Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото

«Гніздо глухаря» з відварним язиком

Салат «Гніздо глухаря» з вареним свинячим або яловичим, а також з телячим язиком – це ефектний і дуже смачне блюдо, що підходить для будь-якого святкового столу. Крім того, він вийде ситним, а значить, добре нагодує ваших гостей.

Інгредієнти:

  • Картопля – 350 гр.
  • Рослинне масло – для смаження картоплі.
  • Консервований горошок – 150 гр.
  • Сіль і чорний перець – за смаком.
  • Солоні огірки – 2-3 шт.
  • Свинячий язик – 1 шт.
  • Свинина – 150 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Кріп – пучок.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

  • Насамперед, поставте варитися свиняче м’ясо і мову, бо це справа довга. У бульйон додайте спеції і коренеплоди. Мову треба добре промити перед варінням, поварити 15-20 хвилин, злити воду і в чистій воді варити до готовності. Потім мова остудіть в холодній воді, зніміть шкірку і наріжте дрібними кубиками. Також наріжте кубиками і зварену свинину.
  • Поки вариться мову, картоплю наріжте дрібною і дуже тонкою соломкою, можна за допомогою терки для корейської моркви. Потім вам потрібно дуже ретельно вимити соломку в холодній воді, зливаючи її кілька разів, щоб весь крохмаль вийшов. Коли вода після миття соломки буде прозорою, це означає, що крохмалю вже майже немає.
  • Потім просушіть картопляну соломку на рушник, щоб вода вбереться. У глибокій сковороді розігрійте олію і порційно посмажте картоплю до готовності, помішуючи. Обсушіть На паперовому рушнику картопля від зайвого жиру.
  • У зварених круто яєць відокремити білки від жовтків, наріжте дрібними кубиками білки.
  • Жовтки перетріть з майонезом, підсолити і розмішайте масу з дрібно рубаним кропом. Зліпити з цієї маси овальні яйця – імітацію яєць глухаря для прикраси гнізда.
  • Горошок процідіть, огірки подрібніть і в одній ємності змішайте всі інгредієнти. Додайте до них майонез (або майонез зі сметаною, щоб заправка не була дуже жирної), трохи смаженої картоплі і розмішайте салат.
  • Салат викладете гіркою на велику плоску тарілку, у центрі гірки сформуйте за допомогою ложки невелике поглиблення. Покрийте салат шаром з смаженої картопляної соломки.
  • Цей салат можна не наполягати перед подачею, так як він не листковий. У центр салату викладіть гілочки кропу і «яєчка глухаря» і несіть ваш шедевр на святковий стіл!
  • Приємного апетиту!