Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Простий рецепт Цезаря з куркою і сухариками

Перевага домашнього приготування салату Цезар в тому, що точно відомо, з чого складається соус до нього. Тут не буде жодного платного майонезу, по суті, соус – це і є домашній майонез, зроблений з яєць, гірчиці, лимонного соку і часнику.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

Для курячих шматочків:

  • Куряче філе – 210 г;
  • Олія оливкова – 2 ч. л.;
  • Порошок куркуми – щіпка;
  • Прянощі – 0,5 ч. л.;
  • Сіль – за своїм смаком.

Для сухариків:

  • Батон – 120 г;
  • Приправи – 0,3 ч. л.;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Олія оливкова – 1 ч. л.

Для соусу:

  • Яйця – 1 шт.;
  • Гірчиця – 1 ст. л.;
  • Олія оливкова – 3 ст. л.;
  • Сік лимона – 2 ст. л.;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сіль – за своїм смаком.

Для складання салату:

  • Листя салату – 200 г;
  • Томати черрі – 160 г;
  • Пармезан – 50 р.

Процес приготування:

  • Овочі вимити й обсушити, у філе зняти плівки, промити. Зварити яйце в підсоленій воді (після закипання рівно 9 хв.). Залити холодною водою, надбити шкаралупу (це допоможе легко очистити яйця надалі). Білок можна використовувати кудись ще, жовток залишити для соусу.
  • Куряче філе натерти приправами, змастити оливковою олією. Розжарити суху сковороду, викласти м’ясо і смажити 2 хв, перевернути і обсмажити на іншій стороні теж 2 хв., остудити. Нарізати кубиками або скибочками.
  • Викласти філе на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. М’ясо посолити.
  • Білий хліб нарізати невеликими кубиками, злегка полити її маслом, посипати спеціями і перемішати. Висипати на розпечену сковороду і обсмажувати близько 5 хвилин, перемішуючи.
  • У глибокий пластиковий глечик скласти всі інгредієнти для соусу і жовток вареного яйця. Пробити заглибним блендером до однорідності, вийде густий соус.
  • Салат порвати руками і викласти на дні неглибокої тарілки.
  • Зверху потерти сир. Розподілити соус і сухарики з листям салату.
  • Промиті помідори черрі порізати на четвертинки або навпіл, розкласти наступним шаром. Далі викласти курку і присмачити її невеликою кількістю соусу.
  • Приємного апетиту!