Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
Дуже смачний і простий рецепт салату «Гніздо глухаря» з сиром
Салат «Гніздо глухаря» з сиром подобається зазвичай всім гостям, навіть маленьким привередам. Тому його можна прикрасити не тільки яйцями, але і саморобної пташкою-мамою, щоб здивувати і порадувати малюків, а також їх розбудити апетит. Плавлений сир, зазначений у рецепті, можна замінити будь-яким іншим.
Інгредієнти:
Куряча грудка – 200-300 гр.
Сирок плавлений – 1 шт.
Печериці – 300 гр.
Картопля – 3-4 шт.
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
Огірок свіжий – 1-2 шт.
Яйце куряче – 3 шт.
Майонез – за смаком.
Сіль, перець – за смаком.
Олія – для смаження.
Морква – 1 шт.
Листя салату для прикраси.
Для пташок:
Яйце куряче – 1 шт.
Яйця перепелині – 5 шт.
Морква сира – 1 шт.
Бутони гвоздики – 12 шт.
Процес приготування:
Сиру картоплю дуже дрібно наріжте, промити від крохмалю і дайте йому обсохнути. Смажте картопляну соломку порційно у великій кількості олії до готовності.
Викладіть На паперову серветку соломку, щоб зайвий жир в неї вбрався.
Цибулю і моркву наріжте дрібно (моркву можна нашаткувати на тертці), потім пасеруйте до готовності.
Курячу грудку, відварену і остигнула, також наріжте дрібними брусочками або розберіть на волокна.
Печериці можна використовувати як мариновані, так і обсмажені сирі, нарізані дрібно.
Дрібно наріжте свіжі огірки.
Білок курячих яєць накришить за допомогою терки, а жовтки відкладіть в іншу тарілку.
Збирайте салат так: гриби викладіть на плоску тарілку, де вже лежать листя салату, далі – шар з тертого плавленого сиру і подрібненої курятини, потім шар з майонезній сіточки.
В центрі трохи заглубите салат, викладіть смаженою картоплею.
Залишилося зробити яйця і пташенят. Вилкою розімніть з сіллю і рубаним кропом жовтки, додайте майонез і сформуйте яйця. Перепелині яйця і одне куряче очистіть, з гвоздики зробіть пташкам оченята, з шматочків моркви – хвостики і дзьобики, а мамі ще й крильця, як показано на фото. Покладіть яйця пташок у гніздо і подавайте салат до столу.