Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото
«Гніздо глухаря» з яловичиною на святковий стіл
Одним із найпоширеніших варіантів приготування салату «Гніздо глухаря» є той, де в якості м’ясної компонента використовується варена яловичина. До речі, вона може йти в парі з будь-якими копченостями, що тільки поліпшить смак цього салату. У підсумку у вас на столі опиниться не тільки дуже красиве, оригінальне, але і дуже смачне блюдо. Готуйте його з задоволенням!
Інгредієнти:
Перепелині яйця – 5 шт.
Яловичина – 200-300 гр.
Картопля – 3-4 шт.
Мариновані огірки – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Твердий сир – 100 гр.
Свіжа зелень – для прикраси.
Олія – для смаження.
Майонез – 3-4 ст. л.
Сіль – за смаком.
Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Відваріть заздалегідь яловичину з ароматними коренеплодами, щоб м’ясо стало більш смачним. Коли вона охолоне, яловичину наріжте соломкою і викладіть її на дно плоского блюда, прикрасьте майонезній сіточкою.
Огірочки мариновані подрібніть.
Ріпчасту цибулю наріжте довільно, можна соломкою.
Цибулю і огірки викладіть на яловичину, їх можна промазати майонезом. Далі викладіть на салат шар твердого тертого сиру.
Дрібно накришити картоплю, щоб у вас вийшла картопляна соломка, потім промийте її від крохмалю, обсушіть від води і посмажте на маслі до готовності, часто помішуючи. В салаті зробіть поглиблення і прикрасьте салат соломкою з картоплі, коли вона охолоне.
Поглиблення «Гніздо глухаря» вистеліть зеленню, можна подрібненим кропом. Викладіть в центр зварені перепелині яйця без шкаралупи. Ось і все, салат готовий до подачі.