Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
Листковий салат «Гніздо глухаря» з копченою куркою
З копченою куркою салату «Гніздо глухаря» виходить більш насичений смак, він набуває аромат копченостей, що обов’язково сподобається вашим гостям. В останні роки цей варіант салату став дуже популярним і напевно багато хто захоче повторити його на який-небудь сімейне свято.
Інгредієнти:
Картопля – 5 – 6 шт.
Копчена курка – 350 гр.
Солоні огірки – 4-5 шт.
Перепелині яйця – 10-15 шт.
Майонез – 3 ст. л.
Кріп – за смаком.
Рослинне масло – для смаження картоплі.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
Картоплю натріть на тертці, обсушити на рушник або на паперовій серветці.
Добре нагрійте масло і обсмажте на ньому картоплю порційно до готовності. Зайвий жир з картоплі нехай вбереться в паперовий рушник. Кілька картоплин відваріть в мундирах.
Коли картопля охолоне, наріжте його кубиками.
Одночасно потрібно відварити перепелині яйця і охолодити їх, потім очистити і частина подрібнити у вигляді соломки.
Такий же соломкою подрібніть і солоні огірки. З копченої курки зніміть шкірку, а м’ясо наріжте дрібними шматочками.
В одній мисці з’єднайте всі інгредієнти, нарізані для салату, за смаком заправте салат майонезом, підсолити його і поперчіть.
В плоске блюдо гіркою викладіть салат, зробіть поглиблення, зверху і з боків обкладіть картопляної соломкою, а в поглиблення покладіть подрібнений кріп або гілочки кропу.
На кріп покладіть відварені яйця і подавайте салат до столу, щоб картопляна соломка залишилася хрусткою.