Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Як правильно зробити соус для салату Цезар?
Головну смакову ноту в салаті Цезар бере на себе соус: саме він надає страві смак, за який багато його люблять. Існує безліч варіацій заправки для салату Цезар, ми ж розглянемо базову, класичну.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 1 шт.;
Гірчиця солодка – 1 ч. л.;
Лимонний сік – 0,5 ч. л.;
Олія оливкова – 40 мл;
Дезодорована олія соняшникова – 40 мл;
Вустерський Соус – 0,3 ч. л.;
Філе анчоусів – 3 шт.;
Сіль і мелений чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Підсолену воду довести до кипіння. Викласти в каструлю яйце, проколене у широкого краю. Через 20 сек. зняти каструлю з яйцем з вогню, а через 1 хв. витягнути яйце з окропу і остудити протягом 15 хв. у холодній воді.
У чашу блендера вибити яйце, не прибираючи білок. Туди ж влити сік лимона, додати звичайну гірчицю з банки (головне не зернову).
Пробити суміш за допомогою блендера. Не вимикаючи пристрій, тонкою цівкою додати змішані один з одним в чашці оливкову і соняшникову олію.
Філе анчоусів дрібно нарізати, додати до решти інгредієнтів в чаші блендера, збити.
В кінці влити в масу вустерський соус і знову наостанок збити всю суміш блендером до однорідного стану. Спробувати і додати соус і спеції, якщо в цьому є потреба.
Накрити харчовою плівкою в контакт і прибрати в холодильник до використання. Додавати в салат безпосередньо перед подачею на стіл. Якщо в салаті є сухарики, заправку доцільно подати окремо в піалі або соуснику.