Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Класичний Цезар з куркою і помідорами, як в ресторані
Іноді так хочеться побалувати себе вишуканою вечерею, а вибратися з будинку немає можливості. У такому випадку завжди можна приготувати салат цезар з куркою і томатами черрі, виходить не гірше, ніж у ресторані. Відмінність тільки в тому, що вдома можна зробити порції побільше, щоб в повній мірі насолодитися стравою.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Філе курки – 230 г;
Томати черрі – 100 г;
Салат Айсберг – 1 пучок;
Яйця перепелині – 6 шт.;
Пармезан – 160 г;
Батон – 4 скибочки;
Сіль, перець – за смаком;
Олія оливкова – для смаження.
Для соусу:
Жовток курячого яйця – 2 шт.;
Олія оливкова – 90 мл;
Сік лимона – 3 ст. л.;
Часник – 2 зубчики;
Гірчиця – 1 ст. л.;
Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
Зелень і овочі перемити і залишити просохнути в друшляку. Перепелині яйця зварити круто в підсоленій воді, почистити, порізати навпіл. Якщо немає перепелиних яєць, їх можна замінити курячими, але брати треба в 2 рази менше і різати тоді потрібно буде на 4 частини або навіть на 8.
Куряче м’ясо порізати горизонтально на два тонких шматки, натерти сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
Розжарити сковороду, змастити її оливковою олією і обсмажувати курятину з обох сторін близько 10 хв.
Для соусу взяти курячі яйця, закип’ятити воду. Опустити яйця у воду і варити рівно 5 хв. від початку кипіння води. Після цього швидко перекласти шумівкою в дуже холодну воду. Почистити і відокремити жовтки. У невеликій плашці розтерти жовтки з гірчицею і максимально подрібненими зубчиками часнику.
Влити в соус сік лимона, злегка присолити, перемішати. Потроху додавати оливкову олію і заважати. Дати постояти близько 10 хвилин, а потім інтенсивно перемішати до однорідності.
Листя салату порвати руками на шматочки, викласти першим шаром.
Слідом розкласти куряче філе, нарізане на тонкі скибочки.
Далі йде сир, натертий на тертці з великими отворами. Полити зверху щедро соусом.
Черрі порізати навпіл і викласти поверх всього разом з перепелиними яйцями.