Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Простий і смачний рецепт салату «Гніздо глухаря» з капустою

З пекінською капустою салат «Гніздо глухаря» вийде більш легким, а приємну фруктову нотку сюди додасть свіже яблуко. Інші компоненти можете замінити по своєму смаку (наприклад, м’ясо і гриби). Крім того, роль прикраси гнізда тут виконує не смажену картоплю, а соломка з сиру, яблук і капусти. Також не забувайте, що, розбавивши майонез сметаною, ви зробите салат ще менш калорійним.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Куряче філе – 150 гр.
  • Яйця перепілки – 5-6 шт.
  • Капуста пекінська – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • Яблуко – 1-2 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Мигдаль – за смаком.

Процес приготування:

  • Для початку відваріть і очистіть яйця перепілки, охолодивши їх у холодній воді.
  • Потім потрібно нарізати тонкою соломкою печериці (або будь-які інші гриби) і обсмажити їх в олії, підсолюємо і поперчив.
  • Сир подрібніть також в тонку соломку, трохи відкладіть для прикраси салату.
  • Відварене або копчене куряче філе вам потрібно нарізати так само, як і сир, частина, відклавши для прикраси салату.
  • Подібним чином поступите і з пекінською капустою, відклавши трохи для прикраси.
  • Яблуко подрібніть в соломку, відкладіть небагато.
  • Змішайте всі інгредієнти в одній мисці, заправивши за смаком салат майонезом і сметаною, підсолюємо і поперчив.
  • Викладіть салат в глибоку тарілку, зробіть всередині невелике поглиблення, куди можна покласти мигдальні горішки або нарізану зелень. Відкладеної нарізкою прикрасьте салат з боків, а в середину викладіть яйця перепілки, очищені від шкаралупи, і подавайте до столу ваше частування.
  • Приємного апетиту!