку. Неймовірну насолоду!

Порції: 8

Час готування:4 години

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Філе курки – 200 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 1 пачка
  • Спеції, сіль – за смаком

Процес приготування:

  • Першим ділом відваримо овочі. Почистимо картоплю, моркву та буряк. Можна розрізати на половинки, щоб вони швидше зварилися, і ставимо на вогонь.
  • Після того, як овочі зварені, натираємо їх на крупній тертці в різні ємності. Картоплю можна дрібно порізати кубиками.
  • Також відварюємо філе в підсоленій воді. Нарізаємо його на невеликі кубики.
  • Тепер варимо круто яйця, остуджуємо їх і дрібно кришимо ножем.
  • Волоські горіхи роздробити в чаші з допомогою блендера.
  • Ретельно промиваємо чорнослив і нарізаємо його на невеликі шматочки.
  • Промиваємо і розрізаємо гранат. Відокремлюємо від нього ядерця.
  • Починаємо формувати салат. Для цього на великій тарілці або салатниці ставимо по центру склянку. І тепер по колу починаємо викладати шари: 1-им кладемо м’ясо, посипаємо його сіллю і приправою, зверху змащуємо майонезом (кількість дивіться на свій розсуд). 2-ий шар – картопляний, також заливаємо його майонезом. 3-ій шар морква і майонез, плюс посипаємо все сіллю і перцем. 4-ий шар чорнослив і яйця, добре промазуємо майонезом і посипаємо горіхами. 5-им шаром укладаємо буряк, змащуємо майонезом. І нарешті, щедро посипаємо верхівку гранатовими ядерцями.
  • Приємного апетиту!