Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
Дуже смачний салат «Гніздо глухаря» з грибами і куркою
Своїм зовнішнім виглядом салат «Гніздо глухаря» з грибами і куркою обов’язково прикрасить будь-яке застілля! Компоненти салату можна змінювати або додавати, наприклад, в цьому рецепті передбачається додавання смажених грибів.
Інгредієнти:
Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Сир плавлений – 1 шт.
Гриби смажені – 150 гр.
Куряче м’ясо – 200 гр.
Свіжі огірки – 1-2 шт.
Картопля – 3-4 шт.
Курячі яйця – 2-3 шт.
Перепелині яйця – 3-4 шт.
Олія для смаження – 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Майонез – за смаком.
Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Свіжі гриби (печериці, гливи або лісові) наріжте кубиками, також наріжте і цибулю, а потім на сковороді підсмажте все разом до готовності, підсолюємо і поперчив за смаком. Викладіть піджарку в тарілку, щоб вона швидше охолола.
Відварну Курятину або копчену наріжте соломкою.
Формуйте салат, виклавши на блюдо першим шаром гриби з цибулею, а далі – курятину, поверх якої пустіть тонку сіточку з майонезу. Наступний шар – курячі яйця, натерті на тертці + сіточка з майонезу.
Картопляну соломку наріжте зі свіжої очищеної картоплі, промийте, дайте їй обсохнути. Потім підсмажте до готовності, весь час помішуючи.
Наріжте дрібною соломкою свіжі огірки і викладіть на салат, змастивши тонкою сіточкою з майонезу.
Викладіть останнім шаром тертий плавлений сир + майонезна сіточка.
Зробіть в салаті поглиблення, куди потрібно акуратно викласти подрібнений кріп.
Декоруйте верх салату соломкою з картоплі і яйцями перепелиці, після чого можна подавати страву до столу.