Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
«Гніздо глухаря» з відварним язиком
Салат «Гніздо глухаря» з вареним свинячим або яловичим, а також з телячим язиком – це ефектний і дуже смачне блюдо, що підходить для будь-якого святкового столу. Крім того, він вийде ситним, а значить, добре нагодує ваших гостей.
Інгредієнти:
Картопля – 350 гр.
Рослинне масло – для смаження картоплі.
Консервований горошок – 150 гр.
Сіль і чорний перець – за смаком.
Солоні огірки – 2-3 шт.
Свинячий язик – 1 шт.
Свинина – 150 гр.
Яйця – 4 шт.
Кріп – пучок.
Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Насамперед, поставте варитися свиняче м’ясо і мову, бо це справа довга. У бульйон додайте спеції і коренеплоди. Мову треба добре промити перед варінням, поварити 15-20 хвилин, злити воду і в чистій воді варити до готовності. Потім мова остудіть в холодній воді, зніміть шкірку і наріжте дрібними кубиками. Також наріжте кубиками і зварену свинину.
Поки вариться мову, картоплю наріжте дрібною і дуже тонкою соломкою, можна за допомогою терки для корейської моркви. Потім вам потрібно дуже ретельно вимити соломку в холодній воді, зливаючи її кілька разів, щоб весь крохмаль вийшов. Коли вода після миття соломки буде прозорою, це означає, що крохмалю вже майже немає.
Потім просушіть картопляну соломку на рушник, щоб вода вбереться. У глибокій сковороді розігрійте олію і порційно посмажте картоплю до готовності, помішуючи. Обсушіть На паперовому рушнику картопля від зайвого жиру.
У зварених круто яєць відокремити білки від жовтків, наріжте дрібними кубиками білки.
Жовтки перетріть з майонезом, підсолити і розмішайте масу з дрібно рубаним кропом. Зліпити з цієї маси овальні яйця – імітацію яєць глухаря для прикраси гнізда.
Горошок процідіть, огірки подрібніть і в одній ємності змішайте всі інгредієнти. Додайте до них майонез (або майонез зі сметаною, щоб заправка не була дуже жирної), трохи смаженої картоплі і розмішайте салат.
Салат викладете гіркою на велику плоску тарілку, у центрі гірки сформуйте за допомогою ложки невелике поглиблення. Покрийте салат шаром з смаженої картопляної соломки.
Цей салат можна не наполягати перед подачею, так як він не листковий. У центр салату викладіть гілочки кропу і «яєчка глухаря» і несіть ваш шедевр на святковий стіл!