Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати дієтичний варіант салату Цезар?

Як правило, саме калорійне в салаті цезар – це заправка, до складу якої входить майонез. Пропонується замінити майонез сметаною, це знижує калорійність готового виробу. Таке блюдо допустимо вживати навіть тим, хто на дієті.

Час готування: 1 година 40 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 пачка;
  • Багет – 0,5 шт.;
  • Сметана 15 % жирності – 210 г;
  • Капуста пекінська – 1 головка;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Кріп – 1 гілочка;
  • Сіль, приправи – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • У підсолену воду покласти моркву, очищену цибулину, лавровий лист, кілька бутонів гвоздики, гілочку кропу. Коли вода закипить, викласти в неї курячу грудку зі шкірою і кістками. Варити до готовності.
  • У багета зняти шкірку, порізати його на невеликі частини і підсушити на деку в духовці при 150 градусах (або в мікрохвильовій печі).
  • Щоб зробити заправку, викласти в окрему ємність сметану, додати до неї пропущений через прес часник.
  • Додати в заправку улюблені прянощі, а також трохи бульйону з-під курки.
  • Пекінську капусту крупно нашаткувати. Курячу грудку звільнити від шкіри і кісток, хрящів. Порізати її на тонкі пластини.
  • Змішати курку і капусту в салатник, додати сухарики.
  • Влити деяку кількість соусу в салат, перемішати. Якщо здасться, що страва сухувато, додати ще соусу.
  • Подавати до столу на блюді або в окремих салатниках.
  • Приємного апетиту!