Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Покроковий рецепт приготування салату Цезар з копченою куркою
Оригінальна варіація салату, яка здивує вас і гостей своїм свіжим смаком. Курку для цезаря прийнято варити або смажити на сковороді, однак копчене м’ясо додасть легкі нотки диму, за рахунок чого салат заграє новими фарбами.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 1.
Інгредієнти:
Окіст підкопчений курячий – 2 шт.;
Салат Айсберг – 220 г;
Сир твердий – 60 г;
Хліб білий – 4 шматочка;
Томати – 1 шт.
Для заправки:
Яйце куряче – 1 шт.;
Сік лимона – 1 ст. л.;
Часник – 1 зубчик;
Гірчиця – 1 ч. л.;
Олія оливкова – 1,5 ст. л.;
Сіль, перець чорний – за своїм смаком.
Процес приготування:
Яйце відварити після закипання води протягом 3 хв, потім швидко охолодити його в холодній воді, очистити від шкаралупи і помістити в чашу блендера.
Сухарики можна купити готові в магазині або приготувати самостійно: З батона зняти скоринку, нарізати її на кубики розміром 1х1 см, обсмажити на сухій сковороді або запекти в духовці при температурі 180 градусів до рум’яного кольору.
Промитий і обсушенный салат порвати на шматки руками, копчене куряче м’ясо нарізати кубиками або соломкою.
Сир потерти на дрібній тертці (бажано купити Пармезан). Помідор промити і порізати на часточки, видаливши тверду білу частину біля основи.
До яйцю в чаші блендера, додати гірчицю (без зерен), подрібнений часник, лимонний сік і оливкову олію. Пробити блендером до однорідності, додати сіль і перець, розмішати.
На тарілку викласти шматочки салату, потім розкласти курку, помідори і сухарики.
Посипати все тертим сиром і полити зверху соусом. Можна залишити в такому вигляді, а можна перемішати.
Подавати до столу, поки сухарики залишаються хрусткими.