Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування салату Цезар з копченою куркою

Оригінальна варіація салату, яка здивує вас і гостей своїм свіжим смаком. Курку для цезаря прийнято варити або смажити на сковороді, однак копчене м’ясо додасть легкі нотки диму, за рахунок чого салат заграє новими фарбами.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Окіст підкопчений курячий – 2 шт.;
  • Салат Айсберг – 220 г;
  • Сир твердий – 60 г;
  • Хліб білий – 4 шматочка;
  • Томати – 1 шт.

Для заправки:

  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Сік лимона – 1 ст. л.;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Гірчиця – 1 ч. л.;
  • Олія оливкова – 1,5 ст. л.;
  • Сіль, перець чорний – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Яйце відварити після закипання води протягом 3 хв, потім швидко охолодити його в холодній воді, очистити від шкаралупи і помістити в чашу блендера.
  • Сухарики можна купити готові в магазині або приготувати самостійно: З батона зняти скоринку, нарізати її на кубики розміром 1х1 см, обсмажити на сухій сковороді або запекти в духовці при температурі 180 градусів до рум’яного кольору.
  • Промитий і обсушенный салат порвати на шматки руками, копчене куряче м’ясо нарізати кубиками або соломкою.
  • Сир потерти на дрібній тертці (бажано купити Пармезан). Помідор промити і порізати на часточки, видаливши тверду білу частину біля основи.
  • До яйцю в чаші блендера, додати гірчицю (без зерен), подрібнений часник, лимонний сік і оливкову олію. Пробити блендером до однорідності, додати сіль і перець, розмішати.
  • На тарілку викласти шматочки салату, потім розкласти курку, помідори і сухарики.
  • Посипати все тертим сиром і полити зверху соусом. Можна залишити в такому вигляді, а можна перемішати.
  • Подавати до столу, поки сухарики залишаються хрусткими.
  • Приємного апетиту!