Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
Як приготувати салат «Гніздо глухаря» з шинкою?
Багато люблять салат «Гніздо глухаря» за те, що його прикрашає апетитна хрустка картопляна соломка, яку можна купити вже в готовому вигляді або ж підсмажити самостійно. Щоб не витрачати час на відварювання курячої грудки, як у класичному рецепті цього салату, замініть будь шинкою. У цьому варіанті В салат додається і солодка консервована кукурудза.
Інгредієнти:
Кукурудза консервована – 200 гр.
Сіль і перець – за смаком.
Огірок свіжий – 100 гр.
Сир плавлений – 1 шт.
Яйце куряче – 3 шт.
Шинка – 150 гр.
Кріп – пучок.
Картопля 3-4 шт.
Олія – для смаження.
Майонез – за смаком.
Процес приготування:
У глибоку миску викладіть консервовану кукурудзу, а також шинку, подрібнену кубиками.
Яйця відваріть, очистіть і остудіть, два з них додайте в миску, також вчините і зі свіжим огірком.
Потім заправте салат майонезом, перемішати його з сіллю і чорним меленим перцем.
Залишився куряче яйце натріть на дрібній тертці, додайте туди ж трохи подрібненого сиру і дуже дрібно нарізаної зелені. Ретельно перемішайте масу, якщо вона вийшла занадто щільною, тоді додайте в неї трохи майонезу.
Скачайте з цієї маси кілька маленьких яєць і сховайте їх в холодильник, щоб вони краще склеїлися при холодній температурі.
Картоплю очистіть, наріжте тонко, можна за допомогою спеціальної терки. Підсмажте картопляну соломку, щоб вона вийшла красивою і хрусткою. Коли соломка готова, викладіть її на паперовий рушник, обсушити від надлишків жиру і підсолити.
На красиве блюдо або на велику тарілку викладіть салат, формуючи поглиблення всередині гірки, прикрасьте зверху картоплею, а в поглиблення помістіть саморобні яйця.