Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати Цезар з майонезом в домашніх умовах?

Якщо немає бажання возитися з приготуванням домашнього соусу, можна використовувати майонез з магазину. В такому випадку страва готується швидше.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 650 г;
  • Листя салату – 300 г;
  • Сир твердий – 110 г;
  • М’якоть білого хліба – 200 г;
  • Томати черрі – 4 шт.

Для заправки:

  • Майонез – 110 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кріп і петрушка – 3 гілочки;
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Філе курки промити, обсушити на паперовому рушнику і порізати на невеликі шматки. Обсмажити ці шматочки на сухий антипригарній сковороді до золотистого рум’яного кольору і остудити.
  • Салат промити, просушити і порвати руками на шматки 3 на 3 див.
  • Промиті помідори розрізати навпіл.
  • Сир потерти на дрібній тертці.
  • З батона зняти шкірку, порізати його кубиками 2 на 2 см і обсмажити на сковороді без олії до рум’яного кольору.
  • Очищені зубчики часнику подрібнити в пресі, додати майонез і сік лимона. Митий зелень дрібно порубати і додати до соусу.
  • Листя салату розкласти по дну тарілки. Наступним шаром йде курка, далі потрібно розкласти половинки томатів.
  • Сухарики висипати поверх черрі, далі йде черга натертого сиру.
  • Зверху полити все приготованим соусом на основі майонезу. Соус можна подати окремо в піалі, щоб не псувати зовнішній вигляд салату.
  • Подавати відразу ж, щоб листя салату не втратили свої хрусткі властивості.
  • Приємного апетиту!