Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Рецепт салату Цезар від Костянтина Івлєва
Костянтин Івлєв, кулінарний метр Росії, готує салат Цезар без помідорів, з чудовою густий заправкою з додаванням анчоусів і каперсів. В цю варіацію салату ні в якому разі не можна жаліти сиру пармезану повинно бути багато. В оригінальному рецепті використовується м’ясо перепели, але воно легко замінюється курятиною.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Філе курки – 430 г;
Салат Романо – 200 г;
Пармезан – 60 г;
Олія оливкова – 55 мл;
Чебрець свіжий – 12 м;
Сіль і чорний перець – за смаком.
Для заправки:
Часник – 1 зубчик;
Каперси – 8 г;
Майонез – 330 г;
Соус соєвий – 10 мл;
Анчоуси – 15 г;
Пармезан – 20 р.
Для грінок:
Тостовий хліб білий – 1 пачка;
Часник – 4 зубчики;
Олія оливкова – 50 мл;
Сіль і чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Куряче філе розрізати уздовж горизонтально, посолити, поперчити і обваляти в оливковій олії. Сковороду-гриль або звичайну розігріти і обсмажити на ній курятину з гілочками чебрецю.
Для приготування грінок зняти скоринки з тостового хліба, м’якоть нарізати кубиками. Викласти майбутні сухарики на деко, побризкати оливковою олією і посипати прянощами. Прибрати в розігріту до 110 градусів духовку до появи золотистого кольору. Викласти в миску і дати охолонути. Шеф також бере звичайні готові сухарі і просто розбиває їх на невеликі шматочки за допомогою качалки (швидкий варіант).
Салат вимити і перебрати, обсушити.
Для заправки з’єднати в чаші блендера анчоуси, очищений часник, каперси, майонез, соєвий соус, оливкова олія і дрібно тертий пармезан. Пробити блендером до однорідності.
Охолоджену курку нарізати тонкими скибочками.
Листя салату крупно нашаткувати, викласти в глибокий салатник. Туди ж відправити курку, натертий дрібно пармезан, заправити все соусом і дуже ретельно перемішати, щоб кожен лист салату покрився заправкою.
В кінці висипати в салат сухарики і знову кілька разів перемішати.