Оселедець під шубою з яйцем – 9 покрокових рецептів з фото

Оселедець під шубою з яйцем класична – це, мабуть, самий відомий салат на пострадянському просторі. Оселедець під шубою не втрачає свою популярність, і по сей день, набуваючи все більше і більше варіантів приготування. Вивчіть нашу добірку, що складається з 9 покрокових рецептів з фото шарів, і виберіть ваш ідеальний варіант приготування цього легендарного страви.

Послідовність шарів оселедця під шубою з яйцем

У сучасному світі, коли людям, завдяки всесвітній павутині, стали доступні рецепти зі всього світу, дуже легко загубитися у розмаїтті. Але, незважаючи на велику кількість пропонованих рецептів, більшість людей залишаються вірними старим добрим, перевіреним часом рецептам, які збереглися від наших мам і бабусь. Оселедець під шубою – це саме такий варіант смачного і відомого всім з самого дитинства страви. Мабуть, на пострадянському просторі не знайдеться людини, яка б не пробував цей чудовий і водночас неймовірно простий салат. Зараз існує велика кількість варіантів його приготування, але всі вони базуються на основному класичному рецепті. Це листковий салат, який складається з оселедця і варених овочів, які викладаються в певному порядку. Першим шаром завжди йде нарізана на дрібні шматочки оселедець, за нею слідують ошпарений в окропі цибулю і майонез. Наступний шар складається з натертої картоплі і майонезу, потім – натерті яйця і майонез. Після яєць настає черга тертої морквини, також политої майонезом. Останнім шаром завжди викладається терта буряк, а весь салат обмазується майонезом, який набуває приємний рожевий відтінок. Цей салат стає ще смачніше, коли настоїться, тому між приготуванням і подачею на стіл бажано, щоб пройшло не менше 4-6 годин. Дуже часто перед подачею оселедець під шубою прикрашають гілочками свіжої зелені або тертим яйцем.