Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Класичний Цезар з куркою і помідорами, як в ресторані

Іноді так хочеться побалувати себе вишуканою вечерею, а вибратися з будинку немає можливості. У такому випадку завжди можна приготувати салат цезар з куркою і томатами черрі, виходить не гірше, ніж у ресторані. Відмінність тільки в тому, що вдома можна зробити порції побільше, щоб в повній мірі насолодитися стравою.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 230 г;
  • Томати черрі – 100 г;
  • Салат Айсберг – 1 пучок;
  • Яйця перепелині – 6 шт.;
  • Пармезан – 160 г;
  • Батон – 4 скибочки;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Олія оливкова – для смаження.

Для соусу:

  • Жовток курячого яйця – 2 шт.;
  • Олія оливкова – 90 мл;
  • Сік лимона – 3 ст. л.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Гірчиця – 1 ст. л.;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Зелень і овочі перемити і залишити просохнути в друшляку. Перепелині яйця зварити круто в підсоленій воді, почистити, порізати навпіл. Якщо немає перепелиних яєць, їх можна замінити курячими, але брати треба в 2 рази менше і різати тоді потрібно буде на 4 частини або навіть на 8.
  • Куряче м’ясо порізати горизонтально на два тонких шматки, натерти сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
  • Розжарити сковороду, змастити її оливковою олією і обсмажувати курятину з обох сторін близько 10 хв.
  • Для соусу взяти курячі яйця, закип’ятити воду. Опустити яйця у воду і варити рівно 5 хв. від початку кипіння води. Після цього швидко перекласти шумівкою в дуже холодну воду. Почистити і відокремити жовтки. У невеликій плашці розтерти жовтки з гірчицею і максимально подрібненими зубчиками часнику.
  • Влити в соус сік лимона, злегка присолити, перемішати. Потроху додавати оливкову олію і заважати. Дати постояти близько 10 хвилин, а потім інтенсивно перемішати до однорідності.
  • Листя салату порвати руками на шматочки, викласти першим шаром.
  • Слідом розкласти куряче філе, нарізане на тонкі скибочки.
  • Далі йде сир, натертий на тертці з великими отворами. Полити зверху щедро соусом.
  • Черрі порізати навпіл і викласти поверх всього разом з перепелиними яйцями.
  • Приємного апетиту!