Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото

Дуже смачний і простий рецепт салату «Гніздо глухаря» з сиром

Салат «Гніздо глухаря» з сиром подобається зазвичай всім гостям, навіть маленьким привередам. Тому його можна прикрасити не тільки яйцями, але і саморобної пташкою-мамою, щоб здивувати і порадувати малюків, а також їх розбудити апетит. Плавлений сир, зазначений у рецепті, можна замінити будь-яким іншим.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 200-300 гр.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Огірок свіжий – 1-2 шт.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Морква – 1 шт.
  • Листя салату для прикраси.

Для пташок:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Яйця перепелині – 5 шт.
  • Морква сира – 1 шт.
  • Бутони гвоздики – 12 шт.

Процес приготування:

  • Сиру картоплю дуже дрібно наріжте, промити від крохмалю і дайте йому обсохнути. Смажте картопляну соломку порційно у великій кількості олії до готовності.
  • Викладіть На паперову серветку соломку, щоб зайвий жир в неї вбрався.
  • Цибулю і моркву наріжте дрібно (моркву можна нашаткувати на тертці), потім пасеруйте до готовності.
  • Курячу грудку, відварену і остигнула, також наріжте дрібними брусочками або розберіть на волокна.
  • Печериці можна використовувати як мариновані, так і обсмажені сирі, нарізані дрібно.
  • Дрібно наріжте свіжі огірки.
  • Білок курячих яєць накришить за допомогою терки, а жовтки відкладіть в іншу тарілку.
  • Збирайте салат так: гриби викладіть на плоску тарілку, де вже лежать листя салату, далі – шар з тертого плавленого сиру і подрібненої курятини, потім шар з майонезній сіточки.
  • Далі йдуть цибулю і моркву + майонезна сіточка.
  • Слідом викладайте свіжі огірочки, далі – білки яєчні + майонезна сіточка.
  • В центрі трохи заглубите салат, викладіть смаженою картоплею.
  • Залишилося зробити яйця і пташенят. Вилкою розімніть з сіллю і рубаним кропом жовтки, додайте майонез і сформуйте яйця. Перепелині яйця і одне куряче очистіть, з гвоздики зробіть пташкам оченята, з шматочків моркви – хвостики і дзьобики, а мамі ще й крильця, як показано на фото. Покладіть яйця пташок у гніздо і подавайте салат до столу.
  • Приємного апетиту!