Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
Простий рецепт приготування «Гніздо глухаря» з солоними огірками
Салат «Гніздо глухаря» з солоними огірками можна спорудити за лічені хвилини, якщо замість відвареної курятини додати копчену, а картопляну соломку купити в магазині. Ну, а всі інші кулінарні клопоти, часу і вимагають мінімальних витрат: готуйте салат по-швидкому, і ви переконаєтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
Курятина копчена – 200 гр.
Яйця курячі – 3 шт.
Яйця перепелині – 5 шт.
Огірки мариновані – 1-2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
Майонез – за смаком.
Кріп – пучок.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Олія – для смаження картоплі.
Картопляна соломка – 170-200 гр.
Процес приготування:
Курятину наріжте дрібно (якщо не хочете використовувати копчену, тоді заздалегідь зваріть і охолодіть курячу грудку).
Якщо у вас немає готової соломки, тоді доведеться посмажити її самостійно. Наріжте картоплю дуже тонко і дрібно, промити від крохмалю і дайте йому трохи обсохнути.
До курятині додайте огірки, також дрібно нарізані.
Цибуля ріпчаста тонкою соломкою подрібніть і додайте в салат. Якщо не хочете, щоб гірчить цибулю, залийте його окропом на хвилину-дві, а потім відцідіть.
Яйця перепілки і курячі відваріть круто, охолодіть. Курячі яйця наріжте соломкою або на тертці, додайте в салат.
Підсмажте соломку з картоплі порційно, помішуючи, щоб вона рівномірно і швидко присмажився і не підгоріла.
До салату додайте картоплю, заправте його майонезом, підсолити за смаком і поперчіть, розмішайте.
Салат викладете гіркою на плоску тарілку, прикрасьте в центрі кропом і яйцями перепілки, а з боків – соломкою з картоплі.