Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Як приготувати дієтичний варіант салату Цезар?
Як правило, саме калорійне в салаті цезар – це заправка, до складу якої входить майонез. Пропонується замінити майонез сметаною, це знижує калорійність готового виробу. Таке блюдо допустимо вживати навіть тим, хто на дієті.
Час готування: 1 година 40 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Грудка куряча – 1 пачка;
Багет – 0,5 шт.;
Сметана 15 % жирності – 210 г;
Капуста пекінська – 1 головка;
Часник – 2 зубчики;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Кріп – 1 гілочка;
Сіль, приправи – за своїм смаком.
Процес приготування:
У підсолену воду покласти моркву, очищену цибулину, лавровий лист, кілька бутонів гвоздики, гілочку кропу. Коли вода закипить, викласти в неї курячу грудку зі шкірою і кістками. Варити до готовності.
У багета зняти шкірку, порізати його на невеликі частини і підсушити на деку в духовці при 150 градусах (або в мікрохвильовій печі).
Щоб зробити заправку, викласти в окрему ємність сметану, додати до неї пропущений через прес часник.
Додати в заправку улюблені прянощі, а також трохи бульйону з-під курки.
Пекінську капусту крупно нашаткувати. Курячу грудку звільнити від шкіри і кісток, хрящів. Порізати її на тонкі пластини.
Змішати курку і капусту в салатник, додати сухарики.
Влити деяку кількість соусу в салат, перемішати. Якщо здасться, що страва сухувато, додати ще соусу.
Подавати до столу на блюді або в окремих салатниках.