Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Рецепт салату Цезар від Костянтина Івлєва

Костянтин Івлєв, кулінарний метр Росії, готує салат Цезар без помідорів, з чудовою густий заправкою з додаванням анчоусів і каперсів. В цю варіацію салату ні в якому разі не можна жаліти сиру пармезану повинно бути багато. В оригінальному рецепті використовується м’ясо перепели, але воно легко замінюється курятиною.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 430 г;
  • Салат Романо – 200 г;
  • Пармезан – 60 г;
  • Олія оливкова – 55 мл;
  • Чебрець свіжий – 12 м;
  • Сіль і чорний перець – за смаком.

Для заправки:

  • Часник – 1 зубчик;
  • Каперси – 8 г;
  • Майонез – 330 г;
  • Соус соєвий – 10 мл;
  • Анчоуси – 15 г;
  • Пармезан – 20 р.

Для грінок:

  • Тостовий хліб білий – 1 пачка;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Олія оливкова – 50 мл;
  • Сіль і чорний перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе розрізати уздовж горизонтально, посолити, поперчити і обваляти в оливковій олії. Сковороду-гриль або звичайну розігріти і обсмажити на ній курятину з гілочками чебрецю.
  • Для приготування грінок зняти скоринки з тостового хліба, м’якоть нарізати кубиками. Викласти майбутні сухарики на деко, побризкати оливковою олією і посипати прянощами. Прибрати в розігріту до 110 градусів духовку до появи золотистого кольору. Викласти в миску і дати охолонути. Шеф також бере звичайні готові сухарі і просто розбиває їх на невеликі шматочки за допомогою качалки (швидкий варіант).
  • Салат вимити і перебрати, обсушити.
  • Для заправки з’єднати в чаші блендера анчоуси, очищений часник, каперси, майонез, соєвий соус, оливкова олія і дрібно тертий пармезан. Пробити блендером до однорідності.
  • Охолоджену курку нарізати тонкими скибочками.
  • Листя салату крупно нашаткувати, викласти в глибокий салатник. Туди ж відправити курку, натертий дрібно пармезан, заправити все соусом і дуже ретельно перемішати, щоб кожен лист салату покрився заправкою.
  • В кінці висипати в салат сухарики і знову кілька разів перемішати.
  • Приємного апетиту!