Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
Простий і смачний рецепт салату «Гніздо глухаря» з капустою
З пекінською капустою салат «Гніздо глухаря» вийде більш легким, а приємну фруктову нотку сюди додасть свіже яблуко. Інші компоненти можете замінити по своєму смаку (наприклад, м’ясо і гриби). Крім того, роль прикраси гнізда тут виконує не смажену картоплю, а соломка з сиру, яблук і капусти. Також не забувайте, що, розбавивши майонез сметаною, ви зробите салат ще менш калорійним.
Інгредієнти:
Масло рослинне – 2 ст. л.
Куряче філе – 150 гр.
Яйця перепілки – 5-6 шт.
Капуста пекінська – 150 гр.
Сир твердий – 100 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Печериці – 150 гр.
Яблуко – 1-2 шт.
Сік лимонний – 1 ч. л.
Майонез – за смаком.
Сметана – за смаком.
Мигдаль – за смаком.
Процес приготування:
Для початку відваріть і очистіть яйця перепілки, охолодивши їх у холодній воді.
Потім потрібно нарізати тонкою соломкою печериці (або будь-які інші гриби) і обсмажити їх в олії, підсолюємо і поперчив.
Сир подрібніть також в тонку соломку, трохи відкладіть для прикраси салату.
Відварене або копчене куряче філе вам потрібно нарізати так само, як і сир, частина, відклавши для прикраси салату.
Подібним чином поступите і з пекінською капустою, відклавши трохи для прикраси.
Яблуко подрібніть в соломку, відкладіть небагато.
Змішайте всі інгредієнти в одній мисці, заправивши за смаком салат майонезом і сметаною, підсолюємо і поперчив.
Викладіть салат в глибоку тарілку, зробіть всередині невелике поглиблення, куди можна покласти мигдальні горішки або нарізану зелень. Відкладеної нарізкою прикрасьте салат з боків, а в середину викладіть яйця перепілки, очищені від шкаралупи, і подавайте до столу ваше частування.