Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Як зробити салат «Гніздо глухаря» з корейською морквою?

Щоб швидко приготувати салат «Гніздо глухаря» з корейською морквою, можна обійтися не саморобної, а вже готової картопляної соломкою, якщо вам вдасться знайти її в супермаркеті. До речі, морква по-корейськи також можна купити, але деякі господині вважають за краще готувати її самостійно.

Інгредієнти:

  • Куряче філе сире – 100 гр.
  • Сіль і мелений перець – за смаком.
  • Приправи для курки – за смаком.
  • Шинка куряча або свиняча – 150 гр.
  • Картопляна соломка – 150-200 гр.
  • Перепелині яйця – 3-5 шт.
  • Корейська морква – 70 гр.
  • Твердий сир – 70-100 гр.
  • Соняшникова олія – для смаження.
  • Кріп або зелений салат – пучок.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе підготуйте до обжарке, нарізуючи дрібними брусками і замаринувавши в будь-яких спеціях, не забудьте посолити.
  • Свинячу шинку або курячу також наріжте тонкою соломкою.
  • У невеликій кількості олії підсмажте куряче філе до готовності, що займе не більше 10 хвилин. У мисці змішайте з шинкою і обсмаженої куркою подрібнену корейську моркву і заправте салат майонезом.
  • Якщо у вас немає готової картопляної соломки, тоді підсмажте картоплю самі, дрібно її, нарізавши, промивши від крохмалю. Видаліть надлишки жиру, виклавши на паперовий рушник.
  • Перепелині яйця, зварені круто, остудіть і очистіть.
  • На велику плоску тарілку гіркою з поглибленням викладіть салат, в поглиблення покладіть нарізаний кріп, потім по колу – картопля. На кріп покладіть яйця перепілки і подавайте салат до столу.
  • Приємного апетиту!