Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Простий і смачний рецепт салат Цезар з твердим сиром пармезан
Відмінний варіант легкого смачного салату цезар з куркою, пармезаном і креветками, а також оригінальною заправкою. До такого салату обов’язково напрошується келих ігристого вина і хороший фільм.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Філе куряче – 2 шт. (невелика);
Салат Айсберг – 0,5 упаковки;
Анчоуси – 7 шт. (філе);
Каперси – 1 ст. л.;
Креветки – 20 шт.;
Томати черрі – 10 шт.;
Пармезан – 70 г;
Хліб білий – 4 шматочка;
Часник – 2 зубчики;
Олія оливкова – 3-4 ст. л.;
Йогурт натуральний – 160 г;
Вустерський Соус – 2 ст. л.;
Гірчиця солодка – 0,5 ч. л.;
Жовток курячого яйця – 1 шт.;
Сіль, приправи – за своїм смаком.
Процес приготування:
Оливкова масло налити в сковороду нагріти, відправити туди ж очищений часник. Посмажити зубчики часнику в олії близько 3-4 хв, потім прибрати зі сковороди.
У батона зняти шкірку, порізати м’якоть на дрібні кубики і покласти в часникове масло на сковороду, смажити до утворення золотистої скоринки. Посипати прянощами (дуже смачно виходить з прованськими травами). Вийняти на тарілку і остудити.
Куряче філе промити, обсушити, розрізати горизонтально на два тонких шматка. Посипати приправами за смаком, посолити і відправити на сковороду, де подсушивались сухарики. Якщо потрібно, додати олії.
Обсмажити куряче м’ясо з обох сторін, поки воно не буде готове. В кінці смаження додати на сковороду до м’яса очищені креветки і смажити ще пару хвилин до готовності.
Далі йде соус. Для цього в окремій ємності змішати йогурт без добавок, відокремити і кинути туди ж жовток з курячого яйця.
Додати до маси гірчицю і вустерський соус.
Каперси порізати дуже дрібно, кинути в заготовку для соусу. З анчоусами вчинити так само. Перемішати соус віночком до об’єднання.
Листя салату порвати на частини, перекласти в соус і ретельно обваляти в ньому.
Розкласти шматочки салату по дну страви. Зверху розкласти порізані навпіл помідори черрі, слідом йдуть креветки.
Філе курки порізати тонкими скибочками і розкласти по решти інгредієнтів.
Присипати салат сухариками.
Пармезан натерти на дрібній тертці, посипати салат товстим шаром.