Салат «Гніздо глухаря» – 10 класичних покрокових рецептів з фото

«Гніздо глухаря» з яловичиною на святковий стіл

Одним із найпоширеніших варіантів приготування салату «Гніздо глухаря» є той, де в якості м’ясної компонента використовується варена яловичина. До речі, вона може йти в парі з будь-якими копченостями, що тільки поліпшить смак цього салату. У підсумку у вас на столі опиниться не тільки дуже красиве, оригінальне, але і дуже смачне блюдо. Готуйте його з задоволенням!

Інгредієнти:

  • Перепелині яйця – 5 шт.
  • Яловичина – 200-300 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Свіжа зелень – для прикраси.
  • Олія – для смаження.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

  • Відваріть заздалегідь яловичину з ароматними коренеплодами, щоб м’ясо стало більш смачним. Коли вона охолоне, яловичину наріжте соломкою і викладіть її на дно плоского блюда, прикрасьте майонезній сіточкою.
  • Огірочки мариновані подрібніть.
  • Ріпчасту цибулю наріжте довільно, можна соломкою.
  • Цибулю і огірки викладіть на яловичину, їх можна промазати майонезом. Далі викладіть на салат шар твердого тертого сиру.
  • Дрібно накришити картоплю, щоб у вас вийшла картопляна соломка, потім промийте її від крохмалю, обсушіть від води і посмажте на маслі до готовності, часто помішуючи. В салаті зробіть поглиблення і прикрасьте салат соломкою з картоплі, коли вона охолоне.
  • Поглиблення «Гніздо глухаря» вистеліть зеленню, можна подрібненим кропом. Викладіть в центр зварені перепелині яйця без шкаралупи. Ось і все, салат готовий до подачі.
  • Приємного апетиту!